Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Baterije-Tesla-Powerwall-Super-Poceni
Kupci razgrabili superpoceni hišne baterije Tesla Powerwall

torek, 19. maj 2015 @ 22:31 CEST

Uporabnik: Sonce

Pred kratkim smo poročali o baterijah Tesla Powerwall maloprodajne vrednosti preračunanih 3.150 evrov, ki lahko namreč shrani do 10 kilovatnih ur električne energije (bit.ly/Tesla-Powerwall). Ker je novost kot nalašč za premostitev časa, ko sončne ali električne energije ni dovolj za ogrevanje vode ali druge namene, ne preseneča, da so kupci novost dobesedno razgrabili. Podjetje Tesla je namreč prejelo kar 38 tisoč naročil, s čimer je bi izdelek tudi razprodan.

Precej zanimanja je bila deležna tudi zmogljivejša baterija Powerpack skupne električne energije do 100 kilovatov, ki je pisana na kožo predvsem večstanovanjskim zgradbam.

Podjetje Tesla je namreč prejelo kar 2.500 prednaročil za novost, zanimanje zanjo pa je še vedno veliko, in to tudi zunaj meja Združenih držav Amerike. Podjetje Tesla bo prvim kupcem baterije Powerwall in Powerpack dostavil najkasneje do letošnjega avgusta. Ker je zanimanje za nadvse zanimive baterije veliko, gre pričakovati, da bodo te že v bližnji prihodnosti postale še cenejše.

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Baterije-Tesla-Powerwall-Super-PoceniDomov
Powered By GeekLog