Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Bachova-Cvetna-Terapija-Intervju-Markovi
Intervju s Klavdijo Markovič: Bachova cvetna terapija

četrtek, 18. januar 2018 @ 10:50 CET

Uporabnik: Sonce

Intervju s Klavdijo Markovič:
Bachova cvetna terapija

Pozdravljeni ga. Klavdija,  svetovanje glede Bachovih kapljic, ki postajo vedno bolj prepoznavne tudi v Sloveniji sicer zajema le del vase pomoči, ki jo  sicer nudite. Svetujete katere kapljice so najbolj primerne za posameznika in opazno je, da ste zelo navdušeni nad omenjenimi kapljicami. Od kje izvira vaša navdušenost nad njimi?

Res je, Bachove kapljice vidim kot veliko darilo narave in blagoslov človeštvu, saj lahko zelo  spremenijo kvaliteto življenja posameznika,  izboljšajo lahko znatno partnerski odnos, enako odnose na delu, pomagajo lahko tudi živalim in rastlinam.

Ko slišimo besede kapljice, večkrat to na koga deluje odbijajoče, ker mislimo: " Ah, spet ta kemija...." Kaj je pri Bachovih kapljicah drugače?

Bachove kapljice ali esence, ne delujejo na kemični ravni, ampak na energijski ravni spreminjajo negativna čustvena stanja v nas, negativne vzorce, ki se pretvorijo v pozitivna čustvena stanja in vedenjske  vzorce. In predvsem bistveno: nimajo stranskih učinkov.


Kdo pa je pravzaprav odkril te kapljice ali esence?


Odkril jih  je dr. Bach, zdravnik uradne medicine v začetku 20.stoletja, ki je bil tudi kirurg in homeopat. Nekje sem zasledila, da mu je bilo dovolj "rezanja" ljudi oziroma zdravniških posegov in je želel vedeti, globlje razloge - zakaj sploh nastanejo bolezni. Prišel je do spoznanja, da  so negativna čustvena stanja v nas kot so strahovi, škodoželjnost, sovraštvo, globoka žalost,  stres, bolni egoizem, ljubosumje, nepotrpežljivost, ipd., dejanski vzroki za nastanek bolezni.


Če prav razumem, to pomeni, da se boleznim lahko izognemo, če  pravočasno odpravimo negativna čustvena stanja v nas samih?

Dr. Bach je menil, da je to mogoče. V različni literaturi lahko beremo, da "bolezen" ni kazen, ampak nas nekaj uči: ali da smo nekaj naredili narobe proti samemu sebi, ali proti načelu Enosti, torej to pomeni, da tudi drugemu ne smemo škodovati, ker smo med seboj povezani v Univerzumu vsi, vsa živa bitja.

Katera čustvena stanja pa lahko transformiramo?

Tako rekoč vsa: npr. strahove - znane in neznane: ob jemanju določenih  kapljic, postane človek odprt, pogumen; ljubosumje - transformira se v zaupanje; negativna nastrojenost - človek postane ob uživanju Bachovih esenc lahko pozitiven v mišljenju in  naravnanosti; vzorec, ko se človek ne zna postaviti zase - se lahko transformira v  človeka, ki zna reči NE; duševna in telesna izčrpanost - se  lahko transformira v človeku v pozitivno vibracijo, človeku doteka energija Kozmosa in lahko  se regenerira, občuti tudi mir in mnogo drugi pozitivnih izkušenj.

Kaj pa na področju stresa, ki nas obkroža vsepovsod, težko se mu je na eni strani izogniti v tem hitrem tempu življenja in na drugi strani na nas vpliva zelo škodljivo. Ali se resnično da pomagati tudi pri tem problemu z Bachovimi kapljicami?

Stres vidim običajno  kot nek skupek hitenja, nemira, izčrpanosti, negativnega mišljenja ipd., skratka skupek nekih negativnih čustvenih stanj, kar pomeni, da se z Bachovimi kapljicami lahko stres zelo omili. Če morda posameznik ne more zamenjati dela, ki mu povzroča stres, pa se lahko drugače odziva ter reagira na vse stresne situacije, kar pomeni, da se lahko stres zelo omili.

Na primer: če je bil  človek prej vedno  pod pritiskom časa in je hitel, bo ob pravih kapljicah reagiral bolj notranje umirjeno - v miru, lahko tudi bolj potrpežljivo, manjši meri bo lahko občutil stisko, manj bo občutil pritiske strahu. To ne pomeni, da zaradi tega ne bi  dobro in ustrezno opravil svojih nalog.


Ali moraš kapljice jemati vse življenje in biti odvisen od njih?

Ne nikakor. Več o vsem skupaj, kako se jih uporablja, kako dolgo jih je potrebno jemati, bomo spregovorili tudi na predavanju v četrtek, 25.1.2018,  ob 18.30, v Vita centru Naklo. Več o tem in tudi o drugi naravni pomoči, s  katero se lahko pomaga, in jo nudim pa je  mogoče prebrati tudi na moji spletni strani.

Katero naravno  pomoč pa še nudite sicer?


Ljudje  pridejo in povedo, da imajo "bolečine", "bolezen". Na energijski ravni se dela na odstranjevanju le -teh neskladij, ob tem pa se začenja polnjenje z novo energijo, ki ji rečem Energija Svetlobe. Ljudje povedo zatem, da občutijo manj bolečin ali da jih nimajo več, enako ali podobno poročajo glede bolezni. Naravna pomoč, ki jo tudi koristim, če jo kdo potrebuje, je nehipnotična regresija.

Najlepša hvala za kratko predstavitev Bachovih esenc. Sliši se resnično zanimivo in nam da obenem misliti, kako si lahko pomagamo in tudi s pomočjo naravnih Bachovih esenc oziroma kapljic, katere nam lahko svetujete ob poglobljenem pogovoru in glede na obstoječe težave posameznika. Sodeč po vaših strankah imate neverjetne rezultate in želimo vam vse dobro tudi v bodoče!

Kontakti:

070 997 506
Klavdija Markovič

http://naravna-pomoc.si/


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Bachova-Cvetna-Terapija-Intervju-MarkoviDomov
Powered By GeekLog