Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Brezzicno-Omrezje-Wlan-Ljubljana-Pomoc
Iščejo se prostovoljci za pomoč pri projektu za brezplačni osnovni dostop do Interneta

torek, 24. maj 2011 @ 22:07 CEST

Uporabnik: Sonce

V odprtem brezžičnem omrežju Ljubljane, wlan ljubljana, se s širitvijo svojega delovanja nad celotno Slovenijo in s tem tudi preimenovanjem v wlan slovenija, ki pravkar poteka (vključno s prenovo spletne strani), soočamo tudi s povečanjem količine koordinacijskega in organizacijskega dela. Zato iščemo prostovoljce/ke, ki bi jih zanimale te bolj netehnične plati naše pobude, ki poskuša vzpostaviti odprto za vse brezžično (WiFi) omrežje povsod.

Tehnične plati imamo precej dobro, kvalitetno in inovativno pokrite, a začeli smo se zavedati primanjkljaja na drugih področjih, predvsem verjetno zato, ker se vsi ustrašijo našega bolj tehničnega področja delovanja in prispevanja k družbenem dobrem. Ta strah je, roko na srce, popoln nesmisel (saj zato pa obstaja ekipno delo).

Tako da če te zanima karkoli med raznovrstnimi možnostmi organizacije in koordinacije vsega možnega (dogodkov, delavnic, tiskovin), dela z ljudmi (predstavljanje ideje, dogovarjanja za sodelovanja (če bi bili komercialno naravnani, bi se temu reklo sklepanje poslov), vzpostavljanje stikov), pisanja besedil, javnega nastopanja, in še in še (recimo čisto pomoč pri dogodkih tu in tam in podobno), si mogoče ravno pravšnja. (Po mojih izkušnjah človek tako dobi super izkušnje iz komuniciranja z ljudmi ter tudi zgradi raznovrstno in široko socialno mrežo.)

Za vse, ki ne veste, wlan ljubljana/slovenija omrežje je pobuda za izgradnjo vseslovenskega odprtega brezžičnega omrežja. Delujemo tako, da spodbujamo ljudi, skupine in organizacije, da pri sebi postavljajo odprte brezžične (WiFi) točke, pri čemer pomagamo z znanjem, prostovoljnim delom, organizacijo ter predvsem lastnim razvojem podpornih odprtokodnih tehnologij in sistemov.

Če nas dovolj postavi takšne točke, bomo imeli pokrito Slovenijo z odprtim in brezplačnim osnovnim dostopom do Interneta. Interesa je veliko, tehnologija je dostopna, sedaj je le še potrebno stvari uspešno organizirati in zapakirati.

Več o omrežju na naši spletni strani

http://old.wlan-si.net/
http://old.wlan-si.net/wiki/OOmrezju

Kako pa omrežje trenutno izgleda (z več kot 60 delujočimi točkami), pa
se lahko vidi tu: https://nodes.wlan-lj.net/network/map

http://wlan-si.net/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Brezzicno-Omrezje-Wlan-Ljubljana-PomocDomov
Powered By GeekLog