Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Brez-Encimov-Ni-Zivljenja-VI-DA-Studio
Brez encimov ni življenja

nedelja, 29. julij 2018 @ 22:19 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Brez encimov ni življenja

Encimi so snovi, ki omogočajo življenje in so potrebni za vsako kemično reakcijo, ki poteka v človeškem telesu. Delovanje tkiva, mišic, kosti, organov, vsaka celica v telesu nujno potrebuje encime. Celotno človeško telo brez encimov ne more delovati. Ne vitamini, ne hormoni, niti minerali ne morejo opraviti svojega dela brez encimov.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v telo pa jih vnesemo tudi z uživanjem hrane. Velikokrat stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja onemogočijo žlezam z notranjim izločanjem zadostno tvorbo encimov. Encime zaužite s hrano, pa s kuhanje, zamrzovanje, konzerviranje uničujemo.

Kako poteka prebava hrane?
V ustni votlini z zobmi zgrizemo hrano na manjše kose. Pomembno je, da hrano dobro zgrizemo in prežvečimo, da hrane ne pride v želodec neprebavljena oz. slabo prebavljena.  Prebavila so zato dodatno po nepotrebnem (pre)obremenjena. Zato si za obrok vzemite dovolj časa!

Žleze slinavke v ustni votlini sproščajo številne sokove bogate z encimi, ki pomagajo pri razgradnji hrane. Ko prispe delno prebavljena hrana do želodca se tam prebavlja še približno eno uro, šele nato jo zalijejo želodčni sokovi, ki jo dokončno predelajo. Tako predelana hrana preide v tanko črevo, trebušna slinavka zopet doda encime, ki že v začetnem delu tankega črevesa nevtralizirajo želodčno kislino. Dokončno predelana hrana pride do tankega črevesa, od koder telo vsrkava biomolekule v krvni obtok. Sledi prebavljanje v debelem črevesu. Sestavine hrane, ki jih niso mogli razgraditi ne prebavni encimi ne mikroorganizmi, ki se nahajajo v debelem črevesu, se izločijo kot blato.

V današnjih časih je skoraj nujno, glede na prehranjevalne navade, da kvalitetne encime vnašamo tudi s prehranskimi dopolnili. 

Kako vnesti v telo zadostno količino encimov?

Poleg dobro izbrane surove hrane, lahko svojemu telesu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov NutriZym. Vsebuje celoten spekter encimov (amilaze, celulaze, glukoamilaze, pektinaze, proteaze, lipaze, laktaze, maltaze, alfa – galaktozidazo). Prisotnost ekstrakta pegastega badlja in korenine regrata pa podpira tudi delovanje prebavnega sistema in delovanje jeter.

Za dobro absorpcijo hranil in prebavo je redno praznjenje črevesja  (vsak dan) zelo pomembno. Če tega ni, neprebavljena hrana zastaja v črevesju kjer prične gniti, nastajajo strupi, plini, ki so za telo škodljivi. Probiotik z encimi in zelišči NutriCol lahko reši obe težav na en mah - omogoča dobro prebavo in normalno odvajanje blata. 

Slovenci vedno radi tekmujemo, se dokazujemo…Že nekaj časa lahko zasledimo »boj« kateri probiotik bo imel več različnih vrst sevov in/ali večje število sevov.  
Vsi se sklicujejo na stavek: najpomembnejša je kvaliteta seva potem pa število probiotikov.  Pa to tudi drži? Lahko tržniki tudi dokažejo kvaliteto o kateri pišejo? So sevi 'kompatibilni' z našim organizmom? Jih organizem prepozna 'kot naše'? Jih lahko uporabi glede na namen? Imajo morda kakšne dokaze, študij o tem?

Če želimo zdrav videz kože je pomembna tudi osvežitev normalnega delovanja črevesne mikrobiote. Za zdravo in lepo kožo sta pomembna tudi dobra prebava in redno praznjenje črevesja.
To lahko uredite s probiotično in encimsko osvežitvijo normalnega delovanja črevesja s kapsulami Dermax.

Naravna moč delovanja petih naravnih učinkovin za zdravo in lepo kožo
Dermax® prehransko dopolnilo je specifično izbrana mešanica klamatske alge Klamath RWmax, lubja drevesa barberrya, kurkume, encimov in probiotika L. Acidophilus DDS-1, ki podpirajo fiziološko ravnovesje kože in črevesja.
AfaMax je izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax s povečano koncentracijo fikocianinov.

AFA-fikocianini so zelo močne molekule, ki jih vsebuje izključno klamatska alga in imajo značilno antioksidativno delovanje, ščitijo in krepijo normalno delovanje imunskega sistema. AfaMax® vsebuje tudi 15 karotenov, visoko vsebnost klorofila ter ostale molekule, ki še povečajo njegovo antioksidacijsko delovanje.

Korenika kurkume
Vsebuje izvleček kurkumin - aktivna učinkovina, katera ima močno antioksidacijsko delovanje.
Protexil®
Protexil je patentirana formula s koncentriranimi rastlinskimi  encimi proteaze. Glavna značilnost encimov proteaze je ta, da razgrajujejo beljakovine.
Dokazano kvaliteten sev Lactobacillus acidophilus DDS-1 v izdelku Dermax
Sev Lactobacilus acidophilus DDS-1 je doslej najbolj raziskan sev z več kot 80 študijami in objavljenimi članki. Je zelo odporen in v človeškem organizmu aktiven bakterijski sev. Optimalna temperatura razmnoževanja Lactobacilus acidophilus DDS-1 je 37° C – temperatura našega telesa, za razliko od nekaterih drugih termofilnih sevov, ki potrebujejo temperaturo okolja okoli 44° C
L. acidophilus dosega vse parametre učinkovitega probiotika:

Lactobacillus acidophilus DDS-1 dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in se razmnožuje.
Kvaliteta sevov je takšna, da ga ne uničijo kisline želodca ali alkalno področje žolča (zato ni potrebna 'posebna' kapsula za preprečevanje tega). Lahko se strese iz kapsule v vodo in spije. To je še posebno pomembno za otroke in osebe, ki težko zaužijejo celo kapsulo.
Lactobacillus Acidophilus DDS-1 je avtohton sev. Raziskovali so ga ugledni strokovnjaki. Za njim je več kot 40 let razvoja. Seva L. Acidophilus DDS-1 pomaga tudi pri proizvodnji vitaminov B v telesu, kateri pomembno vplivajo na zdravo kožo.

Nega kože z naravnimi kremami Cosmerba
Pri težavah s kožo si lahko pomagate tudi s 100% naravnimi kremami:
Sativa/Črna kumina -25%
Harmony -25%
Aloe vera tonik -25%
Tonik Cosmerba -25%
Dermowine -25%
Poglejte izdelke https://vidastudio.si/sl/product-category/izdelki-v-akciji/

 VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Brez-Encimov-Ni-Zivljenja-VI-DA-StudioDomov
Powered By GeekLog