NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 29-sep
 • Koncert okteta Valvasor z gosti

 • sobota 30-sep
 • V Svečino na sprehod, mošt in vino
 • Dobrodelni koncert za Kamnik

 • sreda 04-okt
 • Shod za Svetovni dan živali 2023

 • nedelja 08-okt
 • Darshan na hrvaškem v Splitu

 • torek 10-okt
 • Darshan - blagoslovi Paramahamse Vishwanande

 • torek 17-okt
 • Nacionalni posvet "Vse vemo, a zakaj se nič ne spremeni? Podnebna politika med teorijo in prakso"

 • torek 24-okt
 • Komunikacija - Vir dobrih odnosov (I. in II. del)

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Transcendenca ali preseganje dogajanja sedanjega časa   
  nedelja, 1. november 2020 @ 05:02 CET
  Uporabnik: bluestar

  Jutranji dan je siv, umirjen ter meglen. Obtičali smo v situaciji, ko ne moremo nikamor, težko načrtujemo stvari, smo v negotovem stanju, energije je komaj za vsakdanja čisto osnovna opravila. Kaj se dogaja? Smo na neki točki stanja niča, ali velike praznine.

  Kdor je navajen ozemljene čvrstosti in trdnosti je v tem trenutku še posebej nebogljen, ker ne ve, kaj se dogaja. Velika praznina je seveda lahko velika priložnost. S praznino se ustvari prostor za nove projekte, in nove začetke. Praznini, ali niču vlada v horoskopu planet Neptun.

  To je transcendentalni planet, ki je prvi v vrsti planetov, ki ga naša človekova življenjska doba ne more doseči, kot vedno rad povem, saj njegova obhodna doba okoli Sonca traja 150 let. Za doseganje popolnosti energij, ki jim vlada moramo torej na nek poduhovljen ali ezoteričen način oditi na pot v neke druge dimenzije našega obstoja, in tam poiskati naš manjkajoči del.

  Vsak od nas ima v svoji astrološki karti na nekem področju ta manjkajoči del svoje realnosti. Tu zemska 3D realnost to področje imenuje iluzije. V bistvu gre za nepopolno inkarnacijo na področju, kjer imamo Neptuna. En del nas ni pripeljan na ta svet, in leži v nekem drugem času in prostoru, do katerega ne moremo skozi našo poznano realnost. Tridimenzionalna realnost je s svojim razmišljanjem omejena, saj ne vidi resničnosti celote, v kateri se nahaja naš višji jaz.

  Zato potrebujemo transcendenco, ali preseganje omejitev tega sveta, v katerem živimo. Če poenostavim s primerjavo s čevlji, katerim tudi vlada Neptun. Težko je spraviti nogo v čevelj, ki je za dve številki premajhen. Preseganje ni nič drugega, kot vzeti pol številke večji čevelj od noge, in se v njem počutiti udobno. Nekatere duše tega sveta so na nek način prevelike, da bi lahko udobno bivale v telesu, ki ga imajo, zato potrebujejo več.

  Seveda je za takšno rešitev potrebno sprejeti odločitev o drugačnem pogledu na svet, ki se pravzaprav vsiljuje sama od sebe. Vzpostavi se spoznanje o drugačnem ustroju vesolja. Za sprejemanje takšnih odločitev potrebna tudi tankočutnost ter senzibilnost. Zgodi se prepoznavanje, sprejemanje in ločevanje takšnih signalov, ki do naših teles, ali anten prihajajo iz višjih dimenzij.

  V času velikega niča je torej frekvenčno področje etra za nevrotičen um lahko poln zmede in nejasnih informacij, medtem ko transcendentalen in umirjen um preseže ves kaos tega sveta in doseže točno tisto informacijo, ki mu je v tem trenutku namenjena. To merjenje v piko, kot radi rečemo lahko primerjamo Odinovim kopjem Gungnir-jem, ki ne zgreši nobenega cilja, in zadane vse, kar je bilo namerjeno.

  Nordijska, meni priljubljena mitologija lahko svojega boga Odina primerja z grškim Kronosom, za katerega vemo, da je od vseh bogov najstrožji ućitelj discipline in karme. Kadar smo v transcendenci, je ključnega pomena, da smo tudi v disciplini, ter da smo v fokusu, da vsa energija teče v eno smer, in to v tisto, v katero smo vrgli Gungnir.

