Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Agrohomeopatija_alternativa_v_kmetijstvu
Agrohomeopatija alternativa v kmetijstvu in vrtnarjenju

torek, 2. oktober 2012 @ 19:44 CEST

Uporabnik: A


Agrohomeopatija alternativa v kmetijstvu in vrtnarjenju

Agrohomeopatija je uporaba homeopatije v kmetijstvu in vrtnarjenju.  Je način, kjer narava pomaga naravi. Brez kemije!
Agrohomeopatija je homeopatija za zdravje rastlin in za obvladovanje škodljivcev.

Deluje na principu energijskega vplivanja na biološke procese v rastlinah, lahko tudi pospešuje ali zavira rast rastlin. Omogoča, da rastline postanejo in ostanejo zdrave, njihovo dobro rast in zdrave ter obilne plodove. Z agrohomeopatijo tudi uspešno obvladujemo in preganjamo  škodljivce in se pred njimi tudi lahko zaščitimo.

Agrohomeopatija uporablja enaka načela kot homeopatija, le da jih smiselno aplicira na rastline in živali v kompleksnem sistemu vseh kraljestev Narave.
Agrohomeopatija neposredno vzpodbuja večjo pridelavo zdravih pridelkov brez uporabe kemijskih sredstev. Je odlična pomočnica v kmetijstvu brez kemije, v vrtnarstvu brez kemije, v cvetličarstvu brez kemije, v ekološkem kmetovanju in vrtnarjenju, v bio kmetovanju in vrtnarjenju.

Agrohomeopatija deluje tudi tam, kjer druge metode v kmetijstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, vrtnarjenju in gozdarstvu odpovejo. Takrat uporaba še močnejše kemije ni nujnost. Zdaj imate izbiro! Lahko uporabite agrohomeopatijo! S tako izbiro dovolite, da narava pomaga naravi vzpostavljati ravnovesje v rastlinah. Posledica takega delovanja so vitalne in odporne rastline, obilni in zdravi pridelki, nižji stroški in večje količine pridelane hrane. Izberite agrohomeopatsko rešitev za težave z vašimi rastlinami ali škodljivci. Pokličite nas, če potrebujete agrohomeopatsko svetovanje za vaše rastline ali za pregon škodljivcev!
Cora agrohomeopathie je lahko tudi vaša agrohomeopatija.

Agrohomeopatija zdaj in v preteklosti

Različni viri pišejo, da je bila agrohomeopatija poznana že Darvinu. Gre torej za obnovitev spomina o starem vedenju, ki pa je tudi danes marsikje dobro poznano, saj se prakticira npr. v Indiji, uporabljajo ga tudi ljudje iz plemenov v Keniji, kjer homeopatska vedenja in spretnosti uporabljajo tudi njihovi otroci. Znano je tudi, da je agrohomeopatija uporabljana tudi v Avstraliji. Uporabljajo jo tudi drugi kmetje v »manj razvitih državah«.
Pred tem je bilo delovanje agrohomeopatije – kot je danes znano, omenjeno  že pred skoraj 200 leti v spisih barona von Boenninghausena, ki je bil povezan s Hahnemannom, ustanoviteljem homeopatije. Boenninghausen je opozoril, da pripravki, presežki  ali ostanki  homeopatskih proizvodov, ki jih je odvrgel  med svoje rastline, učinkujejo na rastlinah, vendar nikoli ni raziskoval še naprej. Tudi Charles Darwin je pisal tudi o osupljivih učinkih, ki so imela potencirana  sredstva na rastline. O agrohomeopatiji je pisal tudi Paracelius. Agrohomeopatija je bila poznana alkemistom, ki pa so svoja vedenja skrbo čuvali pred drugimi.  V poznih 19. in v začetku 20. stoletja sta Rudolph Steiner in Lilly Kolisko za Antropozofsko gibanje eksperimentirala z delovanjem različnih snovi na rastline in pri tem so bila uporabljena nekatera biodinamična sredstva. Ker je pri agrohomeopatiji pomemben tudi odnos med agrohomeopatom in npr. prizadeto rastlino, ki naj bo agrohomeopatsko obravnavana v svojem ekosistemu, danes biodinamike kot take  nekateri pionirji agrohomeopatije, ne štejejo za agrohomeopatijo.


