Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20210706091739490
Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo

torek, 6. julij 2021 @ 09:17 CEST

Uporabnik: Sonce

V društvu večinoma nismo zagovorniki slabih scenarijev, a v primeru sprejetja in veljave novele Zakona o vodah smo prepričani, da so spremembe korak na slabše, da puščajo z dodanima dvema alinejama v 37. členu priprta vrata gradnjam in pozidavam ob in na vodnih telesih. Kadar pride veter, pa priprta vrata lahko tudi na stežaj odpre, kajne? 

Ekologi brez meja smo se pridružili Gibanju za pitno vodo že v času zbiranja podpisov za peticijo, nato pa pomagali pri zbiranju podpisov za razpis referenduma. Skupaj z vsemi sodelujočimi smo zbrali preko 60.000 podpisov, overjenih seveda!

Zakaj smo se pridružili?

Dotično pa nas v predlaganih spremembah zakona moti:

Referendum je orodje demokracije, mogoče celo premalokrat izrabljeno. Res pa je, da je včasih težko razumeti, za kaj pri vsem skupaj gre. Zaradi izpada široke javne razprave o spremembah Zakona o vodah to povsem razumemo. Tokrat nas bo referendumsko vprašanje vprašalo, če smo za, da se uveljavi Zakon o vodah? Obkrožiti moramo, da smo PROTI! Smo pa seveda za pitno vodo. 

Mi ne maramo plastenk, želimo piti vodo iz pipe! Prav tako se želimo prosto gibati ob Savi, Soči, Dravi, Savinji, Muri, Krki itd. Ne želimo oglasnih panojev ob Blejskem, Bohinjskem ali Cerkniškem jezeru! In ne vidimo smisla v hotelih in nakupovalnih centrih v neokrnjeni naravi.

6., 7. in 8. julija bomo spodbujali ljudi k predčasnem glasovanju, 11. julija bomo odšli na referendum in pripeljali s sabo še pet sorodnikov in prijateljev, obkrožili bomo PROTI!

Pridruži se nam! Usoda vode je v naših rokah!

Vir: http://ebm.si/o/sl/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20210706091739490Domov
Powered By GeekLog