Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Denarna-Socialna-Pomoc-Nov-Izracun
Kako bo socialna reforma vplivala na vašo družino

petek, 22. november 2013 @ 22:31 CET

Uporabnik: Pozitivke

Prejemniki denarne socialne pomoči bodo že 1. januarja imeli pravico, da se jim na novo izračunajo pravice.

Državni zbor je na današnjem nadaljevanju novembrske seje po pričakovanju sprejel vladne spremembe socialne reforme, ki jih prinašata noveli zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in zakona o socialno varstvenih prejemkih. Finančne posledice sprememb so ocenjene na deset milijonov evrov.

Pri izračunu vseh socialnih prejemkov se bo po novem upošteval bolj realen gmotni položaj vlagateljev kot sedaj, ko se upoštevajo podatki iz dohodninske odločbe za preteklo ali celo predpreteklo leto, je dejala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Andreja Kopač Mrak. Prav tako se v dohodek družine ne bo štel celotni otroški dodatek. Ministrica je izpostavila tudi ugodnejši način upoštevanja dohodka od študentskega dela.
 
Kako se bo poznalo na družinskem proračunu?
Na ministrstvu za delo so pripravili izračune, kako bo uveljavitev sprememb socialne reforme vplivala na višino socialnih transferjev za posamezne vrste družin.
Kdaj?

Vlada je sicer spremembe socialne reforme potrdila v začetku oktobra. Večina sprememb bo po napovedih ministrstva začela veljati 1. januarja 2014, ostale, ki terjajo zahtevnejše informacijske prilagoditve, pa 1. septembra 2014.

Prejemniki denarne socialne pomoči bodo že 1. januarja imeli pravico, da se jim na novo izračuna pravica do otroškega dodatka, subvencije za vrtec in državna štipendija, še pišejo na zurnal24.com.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Denarna-Socialna-Pomoc-Nov-IzracunDomov
Powered By GeekLog