  Gungnir bo zadel svoj cilj v vsakem primeru, ker ima tako naravo, seveda, če je vse skupaj »požegnal« Odin, in če si je vse dobro zamislil Pozejdon. Če smo bili dovolj disciplinirani, bo Gungnir manifestiral cilj, ki ga je zadel v materialno realnost. Stvar sem podobno opisal v svojem članku o komuniciranju v prihodnosti, kjer naj ne bi bilo hercialnega oddajanja informacij iz ene točke na vse uporabnike določenega področja, ampak naj bi se s pomočjo skalarnega, longitudialnega valovanja skozi črvino v dimenzijah ustvarila povezava od vira oddajanja do točno določenega cilja, torej enega uporabnika.

  Tak način komunikacije je transcendentalen, saj skozi črvino presega dimenzije vesolja, in ne smeti z nepotrebnimi energijami po področju etra. Če se vrnem k temu, kaj se dogaja? Neptun je med drugim tudi planet, ki vlada »nevidnim« stvarem, kemiji, plinom, strupom pa tudi bakterijam, in ja, tudi virusom. Ker se ta trenutek nahaja v svojem znamenju Rib, je seveda v svojem delovanju še posebej močen.

  Neptun je že sam po sebi takšen, da brez aspektov na druge planete težko dosega kakšne cilje in manifestacije. Sam po sebi je dober v duhovnih in umetniških aspektih. In kaj je tisto, kar vsej situaciji v tem trenutku daje še dodaten občutek ujetosti v času? Neptun v tem času dela napetostni aspekt kvadrata na Lunina vozla, ki se nahajata na osi Strelec(južni vozel), in Dvojček(severni vozel). Kaj to pomeni?

  Najprej poglejmo pomen vozlov. Tehnično gledano sta Lunina vozla presečišči Luninega potovanja okoli zemlje, ter navidezne poti Sonca, ali ekliptike okoli zemlje. Lunina tirnica je glede na Sončevo pot rahlo nagnjena. Na tistem presečišču, kjer luna začne svojo pot navzgor je točka, ki se imenuje severni Lunin vozel, ali po svojem izvoru iz Indijske astrologije Rahu.

  V psihološkem smislu to pomeni neko rast, ali pot navzgor, kjer moramo vnesti nekaj napora, da bomo spoznali nove še ne osvojene vrhove na različnih področjih življenja, glede na pozicijo in znamenje, v katerem se severni vozel nahaja. Ta točka je poleg razvoja Sonca tudi smer, ki jo moramo v življenju ubrati, in živeti. Presečišče, kjer Luna ubere pot navzdol, se imenuje južni Lunin vozel, ali Ketu po izvorni različici iz Indijske astrologije.

  Ker je pot navzdol po navadi lažja, nam ta točka v psihološkem smislu predstavlja že poznane vsebine, ki jih je duša na svet prinesla s seboj, ko se je inkarnirala. V bistvu so to navade in vzorci, ki so nam jih starši in okolica vcepili, pa tudi naše nezavedno. V astrološkem izrazoslovju temu rečemo energije prejšnjih življenj.

  Južni vozel torej predstavlja poznane energije naše karme. Pot Luninih vozlov je rast od energij Južnega vozla, do energij severnega vozla. Zanimivo se stvari postavijo, ko se nek planet, kot bi rekli »ugnezdi« med ti dve točki. Točno na sredini teh dveh točk je pozicija, ki na obe točki vozlov naredi najbolj napetosten aspekt, ali 90 stopinjski kot, ki ga imenujemo kvadrat.

  Ker Neptun dela kvadrat na oba vozla imenujemo takšno konfiguracijo T-kvadrat. Trenutno, v času pisanja je ta aspekt aplikativni, na 2 stopinjah in 35 minut, kar pomeni, da se približuje natančnemu kvadratu, in je še v nezavednem, ker ni presegel vrha prehoda v separativno, ali oddaljujoče stanje, kar pomeni, da nihče, ali le peščica ljudi pravzaprav ve, kam vodi pot, ter kdaj in kako se bo trenutna situacija razpletla.

  Zadnji prehod, in odhod iz tega aspekta bo Neptun naredil 26. januarja 2021. Šele potem naj bi se stanje začelo razkrivati, saj je poznano, da Neptun predstavlja zamegljeno in nejasno stanje. Dokončno naj bi ta konfiguracija razpadla pred koncem marca.

