Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20220322132857263




Akcija Ura za Zemljo

torek, 22. marec 2022 @ 13:28 CET

Uporabnik: Sonce

WWF poziva mesta in kraje, da se vključijo v akcijo Ura za Zemljo

Ura za Zemljo - največjo svetovno prostovoljno akcijo za reševanje našega planeta obeležujemo 26. marca ob 20.30 uri z izklopitvijo razsvetljave.

V soboto, 26. marca ob 20.30 uri, bo akcija Ura za Zemljo, ena največjih svetovnih civilnih okoljskih iniciativ, znova združila ljudi po vsem svetu, da bi pokazali svojo predanost planetu.

Ker se svetovna biotska raznovrstnost zmanjšuje z neverjetno hitrostjo, grozi približno milijonu vrst izumrtje, medtem pa je naš planet na robu globalnega segrevanja in onesnaženja s plastiko. WWF, svetovna organizacija za varstvo narave, želi s to akcijo poudariti pomen narave kot temelj zdravega planeta in zdravih ljudi.

Naš skupni dom se sooča z dvojnim izzivom podnebnih sprememb in izumrtja vrst, zato želi največje svetovno gibanje za ohranjanje planeta mobilizirati posameznike, podjetja in vlade, da najdejo rešitve, potrebne za izgradnjo trajnostne prihodnosti.

Uro za Zemlje, ki se je začela kot simbolni dogodek ugašanja luči v Sydneyju leta 2007, praznujejo danes v več kot 190.-ih državah. Akcija Ura za Zemljo bo letos osredotočena na ozaveščanje o neverjetno hitrem izumrtju, kajti globalna biotska raznovrstnost še vedno z zaskrbljujočo hitrostjo upada.

WWF Adria vabi vse župane v Sloveniji, da se pridružijo letošnji akciji s 60 minutno izklopitvijo javne in dekorativne razsvetljave. WWF Adria vabi tudi vse državljane, da za 60 minut izklopijo luči v svojih domovih.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20220322132857263







Domov
Powered By GeekLog