Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20231117195523437
Uči se iz svojega srca

ponedeljek, 20. november 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: stojči

Ko človek pride v malo zrelejša leta začne razmišljati tudi o onostranstvu. Veliko prijateljic in prijateljev se že zaveda, da ta energija, ki nas vse živi, kateri eni rečejo duša po smrti nekam gre. Praktično v vseh religijah obstaja v onostranstvu pekel in nebesa.

Kar nekaj mojih znancev in prijateljev je prepričanih, da jih v onostranstvu čaka pekel. Ker pa je onostranstvo samo zrcalna slika tega kar počneš tu v mislih besedah in dejanjih, če drugim ljudem misi povzročal trpljenja in zla se nimaš kaj bati. Po mojem videnju gredo tisti, ki so počeli velike pi***rije takoj v nižja nadstropja Dantejeve Božanske komedije, ostali pa grejo na etrsko čiščenje.

Zelo malo je tako čistih duš, da gredo takoj v nebesa. To so tisti srečni ljudje, ki so večino življenja delili svojo srečo z vsemi okoli njih. Tu govorim o ljudeh, ki so ves čas v sebi v izvoru modrosti. Ta božanskost kar sije iz njih in tisti za energije občutljivi lahko to tudi začutimo in prepoznamo.

Pride učenec k mojstru in želi od njega sprejeti Znanje o sebi. Mojster mu obljubi, da mu bo odkril to znanje pod enim pogojem; Da bo učenec ves čas tiho, ko bo gledal njega kaj počne. Mojster tako pelje učenca k vodnjaku in iz njega povleče vedro. V vedru je polno lukenj in preden potegne vedro ven vsa voda steče nazaj v vodnjak.

Mojster to vajo večkrat ponovi. Učenec si pa misli; kako mi bo ta človek dal neko znanje, ko je pa tako neumen, da niti ne vidi, da ima vedro polno lukenj in da s takim vedrom ne bo potegnil iz vodnjaka nobene vode. Na koncu ne zdrži več in to kar je mislil potihoma na glas pove mojstru.

Mojster mu reče; "Edini pogoj, ki sem ti ga dal za sprejem Znanja o sebi je bil ta, da molčiš. Vidiš to preluknjano vedro je tvoj razum, ki ni sposoben biti tiho niti en kratek čas."

Ta mojster znanja vseh znanj je v tvojem in mojem srcu in čaka kdaj se boš nehal/a pritoževati nad življenjem in drugimi ljudmi, kdaj boš nehal/a v drugih iskati tisto, kar je slabo, namesto, da bi iskal/a tisto, kar je dobro.

Torej Uči se iz srca

<3

: stoyan : svet, A.R.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20231117195523437Domov
Powered By GeekLog