  Kaj torej imamo? Južni vozel v Strelcu, s preteklimi energijami svobodnega in odprtega trgovanja v svetovnih merilih, potovanji na dolge razdalje, s turizmom na vse možne svetovne destinacije, množičnimi verskimi obredi v cerkvah in svetih krajih(Vatikan..), vprašanje obstoja, ali zmanjševanje pomena religij kot institucij, množični letalski promet v zelo oddaljene destinacije, s svobodnim prehajanjem meja ter na splošno z množično inflacijo raznih dobrin, ki smo jih kupovali, če smo jih rabili ali ne.

  Vsa ta področja življenja, množični športi in prireditve, ter mogoče še katero bodo glede na pozicijo južnega vozla nekako deležna zmanjševanja pomena v vsakdanji družbi, nekatera od teh bodo verjetno močno okrnjena. Glede na moč globalnosti se na nek način določene stvari zdijo precej smiselni poseg vesolja, dejstvo pa je tudi, da se situacija dogaja povsod na svetu, kar tudi kaže na kvalitete južnega vozla v Strelcu.

  Kam torej kaže usmeritev? Severni vozel je v znamenju Dvojčkov. Znamenje Dvojčka na telesnem nivoju vlada pljučem. Z njimi dihamo, z njimi živimo. Če ima človek masko na ustih, ne more globoko in svobodno zadihati. To bo najbrž trajalo vse do razpada te T-kvadrat konfiguracije. Kaj nam ne pusti dihati? V prvi vrsti globalnost energij južnega vozla.

  Uvozili smo praktično samo tisto, kar smo že imeli. Veliki trgovci in korporacije so v našem okolju včasih za drobiž in s pomočjo korupcije pokupile dobro stoječa podjetja, ki so poslovala dobro in normalno. Lokalno bo spet pridobilo na pomenu. Pri trgovcih, katerim vlada Merkurjevo znamenje Dvojčka na primer že sedaj moderni slogan prodaje lokalnih dobrin. Severni vozel v Dvojčkih narekuje delovanje lokalnega v lokalnem okolju.

  Znamenje Dvojčka predstavlja delo z rokami ter z glavo. Je znamenje ki vlada samostojnim podjetnikom, ljudem s svojim podjetjem. Trenutno so ti v velikih težavah. Preživetje bo ključnega pomena. Obstaja verjetnost zmanjševanja obsega dela in vsega s tem povezanega pri velikih podjetjih in korporacijah, kar pa pomeni možnost za več posla in povpraševanja pri malih in srednjih podjetjih, ko bo trenutna situacija minila.

  Praktičnost in znanje dela z rokami bo pridobila na vrednosti. Kaj to pomeni za filozofijo? Pomeni, da jo bo potrebno na nek praktičen način uveljaviti v vsakdanjem življenju, ter da se le ta na tak način lahko osmisli. Kakšen je pomen Neptuna na sredini T-kvadrata? Neptun dela v tem primeru neke vrste zaveso med preteklostjo in prihodnostjo.

  Trenutno sta močno onemogočeni obe funkciji delovanja, torej južnega in severnega vozla in njunih lastnosti opisanih zgoraj v članku. Neptun je kot višja oktava Venere vladar umetnosti. V kvadratu s Severnim vozlom je mnogim samostojnim podjetnikom s tega področja povzročil precej težav. Neptun kot tak je torej v tej zgodbi skozi pojav virusa povzročil ustavitev in zmanjšanje delovanja sveta na minimum preživetja. V ozadju se na nevidnem, še ne manifestiranjem delu odvija neka nova zgodba.

  Glede na to, da imamo ta aspekt v svojih kartah vsi, je zelo pomembna že omenjena zbranost in fokus na to, kaj bi radi imeli, in kaj bi radi počeli. Potrebno je določiti vsaj smer. Za to pa je potrebno biti transcendentalno zbran in fokusiran. Nevrotični um ne zmore manifestacije, ker razprši energije na mnogo koncev. Dejstvo je, da bomo morali ta čas na nek najboljši možen način preseči, ter potem začeti na novo.

  V ciklih vesolja so včasih med vmesnim časom med staro in novo zgodbo velike praznine, ki jih je potrebno znat prebrodit. V tem času, ki vsekakor ni lahek, je izjemnega pomena pozitivna naravnanost. Nekaj bo minilo in nekaj se sestavlja in rojeva na novo. Karkoli že, naj se rodi zdravo in perspektivno.

  Franci Kapus, cert. IPAL

  https://www.facebook.com/Center-za-razvoj-duhovne

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • https://www.facebook.co...
 • Več od avtorja bluestar
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20201030222805610

  No trackback comments for this entry.
  Transcendenca ali preseganje dogajanja sedanjega časa | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2023 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,44 seconds