Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20210715095757352
Na koncu predora ni luči - Sprememba trenda pri emisijah CO2, več gospodarnosti in več emisij

nedelja, 18. julij 2021 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Fotovoltaika

Leto 2020 je bilo posebno leto. Ne le s človeškega in gospodarskega vidika, tudi svetovne emisije CO2 so bile v letu pandemije na ravni, ki je svet ni doživel že od gospodarske krize leta 2009. Zdi se, da je to okrevanje zdaj že zgodovina.

Kar je bilo lani napovedano, se zdaj uresničuje. Mednarodna agencija za energijo (IEA) za leto 2021 napoveduje precej višje vrednosti svetovnih emisij CO2. Podobno kot leta 2010 svetovno gospodarsko okrevanje prispeva k povečanju vrednosti emisij. Govora je o petodstotnem povečanju.

Energija kot gonilna sila - Na raven pred pandemijo se niso vrnile le še s prometom povezane emisije CO2. To je posledica omejitev, ki še vedno veljajo za zračni promet, zlasti za mednarodni promet, saj turizma skorajda ni, cestni promet pa je prav tako še vedno oslabljen. Vendar pa se bodo - po konzervativnih ocenah - emisije toplogrednih plinov povezanih z energijo do leta 2021 povečale za približno 1,5 milijarde ton. To bo drugo največje povečanje v zgodovini.

Več premoga, več zemeljskega plina - Do konca leta 2021 je napovedano 18 % povečanje energije iz fotovoltaike, vendar se hkrati s povečanjem te pomembne oblike obnovljive energije povečuje tudi svetovna proizvodnja energije iz premoga in zemeljskega plina. Okrevanje svetovnega gospodarstva po krizi je hitrejše od pričakovanega, vendar ni podnebju prijazno.

Zahvaljujoč Fotovolatiki Contracting več širitev - Načrte za širitev fotovoltaike v Evropi že vrsto let spodbuja in uresničuje tudi mednarodna družba Sun Contracting AG. Skupina Sun Contracting na tem področju zagotavlja rešitev s svojim inovativnim energetskim modelom sklepanja pogodb za fotovoltaiko - Fotovoltaika Contracting. Zakaj je tako poseben? Finančno tveganje, povezano z namestitvijo, upravljanjem in vzdrževanjem fotovoltaičnih projektov, nosi družba Sun Contracting. Pogodbeni partner zagotovi le eno tj. primeren prostor za namestitev fotovoltaičnega sistema.

Kam z električno energijo? - Električna energija, proizvedena kot Contracting tj. na podlagi sklenjenih pogodb za fotovoltaiko, se praviloma v celoti dovaja v javno omrežje. Vendar to ne pomeni, da je proizvedena energija namenjena le okolici: podjetje Sun Contracting z dovajanjem energije v omrežje ustvarja dolgoročne prihodke in tako omogoča financiranje novih fotovoltaičnih sistemov.

Portret podjetja - Družba Sun Contracting AG in njene hčerinske družbe so že več kot enajst let dejavne na področju fotovoltaike in so zelo uspešne s svojim inovativnim energetskim konceptom sklepanja pogodb za fotovoltaiko – Fotovoltaika Contracting. Sun Contracting AG je z nameščenimi in načrtovanimi fotovoltaičnimi zmogljivostmi v štirih državah eno od vodilnih fotovoltaičnih podjetij v Evropi. Trenutno upravlja 309 Contracting projektov v Avstriji, Nemčiji, Lihtenštajnu in Sloveniji.

Poleg tega je Sun Contracting izdajatelj naložbenih produktov za tiste, ki jih zanimajo trajnostne naložbe v sektor obnovljivih virov energije. Trenutno je za vpis na voljo pet naložb, od katerih so štiri obveznice. Te štiri obveznice je mogoče do jeseni 2021 vpisati prek spleta neposredno pri izdajatelju v 15 evropskih državah.

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20210715095757352Domov
Powered By GeekLog