Katere so globalne prednosti prakticiranja agrohomeopatije?


Agrohomeopatija nudi trajnostni pristop in velike prednosti z vidika globalnega pridelovanja zdrave hrane.
Agrohomeopat Kaviraj, ki veliko dela z agrohomeopatijo v Avstraliji, med drugim  v svojih delih  navaja tudi naslednje argumente za agrohomeopatijo:
»Industrija NPK izdelkov je okolju ena najbolj škodljivih industrij. Uporaba NPK izdelkov med drugim povzroča slabšo sposobnost tal za vodno absorbcijo, zato ti izdelki pridejo v podtalnico in z njo tudi v vodovodno omrežje, namesto da bi ostali v zemlji.
Poleg tega so v primerjavi z  NPK proizvodi,  agrohomeopatski pripravki mnogo cenejši. Herbicide in fungicide proizvajajo iz fosilnih goriv, kar vodi v nadaljnje onesnaževanje.
Z opustitvijo proizvodnje izdelkov NPK industrije, bi lahko zmanjšali porabo fosilnih goriv za cca 50% in s tem bi drastično zmanjšali onesnaževanje. Tako bi imeli tudi bolj zdrave rastline, torej bolj zdravo hrano in pridelali bi znatno več hrane. Ker v klasični agrarni proizvodnji zaradi obolelosti rastlin propade cca 30% rastlin, bi lahko imeli z uporabo agrohomeopatije za isti delež- torej za cca 30% več rastlin. Na ta račun bi lahkoprispevali k rešitvam za  rešili dva globalna svetovna problema- ker bi imeli za 30% več rastlin, bi s tem imeli toliko več zdrave hrane, kar pomembno doprinese k znižanju svetovne lakote. Tudi vnos CO2 emisij bi pomembno znižali ter s tem pomagali v boju proti globalnemu segrevanju in uničenju ozonskega plašča. Posredni učinek bi se lahko pokazal tudi na cenejši hrani.
Dokazano je, da homeopatska Silicea zemlji (tudi puščavski zemlji) pomaga izboljšati vodno absorbcijo. S škropljenjem puščavskih predelov Avstralije je bila na tretiranem območju povzročena ozelenitev prej puste puščave.
Gre za zelo pomembno možnost, da bi lahko s prakticiranjem tega vedenja smotrno ozelenili puščave in jih tudi spremenili v rastna območja. To bi lahko imelo naslednji cca 30%ni delež pri zniževanju CO2 emisij. S tem bi tudi vzpostavili pogoje za poseljevanje takih območij«.
(Vir: Kaviraj, Agrohomeopathie for farm and garden)
Vse to so argumenti, ki govorijo v prid agrohomeopatije in za to, da ta pozabljena in prezrta vedenja obnovimo in se jih poslužimo v agro-proizvodnji, v cvetličarstvu in tudi v gozdarstvu.

Kako deluje agrohomeopatija

Homeopatija je alternativni način zdravljenja, ki spodbuja samozdravljenje telesa.
Agrohomeopatija pa je način zdravljenja, ki v rastlinah krepi in dviguje esenco energije življenja, ter njihove energije uravnoveša. Morda je primerjava delovanja agrohomeopatije s  povečevanjem vitalnosti rastlin najbolj primerna. Kot je pri homeopathiji pomemben odnos med homeopatom ter bolnikom, je tudi pri agrohomeopatiji zelo pomembno, da obravnavane rastline in škodljivce ustrezno obravnavamo v povezavi z njihovim ekosistemom. Le tako zagotovimo, da zdravimo rastline in ne le simptomov, ki jih izkazujejo.

