Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Carobna-Moc-Krilca-Trajnostna-Darila
Krilca tudi letos spreminjajo svet na bolje

sobota, 15. december 2012 @ 05:01 CET

Uporabnik: Sonce

Manca Košir: Krilca so možnost, da svetu sporočimo: Mar nam je!
Ljudem in okolju prijazno obdarovanje zaradi rastoče družbene in okoljske krize postaja vse bolj pomembno, predvsem v času božično – novoletnih obdarovanj. Kako z darilom izraziti sočutje in solidarnost?  Odgovor so Krilca, darila s čarobno močjo.

Krilca so družbeno odgovorna in trajnostna darila. Podarjanje Krilc ni podarjanje materialnih daril, ki jih nihče ne v resnici ne potrebuje. Ko podarimo Krilca, storimo dobro delo in poleg obdarovanca osrečimo še nekoga tretjega. »Krilca so darila, ki obdarujejo trikrat: osebo, ki obdaruje, osebo, ki smo mu darilo namenili in osebo, ki s pomočjo Krilc prejme tisto, kar res potrebuje,« pravi vodja projekta Gaja Brecelj.

Namen Krilc je omogočiti stalne prilive izbranim družbeno odgovornim projektom v Sloveniji, državah nekdanje Jugoslavije in državah globalnega juga, ki sprožajo dolgoročne pozitivne učinke.  Obdarovanec prejme lično oblikovano čestitko z originalno ilustracijo, darovani denar pa gre v celoti za enega od dobrih namenov, ki ga kupec izbere sam. Tako lahko z nakupom Krilc pripomoremo k ohranjanju rastlinskih in živalskih vrst, zmanjševanju revščine v državah globalnega juga, pomagamo v boju s podnebnimi spremembami, ali pa razveselimo otroka brez staršev.

Krilca imajo tudi številne praktične prednosti:  so inovativna – z njimi izstopimo iz prevladujočega potrošniškega vzorca in obdarovanca presenetimo na res izviren način; naročanje in plačevanje daril je enostavno; na voljo je kar 42 daril različnih cenovnih razredov ; Krilca ne obremenjujejo okolja;  in kot zadnje, a ne najmanj pomembno: če podarjamo Krilca za božično – novoletne praznike, se izognemo decembrski nakupovalni mrzlici po trgovinah in čakanju v dolgih vrstah.

Kot poudarja Gaja Brecelj, so Krilca marsikomu prirasla k srcu, ker so izjemno pozitiven projekt in ker sprožajo konkretne spremembe. Vsakomur ponujajo možnost, da prispeva in sodeluje, učinki pa so vidni takoj. »Seveda se borimo tudi za sistemske spremembe in seveda Krilca ne bodo spremenila sveta, bodo pa na svoj, inovativen in pozitiven način naredila korak proti temu,« dodaja Brecljeva.

Od prvega kataloga se je ponudba daril iz različnih vsebinskih področij in geografskih območij še povečala in v tem času je bilo narejenih veliko dobrih del. Podarjenih je bilo že več kot 6400 Krilc. Med drugim je bilo s tem zavarovanega  za več kot 85 nogometnih igrišč tropskega gozda, skoraj 1000 otrok iz depriviligeranih okolij v Sloveniji se je udeležilo poslali na kreativnih delavnic, skoraj 1500 m2 območja v Bosni je bilo očiščenega min in drugih nevarni sredstev,  v Sloveniji je bilo posajenih več kot 1600 sadik redkih avtohtonih drevesnih vrst in skoraj 500 otrok iz Gane je prejelo obvezno šolsko uniformo. …

V Sloveniji je na voljo 14 različnih darilnih kompletov Krilc (42 daril) tako za družinske in prijateljske kot tudi poslovne priložnosti. Darila so predstavljena v katalogu (01 439 48 95) in na www.krilca.si.

Kot pravi glasnica Krilc Manca Košir so Krilca način za izkazovanje sočutja, solidarnosti in ljubezni, ki je na voljo vsem– od posameznika do podjetja. »To so darila, ki pri vsakomur pustijo močan in globok pečat. Krilca so možnost, da svetu sporočimo: Mar nam je!«

Kontakt: Gaja Brecelj, gaja@umanotera.org, 01 439 71 00, www.krilca.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Carobna-Moc-Krilca-Trajnostna-DarilaDomov
Powered By GeekLog