Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Antikrist_Evolucija
Delovanje antikrista 3. del

ponedeljek, 17. julij 2006 @ 05:15 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Sedaj pa si poglejmo, kako so se rodile sile zla. Evolucija je razvoj v času in je vezana na število sedem. Ko se nek razvoj zaključi ali bolje kompletira, vstopimo v število osem. Osmico lahko izpišemo v vertikalni ali pa v horizontalni liniji. S to osmico pa ponavadi označujemo simbol ali idejo neskončnosti (lemniscata = analema)

Če horizontalno osmico prerežemo na polovico od zgoraj navzdol, se nam pojavi znak ali črka alfa ("), če pa jo prerežemo po njeni dolžini z leve proti desni strani lista ali v nasprotni smeri, dobimo črko T grške abecede, ki bi lahko ponazarjala nekakšen zaključek kot črka omega (S). Alfa in omega pa pomeni začetek in konec neke poti, vsakič, ko smo vstopili v število osem ali simbol neskončnosti (?), ki ga po slovensko imenujemo analema. Torej v številu sedem delamo na sebi (sedemletke, kot razvojna obdobja, sedem dni, sedem barv, čaker, planetov,…), v močeh števila 8 ali v osmem dnevu pa dobimo nagrado.

Vse tiste, ki želijo ravnokar povedano malce poglobiti, moramo spomniti, da se geometrična figura števila osem imenuje uteleševalna in razteleševalna lemniscata ali po slovensko analema. Še enkrat si narišimo število osem in si predstavljajmo, da v tej obliki tudi hodimo z desno roko, ki je iztegnjena navzven. Kmalu bomo opazili, da se je po obratu, zasuku skozi sredinski križ osmice, iztegnjena roka iz zunanjega dela usmerila v notranjost drugega "kroga" osmice. Ko hodim, bom z nogami oblikoval osmice, moja iztegnjena roka pa oblikuje, izgrajuje, ali če želimo, simbolizira nekaj povsem drugega. To, o čemer ravnokar govorimo, je princip alkimije, kamor uvrščamo vse tri procese življenja (sal, mercur in sulfur).

Ne smemo pozabiti, da je število osem Marijino število, ki predstavlja vse kozmično Življenje. Torej, iz zemeljskega v kozmično življenje, ali iz števila sedem v število osem. Lemniscata je grška beseda. Scata bi v angleščini postala scate, torej rolka, roleri, drsalka, kar pomeni pot. Prvi del besede lemini pa pomeni beseda. Pravi, dober slovar, naj bi imel veliko besed ali "tanti lemini". Beseda lemniscata ali po slovensko analema, naj bi zato pomenila pot božje besede.

Če želite, lahko ta koncept razvijate naprej sami. Ne bo vam žal, saj boste ujeli, razumeli še marsikaj zanimivega in potrebnega za življenje. In še nekaj! Kaj pomeni preiti iz sedem na število osem? Toda, če se duhovno ne zmorem razviti do sedme stopnje in tega razvoja ne zaključim, popolnoma ne kompletiram, ne bom prišel do števila sedem, temveč le do števila šest, in prvo bitje, ki se je zaustavilo na številu 6, se imenuje Lucifer. Lucifer je bitje, ki se je uprl božjemu načrtu in zato tudi ni dokončal svojega duhovnega razvoja. Obstaja še drugo duhovno bitje, ki tudi ni zaključilo svojega duhovnega razvoja. Imenujemo ga Hariman, Satan ali po slovensko Hudič. Omeniti pa moramo še tretje bitje zla, ki ga označujemo z besedo Azuras. Vsakemu pripišemo število 6, zato imamo tri zveri ali tri šestice (666), in novo ime zveri, ki se imenuje Antikrist.

Antikrist je ravno zaradi tega bitje, ali bolje, skupek vseh treh omenjenih bitij, ki je voden in koordiniran od demona, katerega se moramo čuvati, če samo izgovarjamo njegovo ime, saj je največja sila zla našega osončja. To je sončni demon in še več kot to. Je torej Antikrist z imenom Sorat, ki se na Zemlji manifestira skozi tri "generale" in njihova delovanja. Osebno se sam ne pojavlja, saj na bojno polje pošilja le tri omenjene vodje, ki naj bi organizirali in bíli bitko današnjih dni. Če smo prav razumeli, bo čez približno slabih 660 let prišlo do velike in hude bitke, zato bo Antikrist moral prekvalificirati tako svoje tri generale, kot tudi vojake na bojnem polju.

Poglejmo si vloge posameznega "generala" ali moči vsake šestice.

