Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20201118001125747
Strah pred neizbežnim

četrtek, 19. november 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Aleš Breznik

Te morda zanima, kako mu uiti? Jasno je. Ne moreš mu, ker ti bo vedno sledil. In postajal bo vse močnejši. Lahko je to strah pred izgubo bližnjega ali pa strah pred okužbo, korono virusa. Zakaj, se ljudje bojijo, korono virusa? Zakaj, je strah tako velik? Zakaj, strah tako močno raste na zemlji?

Zakaj, se ljudje oklepajo znanega? Včasih srečaš jokajočega človeka, ki pravi: Zakaj, ta virus? Vse bo drugače in nikdar več nebo, kot je bilo poprej. Vesolje se spreminja z vsakim trenutkom. Nenehno raste se širi in se razvija v drugačne različne verzije. Zlato načelo, bi se torej glasilo: Ljubi spremembe, ker zaradi njih rasteš.

Vsako srečanje s strahom, te lahko spremeni v bolj razvito ali manj razvito verzijo sebe. Po domače: Človeku lahko strah izjemno zniža zavedanje ali pa ga izjemno zviša. Odvisno, od tega kam človek usmerja svoje zavedanje. Recimo, da na ladji pluješ po morju in ta se ziba levo ter desno. Dlje kot se zadržuje na levi, bolj močno bo sunila v desno.

Močnejši sunek kot ga bo doživela desna stran palube, močnejši sunek bo zadala nazaj v levo smer. Vse dokler je ne potopiš. Večje kot je neurje, bolj se ziba ladja in hitreje se bo potapljala, če preveč premišljuješ, kaj bi naredil v vsakem trenutku. Lahko pa začneš delovati, spontano ter intuitivno in ladjo pričneš uspešno uravnoteževati. V trenutkih, ko se ladja že potaplja, nimaš časa, razglabljat ali zaupaš svojimi informacijami ali ne.

Zgolj, ukrepaš. Ko je ladja uravnotežena in valovi mirni. Sta sčasoma, levi in desni strani palube, spoznali, da ne zmaga najmočnejši, ampak najmodrejši. Modrec, je nekoč dejal: Vrzi kamen v morje in odplavilo ga bo. Vrzi bombo v morje in zadušilo jo bo. Besno plavaj, proti toku morja in utonil boš. Zakaj, bi se boril proti morju in tonil vedno globje.

Ko pa te lahko morje dvigne v višavje rasti, ko se naučiš uravnoteževati ladjo na njem. Ni pomembno, kako močan virus preplavlja današnji svet. Bolje kot zavedanje usmerjaš v morje bolezni in virusov, bolje krepiš valove. In bolje, ko zavedanje usmerjaš v svoje srce, bolj se valovi umirjajo. Ker so te opomnili, na tvoja srčna poslanstva.

Prehajamo v novo obdobje imenovano, intuitivno obdobje. Ali so se virusi pojavili zato, da bi zmanjšali populacijo ljudi na zemlji? Ali so se pojavili, zato, ker je nekomu všeč, trpljenje in umiranje ljudi? Ali pa so se pojavili zato, ker prehajamo v novo dobo? Ker strah je nekaj najboljšega, ki človeka vrača nazaj k srcu.

Avtor: Aleš Breznik

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20201118001125747Domov
Powered By GeekLog