Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Anafrodizija_Seks_Zdravje_Spolnost
Anafrodizija, kaj je to?

torek, 1. avgust 2006 @ 05:05 CEST

Uporabnik: I.P.

O seksu se vedno več govori in piše. Predvsem je govora o seksualnih problemih, o tem kaj je pri seksu normalno in kaj ne. In v poplavi raznih znanstvenih besed, se pojavlja tudi beseda anafrodizija. Torej o čem se gre?

Beseda anafrodizija pomeni dobesedno pomanjkanje seksualne želje. In zopet se ta beseda največkrat uporabi, ko so pod vprašajem ženske. Če ženska trpi za anafrodizijo pomeni, da seksualni odnos doživlja kot kazen in se zaradi trudi, da se mu na vsak način izogne. Kakorkoli se bo partner trudil, da bi pripravil žensko do normalnega, sproščujočega spolnega odnosa, pri tem ne bo uspel. Ženska se bo izmikala na vse možne načine in izkala najrazličnejše izgovore. Posledice anafrodizije so nezadovoljstvo in depresija in po daljšem času verjetno tudi ločitev med partnerjema.

Vzroki za anafrodizijo so v glavnem psihološke narave. Do tega lahko privedejo različni dejavniki, od poniževanje ženske s strani partnerja, ženskega strahu, da jo bo partner zapustil. Poleg tega, lahko do tega privedejo tudi stalni konflikti med partnerjema.

Vendar je anafrodizijo, pa kakorkoli simptomi izgledajo težki, mogoče ozdraviti. Zdravljenje zahteva pomoč strokovnjakov-psihologov. Rezultati so najboljši tedaj, kadar se v zdravljenje aktivno vključi tudi partner. Ker, konec koncev, se ta problem definitivno tiče tudi partnerja.

4 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Anafrodizija_Seks_Zdravje_SpolnostDomov
Powered By GeekLog