Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Bozje-Kraljestvo-Kristjani-Soncno-Zivlje
Sončno življenje

sreda, 15. junij 2022 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Miran Zupančič

SONČNO ŽIVLJENJE

Milijoni ljudi se imenujejo kristjani, kar bi moralo med drugim pomeniti, da popolnoma razumejo, kaj je Jezus govoril, opazoval in delal, ter da mu želijo slediti tja, kjer prebiva. Vendar pa ga popolnoma razumemo in mu sledimo, samo če imamo duševno telo in nam naša struktura omogoča, da se na to pot odpravimo kot prava bitja sonca.

Potem čisto nenamerno in nehote stremimo k svojemu domu, k Božjemu kraljestvu. Upravičeno lahko rečemo, da človek začne resnično živeti, ko se dvigne zemeljsko življenje, ki se nepretrgoma pripravlja in razvija. Zato je tudi razumljivo, da Kristusa imenujemo bitje sonca in rečeno nam je, naj postanemo kot on sam.

In sedaj se lahko vprašamo po značilnostih sončnega življenja. Je sončno življenje podobno življenju na zemlji? Na ta vprašanja je treba temeljito odgovoriti in poudariti je treba, da sončnega življenja v nobenem pogledu ne moremo primerjati z življenjem na zemlji. Nikakor ne!

Vse bolečine , vse skrbi, vse napetosti in napori, s katerimi se dnevno srečujemo v našem življenju na zemlji, v sončnem življenju ne obstajajo. Staranje in tragedija smrti sta popolnoma nepoznana, kakor tudi napetosti in trenja med ljudmi z vsemi njihovimi posledicami . Stanje življenja v sočnem svetu je popolnoma usmerjeno na veliki cilj naše biti, kamor nas povzdigne naša duša.

Konec

Miran Zupančič

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Bozje-Kraljestvo-Kristjani-Soncno-ZivljeDomov
Powered By GeekLog