Lucifer deluje z zavajanjem, saj hoče, da se izgubimo v razmišljanju, zato da bi le fantazirali. Danes predstavlja fantaziranje za mnoge osebe nekakšen beg, v smislu rešitve. Če do določene situacije ali življenjskega izziva dobimo nek odpor, se kaj lahko zgodi, da se zatečemo k močem fantaziranja. Fantazija ni fantaziranje, zato bi to morali znati ločiti. Ko nekajkrat vstopimo v proces fantaziranja, nas ima prvi Soratov služabnik - Lucifer že dobro v pesti. On, Lucifer namreč, napada sfero naših misli, ki, če so seveda svobodne, spadajo v nivo Svetega duha, Manasa ali višjega duha. Lucifer zato osvaja in zavaja naš angelski nivo višjega jaza. To bitje ali moč zla ima dva bistvena instrumenta ali orodji. Deluje na človeški duši in na njeni sposobnosti razmišljanja, tako da se le ta poslužuje skorajda neprestanega fantaziranja. Na tak način nam onemogoča spust višjega duha v nas kot celoto. Podobno, kot da bi v posodi vrela voda in preprečevala zapiranje pokrova, ali da bi duša, omrežena s fantaziranjem, onemogočala duhu - jazu in višjemu jazu, da bi jo uredil, prevzgojil. V mislih imam tudi in predvsem svet reklam. Prikazujejo nam svetove, ki niso resnični: "Oh, kaj bi dala, da bi bila na njegovem, njenem mestu, če bi lahko tudi jaz imela takšen bazen, hiter avto,…, koliko moči zavidanja bi na tak način povzročila sosedom," bi fantazirala naša, nikoli zadovoljna in dokaj nesvobodna duša. Kot vidimo, se nižja duša občutkov in starejša sestra, duša razuma hranita z mnogimi če-ji (če bi imela, bila to ali ono,…). Govorim le na splošno, saj verjamem, da veste, kaj sem imel v mislih. Drogo za ljudstvo, za "rajo", se razume. Verjetno ste pred 30 in več leti opazili, da so v gledališču na odru ali celo pri snemanju filma v ozadju prizora postavili sceno iz kartona ali vezane plošče, ki so jo primerno poslikali in pobarvali. V današnjem času nam prizor in sceno vedno poslikajo, "oplemenitijo" ali "popoprajo" s svetlobo tisočerih barvnih luči. Tudi to so moči Luciferja, prinašalca neresnične luči, ki dobro pozna igre barv in svetlobe. To je seveda hrana za ljudstvo ali za maso, množico. V času rimskega imperija so podobno "hrano" imenovali "pane e circensi", kar bi se po slovensko glasilo kruh in cirkus, igra, zabava. In še dandanes se hranimo s kruhom (daj lačnim jesti…), le s to razliko, da smo mu dodali še televizijo in računalnik, kar ponovno pomeni igra, zabava, cirkus…. Če bi nekdo želel izstopiti iz kolektivne zavesti ali mase zato, da bi lahko samostojno stopal po poti duhovnega razvoja in si pridobil dovolj moči svobodnega razmišljanja, ima danes na izbiro vsaj dva duhovna tokova.

Prvi tok se bo imenoval masonerija in drugi jezuiti. Na nek način prinašata enake moči, pa čeprav izgleda, da se na fizičnem nivoju "tepeta". Če si ju ogledamo na višjih nivojih bivanja, izgledata oba tokova kot dva "obraza" (cifra - mož) iste medalje, kovanca ali obeska. Jezuitov danes ni več veliko, morda le 30 - 40.000. Predstavljajo pa intelektualni, torej misleči del katoliške cerkve. Celo današnji papež izhaja iz jezuitskih vrst. Zanimivo je tudi to, da poglavarju jezuitov nadenejo naziv črni papež. Ta luciferičen tok je zelo močno deloval v letu 666 našega štetja ali štetja po prihodu Kristusa skozi ali s pomočjo zelo znane akademije Gondišapur, ki je obstajala nekje v predmestju indijskega mesta Bazar. Ime nas malce spominja na Bagdad. Določene ali kar vse mračne sile se skorajda vedno pojavljajo v zgodovinsko privilegiranih mestih. Izgleda, da se le-te v tako misterioznih mestih, krajih izredno dobro "počutijo". V že omenjeni akademiji Gondišapur se je razvil ves arabizem (arabska kultura in miselnost), in sicer na zelo visoki ravni. Že takrat so poznali in uporabljali plinski sistem javne mestne razsvetljave, mehanske ure na kolesja,…. Kdo ve, kaj pomembnega so imeli takratni meščani Izole? Domače živali vsekakor, ne pa tudi javne razsvetljave na plinski pogon. Evropa je v tistih časih poznala le sončno uro. Torej, omenjena arabska kultura je bila v sedmem stoletju zelo napredna. Nekaj podobnega je Evropa razvila šele okoli leta 1800 našega štetja.

