Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Cetrta-Dimenzija-Cas-Ki-Prihaja
Četrta dimenzija - čas ki prihaja

ponedeljek, 7. november 2016 @ 18:39 CET

Uporabnik: Pozitivke

ČETRTA DIMENZIJA
čas ki prihaja

Živite v sodobni džungli. Ni važno, kako jo poimenujete ali enkrat spoznate. Lahko je to urbana džungla ali džungla vseh vrst odvisnosti, džungla, ki jo imate v službi ali jo doživljate preko svojih neštetih obveznosti, lahko je to džungla vaše revščine, neuspeha in zavrženosti ali življenje, kot je preobilje vsega, džungla nenehnega stresa in pomanjkanja časa, pa tudi kaotičnih odnosov ali osamljenosti. Lahko, da jo že dojemate v vsem svojem obsegu.

Takrat postaja nevzdržno in to je kot začetek neke bolezni. Dobro jo poznate, skoraj se že znajdete v njej in jo obvladujete. Potem pa zaslišite močan glas. Prepoznate rjovenje leva, nepoznanega? Tako močan je, da vas zmrazi in se trese zemlja. Strah rjovenja leva vam hromi razum. Ko se okrog sebe ozirate po pomoči, vidite le džunglo, glas pa k vam prihaja iz notranjosti, iz brloga.

Toliko ste se že naučili o džungli, da s svojim instinktom takoj zaznate nevarnost. Tudi tokrat je tako – veste, če rjovenju v brlogu obrnete hrbet, tvegate, da vas lev takoj ubije – in požre, če se bojujete z njim, nimate nikakršne možnosti. Kako se torej rešiti iz te zagate?

Strah vas ne spusti, ne naprej, ne nazaj. V stiski se oklenete nemogočega, katere koli rešitve, da se ohranite pri življenju. Seveda, na drugi strani je lev, ki zelo dobro pozna vas in džunglo, v njej živi, lovi in se giblje, saj je kralj džungle!

Ali vam je pripravljen sploh kdo pomagati? Razgledate se naokrog, po pomoči in tedaj v roke dobite priročnik, drobno knjižico. Že naslov prvega poglavja ponuja droben namig: ''kako zajahati leva''. To bi lahko bila rešitev – zagrabite prvo priložnost, vendar nimate pojma, kako naprej.

Znova odprete priročnik in berete naprej, naslednje strani… Nič vam ni znanega, nič več vam ni jasno, neoprijemljivo, čemu je vse tako napisano, vse nerazumljivo. A potrpežljivo vztrajate v prebiranju in se pomikate od enega naslova do drugega.

Sčasoma zaznate predstavo, ki je le vaša projekcija na znano ozadje in presenečeni opazite, da se napisano začne zlivati s tem, kar se vam je zgodilo in se vedno dogaja. Začutite svojo, človeško usodo v večji zgodbi, da smo vsi povezani med seboj, a da smo pomembni tej večji celoti. Začnete dojemati, zakaj ste se znašli v džungli in od kod prihaja glas rjovenja, ki vas spravlja ob pamet.

Depresija – je rjovenje in zagledate črno luknjo, ki vodi v brlog leva, je tisti trenutek vašega življenja, ki ga čakate. To je knjiga o depresiji, ki je le prehod do vrhunskega zdravja. Ta preskok v dojemanje vsega novega je najpomembnejši, zato, ker je to ''ČETRTA DIMENZIJA''.

To je čas, ki prihaja – pripravljen je bil za vse vas. Ne morete se temu izogniti, dokler ste živi in ste v džungli. Zato je ta knjiga namenjena tistim, ki iščejo svojo rešitev, medtem ko se spopadajo z depresijo.

Le depresivnim bodo v tej knjigi navodila podana jasno, le depresivnim bo dano tudi spoznanje, kdaj in kako zajahati leva. Ostali, ki veselo in brezskrbno živijo v džungli, lahko poizkusijo, a dokler ne zaslišijo rjovenja svojega leva, se jim ta ne bo pustil zajahati. Vse do takrat, dokler ne pride njihov pravi čas.

Ti, ki so v depresiji, imajo torej prednost, se lahko prvi razveselijo in okrepijo, saj so že našli svojega leva. Sedaj in tukaj imajo odprta vrata, vendar potem ne smejo več svojemu levu obrniti hrbta.

Lev bo kmalu postal lačen in enkrat prišel ven, zato ga je potrebno posvojiti že v brlogu, vendar ne ga omamiti, le udomačiti ga je treba. To lahko storijo le depresivni – točno ob pravem času, ob svojem času, ko se lev pokaže glavo iz brloga. Takrat skoči na njegov hrbet!

Od takrat si na levjem hrbtu in svobodno se podiš po džunglah, čeprav potem ne obstajata več omejitvi za prostor in čas. In na koncu ugotoviš, da ni bilo niti leva, niti džungle, potem več ni začetka – in ne konca.  

Ivan Toplak

Nakup moje knjige je sedaj možen tudi na spletni strani www.publishin.org


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Cetrta-Dimenzija-Cas-Ki-PrihajaDomov
Powered By GeekLog