Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Bono-Zvezdniki-Dobrodelnost-Brad-Pitt
Deset najbolj dobrodelnih zvezdnikov

nedelja, 17. januar 2010 @ 05:01 CET

Uporabnik: Pozitivke

Iz nove Vivei www.viva.si

Zvezdniki in drugi znameniti ljudje se radi ukvarjajo z dobrodelnostjo ter zastavljajo svoje ime in slavo za človekoljubne namene. To seveda pozdravljamo, zato objavljamo seznam desetih najradodarnejših zvezdnikov v lanskem letu, skupaj z nameni, v katere darujejo. Lestvica objavljamo v nasprotnem vrstnem redu. Odkrijte, na katerem mestu se je znašel vaš priljubljeni hollywoodski zvezdnik.

10. John Legend
Z grammyjem nagrajeni pevec zaseda deseto mesto naše lestvice, kar je kljub temu velik dosežek, saj v dobrodelne namene daruje več tisoč zvezdnikov. Podpira več ustanov, med njimi Globalni sklad in druge sklade, ki se borijo proti revščini, LIFEbeat, ki si prizadeva odpraviti malarijo (Nič več malarije), in organizacijo En dan miru na zemlji.

9. George Clooney
Ta zvezdniški žrebec slovi po dobrodelni dejavnosti, saj daruje velike vsote številnim ustanovam, ki se borijo proti lakoti ter aidsu, raku in drugim boleznim. Podpira tudi ustanove, ki si prizadevajo za pravice beguncev in žensk ter mir v svetu. Clooney je član organizacije Združena pot, denar pa namenja tudi ustanovi za pomoč nepreskrbljenim otrokom CARE, Rocku za Darfur in številnim drugim.

8. Sir Elton John
Elton je dolgoletni podpornik boja proti aidsu, saj je že leta 1992 ustanovil sklad Elton John AIDS s podružnicama v ZDA in Veliki Britaniji. Sklad je doslej zbral več kot 100 milijonov evrov za podporo projektom v več kot 55 državah po vsem svetu. Elton podpira tudi MusiCares, Move for AIDS, Kids, War Child in številne druge človekoljubne ustanove.

7. Ellen DeGeneres
Ta duhovita gospa ima tudi zlato srce, saj zaseda sedmo mesto naše lestvice. Ellen podpira tako pravice ljudi kot živali. Veliko denarja in tudi časa namenja za pomembne, družbeno angažirane cilje.

6. Brad Pitt
Ta osvajalec ženskih src daruje velike vsote človekoljubnim ustanovam, pri čemer nemara sledi zgledu svoje ljubke žene Angeline Jolie. Leta 2006 je ta par človekoljubnim ustanovam po vsem svetu daroval več kot 8 milijonov dolarjev. Brad podpira ustanove, ki se ukvarjajo s posvojitvami otrok, z rejništvom, s človekovimi pravicami, z darovanjem organov, razoroževanjem … Dejavno je sodeloval pri gradnji in obnovi domov v New Orleansu, ki ga je porušil orkan Katrina. Podpira tudi ustanove za preučevanje avtizma ter se zavzema za odstranjevanje min.

5. Bono
Rokovska ikona se uvršča na sredino naše lestvice. Ta glasbeni velikan sodeluje v boju proti revščini, dejavno se vključuje v glasbene projekte, kot sta Live Aid in Band Aid, poleg tega je nastopil je na množici človekoljubnih koncertov, agitiral je v Sarajevu … Bono se tudi neposredno pogovarja s svetovnimi voditelji in jih prepričuje k zavzemanju za boljši svet.

4. Bill Clinton
Nekdanji predsednik ZDA je eden od najbolj angažiranih dobrodelnikov. Začel je s pobudo za spremembo odnosa do podnebnih sprememb (The Clinton Climate Change Initiative, William J. Clinton Foundation in Clinton Global Initiative), njegova dobrodelnost pa obsega vse od okoljskih do zdravstvenih vprašanj, tudi takšnih, ko sta aids in rak.

3. Barack Obama
Zdajšnji ameriški predsednik zaseda tretje mesto naše zvezdniške dobrodelne lestvice. Obama je na nedavni dražbi za več kot sedem tisoč dolarjev kupil dudko, s čimer je pomagal družbi Neurofibromatosis, ki išče zdravilo za nevrofibromatozo. Podpira organizacijo za pravice otrok K.I.D.S., ki pomaga otrokom s posebnimi potrebami, in skupino C.A.R.E, ki se loteva revščine ter pomaga ženskam in otrokom v državah, v katerih divja vojna.

2. Annie Lennox
Britanska pop diva ne slovi samo po bleščeči glasbeni karieri, temveč tudi po izjemnem posluhu za sočloveka in dobrodelnem delovanju. Veliko časa nameni zbiranju denarja za ozaveščanje o pandemiji aidsa v Afriki, sodeluje tudi z organizacijo Amnesty International, britanskim Rdečim križem, Greenpeaceom in skladom Nelsona Mandele 46664. Lani so jo za nesebično delovanje nagradili s posebnim državnim odlikovanjem za človekoljubnost na področju ozaveščanja o aidsu.

1. Angelina Jolie
Prvo mesto zaseda prelestna Angelina, igralka, mati in ambasadorka dobre volje agencije Združenih narodov za begunce, ki ves čas deluje v dobro družbe. Posvojila je več otrok iz nerazvitih držav, podpira pravice žensk in otrok ter se dejavno bori proti revščini. Angelina in njen mož Brad Pitt sta leta 2006 ustanovila poseben sklad Jolie-Pitt za pomoč žrtvam katastrof po vsem svetu. Samo ob predstavitvi sklada sta ustanovama Zdravniki brez meja in Globalna akcija za otroke podarila milijon dolarjev.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Bono-Zvezdniki-Dobrodelnost-Brad-PittDomov
Powered By GeekLog