Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Delovne_Razmere_Mladi_Nezadovoljni
Mladi najbolj prizadeti

petek, 16. januar 2009 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Polovica mladih v Evropski uniji ni zadovoljna z delovnimi razmerami. K nezadovoljstvu v službi naj bi pripomogla tudi recesija. Veliko delovnih mest je namreč pod vprašajem, pritiski na zaposlene pa so zato še večji. Delodajalci predvsem mladim nalagajo vse več dela, s tem pa se povečuje število opravljenih nadur, ki velikokrat niso plačane.

Polovica bi menjala službo
Raziskava, ki jo je naročila britanska organizacija Association of Graduate Recruiters in je vključevala tudi Slovenijo, je pokazala, da kar 64 odstotkov anketirancev, katerih zasebno življenje trpi zaradi službe, razmišlja, da bi kljub negotovim razmeram na trgu dela zapustili trenutno delovno mesto.

Najvišji odstotek teh je med mladimi, kar še posebno vzbuja skrb. Narašča pa tudi število nezadovoljnih na dobro plačanih delovnih mestih. Strokovnjaki pravijo, da lahko takšno početje delodajalcev dolgoročno izjemno škodi poslovnemu uspehu, saj lahko povzroči večje kadrovske premike, poveča število bolnišničnih dni in zmanjša storilnost.

Fluktuacija bo še večja
Če bo recesija trajala dalj časa, lahko pričakujemo večjo fluktuacijo predvsem visokoizobraženega mladega kadra, ki ni toliko obremenjen z menjanjem služb, saj je bolj na začetku poslovne poti. Med krizo je izguba kakovostnega kadra še posebno tvegana, sploh če se to dogaja samo zaradi zanemarjanja ravnotežja med službo in zasebnostjo, dodajajo avtorji in delodajalcem svetujejo, naj kljub usihanju prihodkov in dobička z zaposlenimi ravnajo dobro, saj se jim bo to, gledano dolgoročno, nedvomno izplačalo. Najprej garaj, nato žuraj.

Za ljudi s takim vodilom je značilno strogo ločevanje poslovnega in zasebnega življenja. Zaskrbljeni in izčrpani. Taki delavci menijo, da službeni stres zaradi izčrpanosti slabo vpliva na njihovo zasebnost. Deloholiki. To so predstavniki generacije Y, ki delo postavljajo na prvo mesto.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Delovne_Razmere_Mladi_NezadovoljniDomov
Powered By GeekLog