Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20231112052533732
Križščanski bog Jahve je navadni luzer (3/8)

ponedeljek, 13. november 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: SENAD

»8) Nečimrnost

O videzu smo že govorili. Čeprav je videz zagotovo pomemben za to, da vas imajo za “uspešne”, je med tem, da se imate radi, in tem, da se imate zares radi, tanka meja.

Naravno je, da želite biti videti dobro za določene priložnosti ali se celo vsak dan malo osredotočiti na svoj videz. Vendar pa obstajajo ljudje, ki se v celoti osredotočajo na to, kako so videti, in zlasti na to, kako so videti drugim. Takšno vedenje je pravzaprav nasprotje privlačnosti in zlahka zdrsne v narcizem.

Pomislite: bolj ko čutite potrebo, da se drugim zdite lepi in uspešni, večja je možnost, da se globoko v sebi počutite kot poraženec.«

S prebujenjem v Čisto Zavedanje opustimo Pomembnost in Ubogost in postanemo čimrni.

V slovenščini je nekaj izrazov, ki postanejo zelo zanimivi in zabavni, ko jih predstavimo v njihovi nasprotnosti. Takšna je tudi negativna nečimrnost, nasproti katere stoji pozitivna čimrnost. Enako velja tudi za nepridiprave, ki jih nihče ne mara, medtem ko pridiprave vsi vabijo na obisk.

Kaj pa kdorsibodiji, kdo njih gleda iz obratnega ogledala?


Foto: vanityfair.com

Ste vedeli, da grda nečimrnost lahko napade tudi drevesa, tako kot je to storila v pravljici avtorice Nicoletta Costa: Nečimrno drevo?

Nečimrnost pomeni obsedenost s pozornostjo drugih, pri čemer prizadeta oseba izvaja vse mogoče in še raje nemogoče piruete, da bi jo drugi opazili, jo občudovali in tudi zavidali. Nečimrni se silijo v center pozornosti, pozirajo, se šopirijo in na ves glas ven mečejo. Skrbno spremljajo, kdo jih gleda in kdo ne ter štejejo poglede. V sebi so prazni, zato potrebujejo poglede kot polnilo svoje votle praznine. V simbolnem pomenu so tako polni tuje pozornosti, katero ovija kričeča embalaža. Bolj kot kričijo, bolj so prazni. Bolj kot se delajo Pomembne, bolj so Ubogi.

Nečimrnost redko potuje sama, pogosto je v družbi svojih sester, med katerimi so tudi domišljavost, ošabnost, samovšečnost, sebičnost in nadutost.

Nečimrnost je samo ena izmed oblik izpraznjenosti neprebujenih, ki želijo nezavedanje Čistega Zavedanja kot naše resnične Biti nadomestiti z umetnimi polnili. Poleg odvisnosti od mehke pozornosti so tu še velike hujše odvisnosti od trdih alkoholnih in mamilarskih polnil. Alkoholik in odvisnik sta v treznem stanju kot prazni vreči, ki zmečkani in poteptani ležita na tleh. Ko se ga napijeta in namamilata, se dvigneta kot balona in sta naenkrat »močna«, »pogumna« in »pametna«.

Karmičarji so nam namerno vsilili telesne omejitve, okvare in deformacije, zato da bi nam še bolj otežili življenje. V zadnjih desetletjih lahko vidimo pravo pandemijo debelosti. Simbolno in dejansko ljudem tako nalagajo še dodatno breme, da bi jim naredili življenje čim bolj težko in neprijetno, začenši s prvim jutranjim pogledom v ogledalo.

Vedite, da mi v resnici ne izgledamo tako in da bomo po koncu blokade planeta vsi dobili nova, mlada, zdrava in lepa telesa. Moški in ženske bomo izgledali kot naravni manekeni in manekenke. Če ste zdaj sami ali niste zadovoljni s svojim trenutnim partnerjem, boste dobili novega. (Tisti, ki so vas karmičarji tako močno osebnostno poškodovali, da ne razumete, čutite in cenite partnerske ljubezni, ste lahko popolnoma mirni, saj bodo vaši nasledniki po osebnostni spremembi navdušeni nad Lepoto Ljubezni.) Zaradi tega se nič ne vznemirjajte, ne zaničujte in mučite, da bi na vse krempeljne izsiljevali pozornost drugih za vsako ceno, temveč se raje veselite novega telesa in čudovitega novega življenja.