Ne pozabimo, da je cilj Luciferja ta, da človeštvu omogoča dosego ozaveščene duše veliko prej, hitreje, kot je to človeštvo v resnici sposobno. Zavestna ali ozaveščena duša je namreč tista, ki bo nekoč Antikrista tudi prepoznala. Če nam razvoj omenjene duše nekdo ponudi prej, veliko prezgodaj, ko za nekaj podobnega naša kolektivna zavest še ni pripravljena, in nam jo poleg tega še mehanizira (izrazoslovje strojev, tehnike, čistega intelekta, mrtvih misli in konceptov fizičnega nivoja bivanja), nas bo z lahkoto in za dolgo obdobje "požgal". Eno izmed delovanj Antikrista je torej to, da nam mnogo dobrega, človeštvu potrebnega, ponudi kar nekaj let prezgodaj. Poglejmo si to na skorajda vsakdanjih primerih treninga dvigovalcev uteži. Pri petnajstih letih starosti naj ne bi presegli mejo dvigovanja 150 kilogramov. Toda Lucifer športnike neprestano nagovarja nekako takole: "Ti si boljši in kaj lahko se zgodi, da boš postal svetovni prvak." Ker dvigovalec uteži in njegov trener dobro vesta, da svetovni prvaki zmorejo dvigniti blizu 500 kilogramov težke uteži, jima Lucifer ne reče, da bosta podobno težo zmogla šele čez pet do deset let treninga, temveč da nekaj takega s skupnimi močmi zmoreta že zdaj. Mladenič bo zato podoben podvig slej kot prej poizkusil doseči, torej mnogo prezgodaj in si zlomil hrbet, zato bo z dviganjem uteži za vekomaj zaključil.

Nekaj podobnega se dogaja na vseh področjih življenja, tudi v učnem programu šolskih sistemov. Otroka je namreč potrebno poslati v šolo že pri petih letih. Vitalne sile, ki so namenjene fizičnemu razvoju, jim bomo na tak način mnogo prezgodaj porabili za mrtvo intelektualno razmišljanje. In še več, ko bo nekoč ravnokar omenjene vitalne sile potreboval za duhovno rast, jih ne bo imel kje vzeti. Prezgodnje šolanje na žalost zmore tudi kaj takega.

Da bi zaustavili razmah arabizma, se je ravno v tistem obdobju ponovno spustil Kristus, toda ne na tak način, kot pri krstu na Jordanu ali smrti na Golgoti. Vse to se je namreč ponovilo zato, da bi se omejilo delovanje predstavnikov akademije Gondišapur. Do potankosti v tem kratkem času tega ne bomo zmogli razložiti.

Temu je sledilo še eno delovanje duhovnega sveta Svete trojice, ki je bilo mnogo bolj subtilne narave, in sicer delovanje islama. Moramo se naučiti razlikovati islam od arabizma, tako kot bi morali ločevati katolištvo od Evrope. Čeprav so Arabci večinoma muslimanske vere, to še ne pomeni, da prinašajo človeštvu enake moči ali sposobnosti kot islam. Del luciferičnega delovanja je bil odkupljen od Kristusa na Golgoti, kar je tudi navdihnilo Mohameda, da je ustanovil islam, ki naj bi se zoperstavil Gondišapurju. Iz tega stališča nam je islam še kako potreben. Vendar omenjena borba islama danes, po 1500 letih, ni več prava stvar in ne služi več temu namenu.

Drugi general ali pomočnik Antikrista z imenom Ariman ali Satan, se zaradi svoje večje moči in za razliko od Luciferja poizkuša zoperstavljati silam Kristusa. Ker Lucifer nima temu primernih moči, poizkuša to nalogo izpeljati Satan. Lucifer je namreč prepoznal, da je cilj razvoja človeštva, dosega Sinove poti, resnice in življenja, zato je táko nehvaležno delo prepustil Satanu. Da se ne bi zoperstavil Očetovi in Sinovi volji, temveč le močem Svetega duha, je to izpeljal na način, da je skozi Mohameda ustanovil islam.