Agrohomeopatski proizvodi so homeopatski pripravki za rastline. Pri postopku izdelave agrohomeopatskega pripravka  gre za to, da iz   izbrane izhodiščne rastline, živali ali snovi, z mehansko razgradnjo snovi iz nje  v procesu priprave sprostimo energije in jih prenesemo na nosilni medij (voda, alkohol ali laktoza). S stopnjami redčenja ter hkratnega ritmičnega pretresanja ali potenciranja, pripravimo različne razredčitve oz. potence. Višja je potenca, močnejši so energijski odtisi v njej. Tako na primer za potence z oznako D1 vzamemo 1 del pripravljene matične tinkture in 9 delov  topila (vode in etanola v ustreznem razmerju, včasih je topilo laktoza). Za potenco D2 vzamemo 1 del potence D1 in 9 delov  ustreznega topila(voda in etanol v ustreznem razmerju ) itd. Pri postopkih izdelave naših homeopatskih pripravkov je pogosta tudi uporaba C potenc. C1 potence dobimo, kadar 1 del pripravka matične raztopine razredčimo z 99 deli ustreznega topila (voda+etanol, včasih tudi laktoza).  Potenco C2  dobimo, ko 1 del potence C1 razredčimo z 99 deli ustreznega topila.   Dokazano je, da pri potencah C12 in višje, izhodiščna snov v potencah ni več prisotna. Poleg nosilnega medija, agrohomeopatski pripravek take potence  vsebuje le še energetske odtise izhodiščne snovi.  Slednji so vitalna vsebina (energija in informacija) v agrohomeopatskem pripravku.  Tako sproščene energije, prenesene na nosilni medij, imajo  moči, ki se z zalivanjem ali škropljenjem prenesejo na rastline ali v zemljo. Rastline, negovane s takimi pripravki zelo dobro uspevajo, so zdrave , kakovostni in obilni so tudi plodovi.


Praktična stran agrohomeopatije


Za uporabo v agrohomeopatiji se uporabljajo homeopatski pripravki imenovani remedije (naši agrohomeopatski pripravki iz programa »Cora agrohomeopathie«)  ter nosode.
Agrohomeopatski proizvodi iz tega programa so proizvodi visoke kakovosti. So rezultat lastnega razvoja, proizvaja pa nam jih Apotheke Maria Hilf iz Völkermarkta v Avstriji, kjer se že dolgo profesionalno ukvarjajo s homeopatijo in imajo vsa potrebna dovoljenja za izdelavo agrohomeopatskih proizvodov. Pri postopkih izdelave naših agrohomeopatskih pripravkov upoštevamo sile kozmosa. Sinergija uporabljenih sestavin in postopkov se izraža v odlični kakovosti in učinkovitosti  naših proizvodov iz programa Cora agrohomeopathie.  Agrohomeopatske proizvode  Cora agrohomeopathie lahko dobite v specializiranih eko-prodajalnah, in če kontaktirate  kontaktne podatke, ki so objavljeni na koncu tega članka. Nosode vam pripravmo konkretno iz delov obolelih rastlin).

V primeru vprašanj glede varovanja ter okrepitve zdravja vaših rastlin. Lahko vprašanje z nazorno  sliko prizadete rastline pošljete na emailu mog.agrohomeopathie@gmail.com in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Aktualni problemi in rešitve s proizvodi iz programa Cora agrohomeopathie: Z naravo nad glodalce
Letos imamo leto, ki ga po svoje zaznamuje nenavadna invazija glodalce- miši in podgan.
Zdaj, ko postaja hladneje, glodalci silijo tudi v stavbe in v naša bivališča.

Cora agrohomeopathie Z naravo nad glodalce – program agrohomeopatskih proizvodov vam pomaga učinkovito pregnati glodalce in tudi zaščititi vaše prostore, da se jih glodalci ognejo. Ker so to agrohomeopatski pripravki, ki so za ljudi in za domače živali popolnoma neškodljivi in varni, jih lahko uporabimo brez zadržkov povsod- tudi v bivalnih prostorih, v kuhinjah, na policah s prehranskimi proizvodi itd.

Cora agrohomeopathie vam zoper glodalce nudi naravno rešitev - Z naravo nad glodalce: to je naš agrohomeopatski pripravek, ki učinkovito  prežene glodalce(miši in podgane) in tudi zaščiti tretirane površine (zunanje in notranje) pred njimi. Gre za agrohomeopatsko sredstvo z energijskimi vibracijami, ki jih ne marajo glodalci (miši, podgane). Iz tretiranih področij glodalci pobegnejo (po izkušnjah v treh do petih dneh po tretiranju.


