Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20210105141346385
Kmalu prepoved prodaje avtomobilov na fosilna goriva

torek, 5. januar 2021 @ 14:13 CET

Uporabnik: Sonce

Japonska bo kmalu prepovedala prodajo avtomobilov na fosilna goriva
Vse več držav širom sveta se zaveda, da so avtomobili z notranjim izgorevanjem škodljivi tako za okolje kot za ljudi in živali. Ti predstavljajo težavo predvsem v večjih mestih, saj je zrak zaradi njih pogosto tako onesnažen, da morajo oblasti nekajkrat letno celo prepovedati uporabo avtomobilov.

Zato ne preseneča, da Japonska resno razmišlja o možnosti, da bi že v naslednjih nekaj letih povsem prepovedala prodajo vseh avtomobilov in drugih vozil na notranje izgorevanje.

Japonska naj bi prodajo avtomobilov na fosilna goriva prepovedala najkasneje leta 2030. Ker bodo japonski vozniki prej ali slej "prisiljeni" v nakup električnih vozil in ker japonska vlada namerava v to področje vložiti okoli preračunanih 1,6 milijard evrov sredstev letno, se bo izpust škodljivih toplogrednih plinov posledično znatno znižal.

Če se bodo ukrepi japonske vlade na koncu izkazali za učinkovite, to pomeni, da bi lahko japonska postala povsem zelena najkasneje do leta 2050.

Pri tem velja še omeniti, da ima japonska v mislih tudi kar nekaj zamisli, kako spodbuditi prodajo električnih vozil. Med njimi pa gre izpostaviti predvsem nižje cene baterij. Cene baterij za električne avtomobile naj bi se namreč v naslednjih 10 letih prepolovilo, kar bo posledično znatno pocenilo električne avtomobile in jih bo naredilo nadvse zanimive širši skupini voznikov.

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20210105141346385Domov
Powered By GeekLog