Satanove sile omejevanja duhovnega razvoja človeka ne delujejo več na naš duševni svet, temveč na eterično telo ali na življenje v nas. V vsakem izmed nas ravno zato živi arimaničen ali Satanov dvojnik, ki si prizadeva za našo čimprejšnjo smrt. Ko bomo zmogli slediti Sinovi poti, premagal je namreč moči smrti, takrat tudi ne bomo več umirali, saj bomo v sebi premagali drugo silo zla. Ariman ali Satan prinaša in se izraža skozi materialistično dojemanje, pojmovanje sveta. "Prerezal in odprl sem mnogo trebuhov in še v nobenem nisem našel duše," je nekoč izjavil neki kirurg. Zanj ali za nas kot večino, je realno le tisto, česar se lahko dotaknemo, kar je znanstveno, torej kar lahko izmerimo, stehtamo. Kdor je obiskoval vsaj višji del osnovne šole in celo srednjo šolo, dobro pozna merske enote. Toda, eno izmed prvih pravil ali zakonitosti eteričnega nivoja bivanja je ravno to, da ga ne zmoremo izmeriti ali proučevati s fizičnimi instrumenti, kajti naše eterično telo je vezano na univerzalni, vesoljni ali kozmični eter, saj se končuje tam, kjer obstaja, živi in deluje zadnja zvezda.

Torej, za nas, ljudstvo, Ariman navdihuje vodilne v šolstvu, prosveti, ustanavlja in odpira univerze skozi moto: "Učite se!" Tistim, ki se nočejo učiti in ljubijo le zabavo, je ponudil spolno svobodo, saj eteričnost pomeni življenje. Onim pa, ki si hočejo večer še posebej izpolniti, je dal na voljo še rok glasbo. In večer je tako zaključen - izpolnjen. Mladi imajo zatorej na razpolago dve možnosti preživljanja večerov. Ali se učijo ali pa gredo v disko in v posteljo po spolne užitke. Tisti, bolj pridni otroci, le študirajo, poglabljajo fiziko, informatiko, tisti malce manj pridni pa obiskujejo diskoteke, kar je skorajda ista pesem, ista škoda. Če bi že morali izbrati, bi bilo bolje, če bi se v večini primerov odločali za zabavo. Sile Arimana so se pojavile predvsem v času, obdobju, ko se je številka 666, ki predstavlja letnico, podvojila, torej leta 1332, ko so razpustili in pokončali red vitezov templarjev.


Delovanje antikrista 1.del

O avtorju:

Ko se je gospod Enzo pred dvajsetimi leti približal duhovnemu svetu krščanstva, si je začel postavljati številna vprašanja, na katera si tedaj še ni znal odgovoriti. Tako je pričel s prebiranjem Svetega pisma, z evangeliji, svetimi spisi.
Mnogi ga poznajo že iz leta 1994 in 1996 skozi tečaja bio-homeodinamičnega kmetijstva, ki sta potekala v Strunjanu in Kopru.
Poznamo pa ga tudi iz mnogih, bolj ezoterično-filozofsko obarvanih predavanj o antropozofski medicini, pedagogiki, arhitekturi in še bi lahko naštevali.
Enzo se v svojih skriptih, predavanjih opira predvsem na antropozofsko poznavanje ali znanost o duhu, o človeku in materi Zemlji kot celoti. Predstavnika mnogi dobro poznate iz njegovih del. V mislih imam gospoda Rudolfa Steinerja (1861 – 1925). Bil je namreč idejni začetnik in ustanovitelj Waldorfske pedagogike, biodinamičnega kmetijstva,…
»Antropozofija je zatorej nekakšna pot odkrivanja ali poznavanja, ki omogoča povezovanje duhovnega, ki živi v človeku, z duhovnim v vesolju, univerzumu.«
Enzo Nastati je tudi predsednik Mednarodnega združenja Drevo življenja.
Namen njegovega dela in poučevanja ter širino poznavanj ali védenj boste lahko spoznali skozi prebiranje njegovih skript.


Pojasnilo!
Avtor predavanja gospod Enzo Nastati našega prevoda in vsebinske priredbe ni pregledal, prebral, zato obstaja možnost besednih, idejnih ali strokovnih razlik, nepravilnosti.
Za morebitno neskladnost se že vnaprej opravičujemo in prosimo za razumevanje.

Franc Božjak


Udeležite se poletnih delavnic: Projekt Človek - poletne delavnice 2006

Vabimo vas, da si ogledate poletne delavnice s Francem Božjekom, kjer boste lahko spoznali različna duhovna znanja ter veščine zdravega načina življenja skozi prehrano in sprostitev.
Več o delavnicah si lahko ogledate na spodnjem linku: Projekt Človek - poletne delavnice 2006

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Antikrist_EvolucijaDomov
Powered By GeekLog