Informacije in naročila:


Program ostalih agrohomeopatskih proizvodov Cora agrohomeopathie

Agrohomeopatski proizvodi Cora,  nudijo popolno nego rastlin in popolno obvladovanje škodljivcev. Nismo pozabili niti na gospodinjstva in na homeopatsko rešitev nadlog , ki jih ljudem v njihovih bivališčih povzročajo insekti ter drugi škodljivci . Če imate specifičen problem, za katerega ne najdete rešitve v našem standardnem programu  naših agrohomeopatskih proizvodov Cora, nas pokličite za svetovanje ali mi pišite na e-mail. Naša agrohomeopatija ima rešitve za vaše težave z rastlinami in s škodljivci.  Našli bomo rešitev za vaš problem v kmetijstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, vrtnarstvu, cvetičarstvu in gozdarstvu.

Standardni program Cora Agrohomeopathie, zajema štiri osnovne skupine s po šestimi agrohomeopatskimi proizvodi:

Cora agrohomeopathie Z naravo Za popolno nego rastlin:
. Plesen: agrohomeopatski preparat Cora A1:da rastline nimajo plesni;
. Plevel: agrohomeopatski preparat Cora A2: agrohomeopatski preparat Cora A2: da plevel izgine;
. Črne lise na listih: agrohomeopatski preparat Cora A3: da so listi vaših rastlin živi in zdravi;
. Bakterijske bolezni, gnilobe: agrohomeopatski preparat CoraA4:  da so rastline in njihovi plodovi brez gnilobe;
. Rak rastlin: agrohomeopatski preparat CoraA5: da rastline nimajo raka;
. Poškodbe rastlin in presajanje rastlin: agrohomeopatski preparat  Cora A6: pomoč poškodovanim in presajenim rastlinam.

Cora agrohomeopathie Z naravo Za popolno obvladovanje škodljivcev: 
. Da polži pobegnejo: agrohomeopatski preparat Cora B1: prežene polže;
. Moj vrt brez strun in strigalic: agrohomeopatski preparat Cora B2: prežene strune in strigalice;
. Da na rastlinah ni škodljivih hroščev: agrohomeopatski preparat CoraB3: prežene škodljive hrošče;
. Za rastline brez uši in sadnih muh; agrohomeopatski preparat Cora B4: prežene uši in sadne muhe;
. Za rastline brez cvetožera in za plodove brez sadnih zavijačev: agrohomeopatski preparat Cora B5: prežene hroščke, cvetožerje in sadne zavijače.
. Za rastline brez gosenic: agrohomeopatski preparat Cora B6: prežene metulje in gosenice.

Cora agrohomeopathie  Z naravo Zoper škodljivce v gospodinjstvu:
. Pregon glodalcev (miši in podgane): agrohomeopatski preparat Cora C1: prežene glodalce in tudi zaščiti tretirane površine (zunanje in notranje) pred njimi;
. Insekticid: agrohomeopatski preparat Cora C2: odganja insekte in nudi zaščito pred njimi;
. Pregon mravelj: agrohomeopatski preparat Cora C3: odganja mravlje iz zunanjih in notranjih tretiranih površin;
. Pregon ščurkov: agrohomeopatski preparat Cora C4: odžene ščurke in nudi začito pred njimi;
. Muhe in komarji: odganja muhe in komarje in nudi zaščito pred njimi.

Cora agrohomeopathie -  Z naravo iz agrohomeopatske  biodinamike za bujno in zdravo rast rastlin
. Za večjo moč rastlin: agrohomeopatski preparat Cora D1: da so rastline močne;
. Za varovanje rastlin pred zmrzaljo: agrohomeopatski preparat  Cora D2: da so rastline zaščitene pred zmrzaljo;
. Nahrani zemljo: agrohomeopatski preparat Cora  D3: Energizira  zemljo z energetskimi esencami hranil v ustreznem razmerju;
. Za dobro vitalnost  rastlin: agrohomeopatski preparat Cora D4: vzpostavi energetsko ravnovesje v rastlinah:
. Varuje rastline pred glivicami: agrohomeopatski preparat Cora D5: v rastlinah vzpostavi ravnovesje sil sonca in sil lune;
. Za kakovosten kompost: agrohomeopatski preparat Cora D6: pomaga procesom razgradnje organske materije v kakovosten kompost.

Zapisala: Majda Ortan, Mobil: +386 (0)70 820 279, e-mail: mog.agrohomeopathie@gmail.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Agrohomeopatija_alternativa_v_kmetijstvuDomov
Powered By GeekLog