Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Analize-Kristalno-ista-Voda-Pipa-Filtri
Kako do kristalno čiste pitne vode iz vaše pipe?

sreda, 20. april 2016 @ 21:01 CEST

Uporabnik: Sonce

Kako do kristalno čiste pitne vode iz vaše pipe?

Javno dostopni podatki analiz vode kažejo, da praktično vsa pitna voda vsebuje poleg finih delcev še klor, pesticide, škodljive organske spojine, ostanke zdravil, hormonske motilce in težke kovine. Klor je zelo strupen plin, ki se je v prvi svetovni vojni uporabljal kot bojni strup. Danes se zaradi njegove lastnosti, da ubije bakterije in druge mikroorganizme, uporablja za dezinfekcijo pitne vode.

Pri kloriranju pitne vode nastane v reakciji med klorom in razpadajočimi organskimi snovmi, množica kancerogenih klorovih spojin, ki predstavljajo veliko tveganje za človekovo zdravje. Onesnaženje vode s pesticidi, škodljivimi organskimi spojinami in težkimi kovinami pa je posledica onesnaževanja predvsem zaradi industrijske in kmetijske dejavnosti, del onesnaženja je pa tudi naravnega izvora.

Za filtriranje vode so na voljo vodni filtri, ki se namestijo na glavni vod vode ali pod pultom v kuhinji. Odstranjevanje klora, pesticidov, škodljivih organskih spojin, ostankov zdravil in hormonskih motilcev, slabega vonja in okusa se vrši na osnovi površinske adsorpcije s fizikalno in kemijsko vezavo na veliki površini filtrirnega medija. Aktivno oglje ima zaradi mikroporozne strukture izjemno veliko površino. Tako ima 1 g aktivnega oglja površino večjo od 500 m2. Vodni filter, ki poleg aktivnega oglja vsebuje še patentiran filtrirni medij KDF® 55 odstrani iz vode tudi težke kovine. Ta poleg izredne čistilne sposobnosti še zavira rast mikroorganizmov in podaljša življenjsko dobo aktivnemu oglju. Vodni filter s kapilarno membrano Ster-O-Tap® pa iz vode odstrani tudi več kot 99,9999% vseh bakterij in virusov. Priporočljivo je izbrati NSF certificiran vodni filter.

Več o vodnem filtru >>>

Najčistejšo možno pitno vodo po najvišjih standardih kakovosti pitne vode zagotavlja reverzna osmoza. Reverzna osmoza je sodobna in hkrati najučinkovitejša tehnologija filtriranja vode. Do pred kratkim se je uporabljala samo za vojsko, vesoljsko tehniko, NASO in medicino. Postopek filtriranja vode z reverzno osmozo temelji na filtraciji vode skozi izredno majhne pore tankofilmske kompozitne polprepustne membrane (TCF). Pore tankofilmske kompozitne polprepustne membrane premera 0,1 nanometra (0,0001 mikrona) omogočajo prehod samo izredno majhnim molekulam čiste vode. Tako reverzna osmoza očisti vodo kemično in mikrobiološko na naravni mehanski način, brez dodajanja kemikalij.

Več o reverzni osmozi >>>

V primeru, da so v vodi prisotne bakterije (kapnica, voda iz vodnjakov, lastnih zajetij ali slabo vzdrževanih vodovodov), jo je potrebno dezinficirati. Najprimernejši in človeku najbolj prijazen način je dezinfekcija z UV sterilizatorjem vode, ki v vodi popolnoma uniči za zdravje človeka zelo nevarne bakterije (Escherichia coli, Salmonella, Vibrio cholerae, Legionella, ...), protozoanske ciste (Giardia, Cryptosporidium), viruse in enocelične organizme. Cista Cryptosporidium je za človeka smrtno nevarna, cista Giardia pa povzroča obolenje prebavil in vročico. Obe cisti sta odporni na klor.

Več o UV sterilizatorju vode >>>

Voda vsebuje tudi vodni kamen, ki maši mrežice na pipah in kvari pipe, ventile, pralne stroje, pomivalne stroje, gospodinjske aparate in ostale priključene naprave. Obloge vodnega kamna na grelcih vode so vzrok večje porabe energije in vodijo v okvare grelcev. Že samo 3 mm debele obloge vodnega kamna na grelcih povečajo porabo energije za 25%. Ionska mehčalna naprava iz vode odstrani vodni kamen in tako 100% odpravi vse težave povezane z odlaganjem vodnega kamna.

Več o ionski mehčalni napravi >>>

Daleč najboljšo možno vodo za zdravje človeka zagotavlja ionizator vode, ki je najsodobnejši dosežek pri filtriranju vode. Večstopenjski filtrirni sistem vodo temeljito prečisti in s pomočjo platina - titan elektrod ter polprepustnih membran loči na alkalno ionizirano vodo in kislo ionizirano vodo. Ločevanje poteka v ionizacijski celici, ki je plod najnaprednejše japonske tehnologije.

ALKALNA IONIZIRANA VODA je močan naravni antioksidant.

Alkalna ionizirana voda vsebuje aktivni vodik - močan naravni antioksidant, ki v telesu nevtralizira škodljive proste radikale. Alkalna ionizirana voda vsebuje obilo kalcija in magnezija - bazična minerala, ki pomembno sodelujeta pri uravnavanju kislo-bazičnega ravnovesja saj nevtralizirata kisle presnovke in s tem odpravljata zakisanost telesa. Celična zakisanost iztiska kisik, pomanjkanje kisika v celicah pa ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni.

Več o ionizatorju vode >>>

Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.
M: 041 555 270, T: 07 81 44 327
E: info@vodni-filter.si
E: info@ionizirana-voda.net
E: info@reverzna-osmoza.si
www.vodni-filter.si
www.ionizirana-voda.net
www.reverzna-osmoza.si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Analize-Kristalno-ista-Voda-Pipa-FiltriDomov
Powered By GeekLog