Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Crna-Lista-Smuarska-Zveza-Slovenije
Zmagovalka črne liste - Smučarska zveza Slovenije

sreda, 18. december 2013 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

IZMED PREDLOGOV KOMISIJE ZA IZBIRO NAJBOLJ NEEKOLOŠKE OSEBNOSTI PRI AAG JE UPRAVNI ODBOR AAG MED ŠTIRIMI PREDLAGANIMI KANDIDATI IZBRAL, KOT ZMAGOVALKO »ČRNE LISTE«

“SMUČARSKO ZVEZO SLOVENIJE”

- OBRAZLOŽITEV -

Smučarska zveza Slovenije se je na črno listo v letu 2013 uvrstila dvakrat:

1) Zaradi svetlobnega onesnaževanja tekaške steze na Rudnem polju na območju Triglavskega narodnega parka, po 20 uri, čeprav je bilo izdano dovoljenje za osvetljevanje proge (prižgane svetilke) samo do 20. ure.

Razsvetljenost tekaške proge se lahko preveri na posnetkih kamere “Športnega centra Pokljuka”! Te kršitve so se dogajale vse od postavitve nove tekaške proge, očitno pa tega ni spremljal in proti temu ne ukrepala nobena od pristojnih inšpekcij niti upravljavec TNP, kljub temu, da so kršitve znane vsem.

Alpe Adria Green, tudi v imenu drugih okoljskih in naravovarstvenih nevladnih organizacij, ter druga društva so v zadnjih letih na naslove pristojnih inšpekcij ter na ministrstva, ki so pristojna za okolje in naravo, na Državni zbor, Javnemu zavodu TNP in drugim pristojnim službam naslovile na desetine pritožb, ki so se nanašale na nezakonito ali naravi in okolju neprijazno delovanje oziroma obratovanje Športnega centra Triglav Pokljuka – kakšna farsa, da delujejo pod imenom »Triglav«, morda zato ker zasedajo pomemben del prostora znotraj edinega narodnega parka, ki ga Slovenci premoremo -  pritožbe pa so se nanašale na svetlobno onesnaževanje kot tudi na druge kršitve. Žal odgovorne institucije vse do danes niso ukrepale proti kršiteljem vrste zakonov in uredb s področja okolja, varstva narave, prostorskega urejanja in graditve objektov na tem območju.

Da do danes ni bilo nobenega konkretnega ukrepa proti navedenim kršitvam zakonov in uredb je morda iskati vzroke tudi v klientelizmu, saj so med uporabniki uslug tega centra tudi mnogi poslanci, uradniki z vrste ministrstev kot tudi sodniki. Se morda tudi zaradi tega postopki na upravnem sodišču in zadeve pri drugih organih, ki so pristojni za nadziranje zakonov ne rešujejo v zakonitih rokih in se postopki vlečejo do zastaranja????????

2) Smučarsko zveza Slovenije, kot stoodstotnega lastnika športnega centra na Rudnem polju na Pokljuki, ki je do zdaj izgubila vse bitke s sodnimi mlini v postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja za vodno zajetje za zasneževanje prizorišč tekmovanj svetovnega pokala v biatlonu in tega ni zasula, kljub pravnomočni odločbi iz sodišča in pozivu inšpekcijskih služb, da se mora ta črnogradnja zasuti in sanirati območje v prvotno stanje!

Tekaški center je bil zgrajen tudi z sredstvi Evropske Unije, kar pomeni, da je EU subvencionirala izgradnjo “ČRNO GRADNJE”!

Celotne obrazložitve so objavljene na spletni strani AAG: http://alpeadriagreen.wordpress.com/crna-lista-aag/

Upravni odbor Alpe Adria Green Slovenija je na podlagi gornje obrazložitve 16.12.2013 sprejel sklep, da se Smučarsko zvezo Slovenije razglasi za “zmagovalko ČRNE LISTE” obenem pa si ji podeli za leto 2013 naslov:

“EKOLOŠKO NEOSVEŠČENA ORGANIZACIJA V LETU 2013”

Predsednik Alpe Adria Green:
Vojko Bernard

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Crna-Lista-Smuarska-Zveza-SlovenijeDomov
Powered By GeekLog