Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Cokoladno-Pecivo-Biskvit-Mandeljni
Čokoladno pecivo

nedelja, 26. december 2021 @ 16:01 CET

Uporabnik: Pozitivke

Recept za pecivo po vladarici Elizabeti.

Potrebujete (4 - 6 oseb)

Za biskvit:

Za čokoladni preliv:
Za glazuro:

Priprava

Z rokami zmešate moko in maslo. Ko je masa podobna krušnim drobtinam, dodate mandeljne, sladkor v prahu in jajce. Gnetete brez odmora, dokler ne dobite gladkega testa. Renate Wagner-Wittula v knjigi Aus Kaiser Küche svetuje, da testo razvaljate na debelino noževega držala in ga nato razdelite na dolga pasova, široka približno 8 centimetrov. 

Pečico segrejete na 200 º C. Testo položite v pekač, ki ste ga obložili s povoščenim papirjem za pečenje. Pečete približno 10 minut.

Medtem zlijete vodo v kozico, dodate sladkor in na majhnem ognju mešate, dokler se ne stopi. Če se na površju pojavi pena, jo poberete. (Gospa Wagner-Wittula svetuje, da s srebrno žlico poskušate, kdaj je raztopina pripravljena. Žlico izmenično potapljate v ledeno vodo in sladkorno raztopino. Ko se na žlici naredijo trdne kroglice, lahko odstavite.) Po nekaj minutah lahko nehate s kuhanjem. Stepete trden sneg in vanj zlijete še vroč sirup. Posodo postavite v hladno vodo in mešate toliko časa, da se vse skupaj ohladi. Primešate jagodni pire. Vse skupaj namažete na pečen biskvit in spet daste v zelo vročo pečico. Po nekaj sekundah vzamete ven in poškropite s stopljeno čokolado. Narežete na manjše kose in postrežete s sladko smetano.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Cokoladno-Pecivo-Biskvit-MandeljniDomov
Powered By GeekLog