Nečimrnosti in drugih podobnih motenj se boste najlažje znebili z mojimi vajami za prebujanje. Prvi korak pri prebujanju v Čisto Zavedanje je, da se začnete opazovati in stalno spremljate vaše misli, občutke in čustva, besede, mimike, drže, geste in dejanja. Ko vidite, da pri oblačenju in urejanju mislite na druge in fantazirate o njihovih občudojočih ali in zavistnih pogledih, se ustavite, vdihnite in izdihnite ter nadaljujte z urejanjem samega sebe zaradi sebe. Pomembno je, da ločite med seboj kot osebo in osebnostjo ter vašimi oblačili. Oblecite in uredite se, da se boste vi dobro počutili, in ne zaradi tega, da boste privabljali pozornost drugih.

Ko se boste prebudili v Čisto Zavedanje, boste prvič v življenju vedeli, da ste Nekdo, Resnično Bitje in ne samo prazna vreča in obešalnik za oblačila, s katerimi bi privabljali pozornost. Tudi če bi privabili pozornost drugih, bi ta ostala na površini embalaže, saj v notranjosti ni nikogar razen praznine polne strahu, negotovosti, dvomov, razočaranja, žalosti in obupa, zamaskirana v imidž kolekcijo brandov blagovnih znamk. Kot prebujeni boste polni Čistega Zavedanja, Ljubezni in Modrosti. Takrat se boste zavedli svoje resnične Vrednosti in jasno ločili med Vami in med oblačili oziroma embalažo za privlačenje pozornosti. Tudi kot prebujeni se boste lepo oblekli, vendar vaša oblačila ne bodo več vabe za druge, temveč izraz vašega dobrega počutja.

»9) Spletkarstvo

Prav noro je, kako običajne so govorice v vsakodnevnih pogovorih. Resno mislim, naslednjič, ko boste na družabnem srečanju, bodite pozorni in opazili boste, da je klevetanje o drugih ključni del medsebojnih odnosov. Verjetno ni nikogar, ki bi lahko trdil, da ni nikoli sodeloval pri spletkarjenju. Sama vem, da ne morem.

Vendar pa ima ta priljubljena oblika zabave tudi precej veliko negativno stran. Ne glede na to, da se govori za hrbtom, je klevetanje v bistvu le ustrahovanje.

Pravzaprav nihče ni popoln in vsakdo dela svoje napake. Ali to pomeni, da si vsi zaslužimo, da se o nas govori za našimi hrbti? Zagotovo ne. Samo poraženci pridobivajo samozavest s tem, da spodkopavajo druge.«

Govorice o drugih ljudeh so del naših življenj in z njimi je vse v najlepšem redu, dokler se jih ne zlorablja za širjenje laži o drugih, izdajanje njihovih skrivnosti, za katere so vam rekli, da jih ne smete nikomur povedati in ste se s tem strinjali, in škodoželjno kritiziranje drugih v njihovi odsotnosti, ko se ne morejo braniti. Če jim imate kaj za povedati, bodite toliko pogumni in pošteni in jim to povejte neposredno.

Če že govorite o drugih, govorite resnico in pozitivne stvari. Če razgovor nanese na negativna dejanja drugih oseb, jih predstavite takšna, kot so se v resnici zgodila, ne dramatizirajte, ne pretiravajte in jih ne komentirajte na sovražen ali škodoželjen način.

