Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Citalnik_Prstni_Odtis_Branje_Pod_Koza
Čitalnik prstnih odtisov, ki bere tudi pod kožo

četrtek, 27. julij 2006 @ 22:15 CEST

Uporabnik: Anonymous

Pri avstrijskem podjetju Nanoident so razvili nov čitalnik prstnih odtisov, ki je zmožen odčitati prstne odtise, vsebino krvi in vzorec tkiv. Zelo tanek senzor (debeline papirja) naj bi ponudili na trg v roku enega do dveh let, zagotavljal pa naj bi večjo varnost podatkov, kot jo ponujajo današnji senzorji na pomnilniških karticah, mobilnih telefonih in drugih elektronskih aparatih.

Razvijalci ugotavljajo, da obstoječi čitalniki prstnih odtisov zmorejo »zgolj« 97-odstotno prepoznavnost odtisov, med tem ko bo novi izdelek zagotavljal 99-odstotno zanesljivost in ga skoraj ne bo mogoče prelisičiti. Produkcijski stroški znašajo od 1 do 2 ameriška dolarja, proizvajajo pa jih z uporabo ink-jet tehnologije (barvni tiskalniki).

Na polimer oziroma stekleno podlago natisnejo polprevodno, črnilu podobno tekočino. Tako naredijo svetlobne odsevnike, svetlobne senzorje in vezje, ki procesira elektronske signale. Svetlobni oddajniki osvetlijo prst z različnimi valovnimi dolžinami svetlobe: z modro za površino prsta, z infrardečo pa osvetlijo 3 do 4 milimetre globoko pod prstno površino. Svetlobni senzorji nato odčitajo količino odbite svetlobe, programska oprema pa s pomočjo posebnih algoritmov sestavi vzorce, ki so edinstveni za vsak prst.

Vir: http://novice.svarog.org/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Citalnik_Prstni_Odtis_Branje_Pod_KozaDomov
Powered By GeekLog