Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20210925124307520
Požari v Rusiji prizadeli območje v velikosti polovice Nemčije

torek, 5. oktober 2021 @ 11:40 CEST

Uporabnik: Sonce

Greenpeace: Požari v Rusiji prizadeli območje v velikosti polovice Nemčije
Letošnji gozdni požari so doslej v Rusiji prizadeli območje v velikosti polovice Nemčije, je sporočila okoljska organizacija Greenpeace. Na podlagi satelitskih podatkov ocenjujejo, da je zgorelo več kot 17,6 milijona hektarjev gozdov in stepe.

Greenpeace ocenjuje, da je bilo v letošnjih požarih v Rusiji uničeno največje območje doslej. Prejšnji rekord je iz leta 2016, ko je v državi zgorelo 16 milijonov hektarjev gozdnih površin. Po podatkih ruske agencije za gozdove ogenj še vedno divja na več kot 250.000 hektarjih površin.

Prostovoljec organizacije Greenpeace Grigorij Kuksin, je za dpa povedal, da letošnji sezoni gozdnih požarov ni videti konca. Dejal je, da požari še vedno divjajo na travnatih območjih na jugu Rusije. Številni požari, ki so poleti zagoreli v Sibiriji, so bili medtem pogašeni, deloma tudi zato, ker je na območju začelo snežiti.

Območje, ki so ga letošnji požari najbolj močno prizadeli, je redko poseljena regija Jakutija v vzhodni Sibiriji. Požari so bili tako obsežni, da so zaradi njih trpeli celo ljudje, ki jih plameni niso neposredno ogrožali, saj je na stotine vasi in desetine mest po vsej Rusiji zajel dim.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prejšnji mesec obseg naravne katastrofe opisal kot "neprimerljiv". Strokovnjaki za obširne požare krivijo podnebne spremembe.

Vir: www.caszazemljo.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20210925124307520Domov
Powered By GeekLog