Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20220118114753239
Vem več o depozitih: obrestne mere so nizke, zaslužki pa majhni

torek, 18. januar 2022 @ 11:47 CET

Uporabnik: Sonce

Varčujete?! Varčevanja ne jemljite kot skopuštvo in odpovedovanje - če imate osnovne potrebe zadovoljene, vam kakšna materialna stvar manj ne bo škodila, prej nasprotno.

V prihodnosti pa si boste lahko izpolnili želje - tudi tiste večje, ki zares vplivajo na kakovost življenja. Če imate že privarčevan določen znesek, je morda čas za vezavo depozita. Naj vas ne presenetijo številke: obrestne mere so nizke, zaslužki pa majhni.

Vem več nasvet: Načrtujete vezavo višjega zneska? Pred sklenitvijo depozita pri banki preverite, ali zaračunava ležarino in dobro premislite, ali se vam v tem primeru sploh splača vezati denar. Odgovor bo skoraj zagotovo - ne.

Na ZPS so ponovno zbrali podatke o obrestnih merah za depozite vseh slovenskih bank in hranilnic. Če želite izračunati, koliko obresti bi dobili za vezavo določenega zneska za določen čas, obiščite ZPS spletni kalkulator in primerjajte ponudbe.

Koliko obresti se nabere v dobrem letu?
Znesek obresti je odvisen od zneska, ki ste se mu pripravljeni odpovedati in času, ko ga prepustite v upravljanje banki.

Ali veste, koliko obresti dobite za vezavo 13 mesecev:

Še več koristnih informacij in nasvetov najdete na www.VemVec.si.

Vir: www.zps.si/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20220118114753239Domov
Powered By GeekLog