Tudi tu naj velja preprosto pravilo, da raje dvakrat premislite, preden boste izgovorili eno besedo o drugih ljudeh. Naj vam še povem, da imajo tudi najboljši prijatelji najboljše prijatelje in da ni nujno, da ste to vi. Zato lahko vaše skrivnosti potujejo od ust do ust, zato bodite previdni, komu kaj govorite. Nič čudnega ne bi bilo, če bi skrivnost, ki ste jo povedali vašemu najboljšemu prijatelju, čez nekaj časa prišla znova do vas, ko bi vam jo povedal nek drug najboljši prijatelj.

»10) Pomanjkanje integritete

Uspešni ljudje imajo nabor vrednot in moralni kompas, od katerih neradi odstopajo. Poraženec pa ima po drugi strani prilagodljiv moralni kompas, ki ga lahko prilagodi svojim trenutnim potrebam. Se morajo odreči svojim vrednotam, da bi pridobili slavo ali bogastvo? Ni problema!

Resnično uspešni ljudje se držijo svojih vrednot in moralnih standardov. Če ste se za “uspeh” pripravljeni odreči vsemu, v kar verjamete, vas drugi ljudje ne bodo nikoli spoštovali.«

Dokler ste neprebujeni in imate razbito Ego-istično osebnost s številnimi delnimi osebnostmi, ki se med seboj borijo za vaš um, čas in denar, še nimate enotnega vrednostnega sistema, saj imajo različne delne osebnosti tudi različne »vrednote«. Te temeljijo na sebičnosti, nepoštenosti, manipulativnosti in tudi nasilju. Najboljši primer so politiki, ki so dobesedno politične prostitutke, ki se prodajajo za podkupnine tudi v višini le nekaj sto evrov oziroma po domače »za jeftine pare«.

Verjetno ste slišali za Jelinčičev cenik. Slovenska nacionalna stranka zaradi svoje majhnosti - in tako in tako - ni imela tako rekoč nobenega vpliva na dogajanje v slovenskem parlamentu. Njena glavna vloga je bila, da je večjim strankam, ki so zbirale glasove za sprejetje zakonov, s svojimi nekaj glasovi omogočala, da dosežejo dovolj glasov za preglasovanje. Jelinčič se je tako sam pohvalil, da ima cenik za glasove svoje stranke. Plačajte in bomo glasovali za vaš predlog, pa četudi predlagate, da nas boste vrgli iz parlamenta.

Naj za voljo resničnosti še dodam, da morda obstaja kakšen pošten politik, vendar do sedaj še nismo slišali za njega. Zato pa stalno beremo o večkrat obsojenem Janši, ki hodi z ene na drugo sodno obravnavo, in Trumpu, ki že skoraj živi na sodišču in kot trenutno kaže, obstaja velika možnost, da se bo tudi za dolgo časa preselil v zapor.

Šele ko boste opustili razbito Ego-istično osebnost, se prebudili v Čisto Zavedanje in si ustvarili novo osebnost, boste postali Enoviti in Celoviti, resnični in pošteni in se boste nehali podrejati, poniževati in prodajati drugim.

Po ukinitvi blokade Zemlje bomo v nekaj dneh odstranili vse politike, predsednike držav in vlad ter njihova omrežja. Države bodo začasno prevzeli naši sodelavci s planeta Palki in jih vodili do konca preselitve Zemljanov na druge planete. Ob tej priložnosti boste lahko videli, kakšni so pravi politiki, ki delajo za korist ljudi, so dobri, prijazni, prijateljski in pošteni.

»11) Ne spoštujete sebe ali drugih


Napis zgoraj: “Gnusne stvari, ki jih ljudje delajo v javnem prevozu.” Foto: pupperish.com

Vsi vemo, da je nesramno ne spoštovati drugih ljudi, zlasti ko se z njimi pogovarjate, toda ali želite vedeti, kaj vas naredi za največjega poraženca? Nespoštovanje samega sebe.

Brez samospoštovanja ne boste nikoli na zmagovalni strani življenja, verjemite mi. Toda kako se človek spoštuje?

