Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20221011105651881
FLIK za takojšnja plačila s pametnim telefonom

torek, 11. oktober 2022 @ 10:56 CEST

Uporabnik: Sonce

FLIK - skupen projekt vseh bank v Sloveniji za takojšnja plačila s pametnim telefonom

Flik je sistem takojšnjih plačil, ki omogoča pošiljanje denarja in plačevanje na prodajnih mestih.

Denar je kadar koli v nekaj sekundah na računu prejemnika, uporaba pa je za fizične osebe brezplačna.

Dobra stran - in pomemben dejavnik za uspeh - je, da shemo podpirajo prav vse banke in hranilnice v Sloveniji. Nekatere Flik ponujajo kot samostojno aplikacijo, druge v svoji mobilni banki ali mobilni denarnici. Navodila za namestitev in uporabo najdete na njihovem spletnem mestu ali pri svoji banki.

Komitenti vseh bank si lahko tako prek Flika med seboj brezplačno pošiljajo denar. Prejemnika izberete v imeniku pametnega telefona in vpišete znesek, dodate lahko tudi krajše sporočilo.

Uporabno pri skupnih obiskih restavracij ali nakupu daril za prijatelje – razdelitev zneska in vračilo sta hitra in preprosta. Morda to ni všeč le tistim, ki se radi izgovorijo, da so denarnico pozabili doma ...

Flik ima danes več kot 350.000 uporabnikov, kar je skoraj desetkrat več kot pred dvema letoma. Skupaj s(m)o opravili več kot dva milijona transakcij, na dan že več kot 7500, kar priča, da je rešitev zaživela in je med uporabniki dobro sprejeta.

Poleg nakazil prijateljem lahko s Flikom plačujete tudi na prodajnih mestih. Teh je nekaj več kot 5000, v naboru so tudi prve spletne trgovine. Do konca letošnjega leta naj bi shema pokrila 75 odstotkov trgovcev, prepoznate jih po oznaki Flik.

Vir: www.zps.si/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20221011105651881Domov
Powered By GeekLog