Začne se s postavljanjem zdravih meja. Meje preprečujejo, da bi vas drugi ljudje izkoriščali, pomagajo pa vam tudi, da se držite v šahu. Stvar je v tem, da pomanjkanje meja običajno izhaja iz pomanjkanja samospoštovanja, saj sta ti dve stvari med seboj povezani. Poraženec nima nobene od teh lastnosti.

Začnite postavljati meje z izvajanjem navad, ki varujejo vašo energijo, na primer s tem, da rečete ne, kadar nečesa ne želite početi!«

Karmičarji so tudi spoštovanje kot obliko mnenja o drugih pokvarili, tako da so ga povezali z denarjem, močjo oziroma silo in slavo. Zaradi tega ljudje »spoštujejo« samo tiste, ki imajo nekaj ali vse od tega, Pomembne, druge, ki ne izpolnjujejo teh pogojev, pa imajo za luzerje oziroma Uboge in jih ne spoštujejo.

Posebna oblika »spoštovanja« je strahospoštovanje, ko ljudje mislijo, da nasilne spoštujejo, v resnici pa se jih bojijo. Enako velja tudi za kriminalce in nasilneže (tudi med politiki), oni si želijo in zahtevajo »respect« (»spoštovanje«) ali po domače, da se jih drugi bojijo.

Takšno »spoštovanje« ni pravo cenjenje oziroma vrednotenje človeka kot bitja, temveč le njegovih pritiklin, kot so nazivi, pozicije in privilegiji. Če bogati, silni in slavni ne bi imel teh okraskov, jih nihče ne bi »spoštoval«.

Ko se boste prebudili v Čisto Zavedanje, boste spoznali našo skupno in največjo Vrednoto. Šele takrat se vam bodo različne vrednosti postavile v resnični sistem vrednot, v katerem bodo zavedajoči se ljudje na prvem mestu, in to ne glede na to, koliko imajo v žepu.

Z lahkoto boste tudi dojeli, da delo, ki ga karmičarji, kapitalisti in desničarji postavljajo na sam vrh vrednosti, pred in nad človeka, ki brez dela nima nobene vrednosti - »kdor ne dela, naj ne je« - ni v resnici nobena vrednota. Delo oziroma še raje garanje bodo nadomestili roboti, namesto delavcev pa bodo ljudje postali ustvarjalci.

Skupaj s karmičarji, kapitalizmom in grobim izkoriščanjem ljudi (na Zemlji je še vedno na milijone sužnjev in otroških delavcev) bo šla tudi tlaka na odpad zgodovine. Tlaki se bo pridružila tudi njena kolegica v hudem - mezda oziroma nepoštena, tanka in suha plača, ki so jo pohlepni in sebični kapitalisti na koncu meseca kot drobtnice nadrobili delavcem, tako da niso umrli od lakote in da so naslednji dan spet prišli v fabriko. Delali so zato, da so lahko delali.

Na novih planetih boste ustvarjali ideje, replikatorji bodo vaše ideje spremenili v izdelke, roboti pa bodo opravljali vsa druga dela. Končno si boste lahko oddahnili od vsega pomivanja posod, pometanja tal in drugih čistilnih akcij. Vaša hiša in vrt bosta vedno čista in lepo urejena, tako da boste imeli veliko časa za ustvarjanje, druženje, zabavo in igro. En dan bližje.

Se nadaljuje.

Vse najboljše za vse.

Seno

P. S. Prejšnji teden je Veliki Črni Oblak obiskal Sanjo, mojo punco s planeta Palki, v sanjah (tako kot tudi mene malo pred tem) in ji rekel, da ne bo več dolgo sama. Dobil sem tudi novico, da je med Oblaki vsak dan vse več takšnih, ki si želijo naprej. To so odlične novice, tako da obstaja velika možnost, da bo Zemlja kmalu osvobojena.

Naslovnica: Vladimir Vishar

Preberite več o čudovitem življenju, ki nas čaka po ukinitvi blokade Zemlje, v moji seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

Vse štiri dele si lahko izposodite ali kupite na:

https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

Kliknite tu in se naročite tam.

https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20231112052533732Domov
Powered By GeekLog