Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20201029140401893
Knjiga prepovedanega znanja

ponedeljek, 2. november 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Piše: A. M. v novih Misterijih, www.misteriji.si

Magija, vraževerje, izreki in vedeževanje
Kako se naučimo napovedati prihodnje dogodke, kako napovedujejo dogodke sanje, kako pripravimo ljubezenski napoj, kako pridobimo denar, kako uporabljamo talismane, kakšna je moč bucik in še več kot sto drugih nasvetov in razlag je v knjigi, ki je izšla v Ameriki pred več kot sto leti, pred kratkim pa jo je v Sloveniji izdala ARA založba, pod naslovom Knjiga prepovedanega znanja.

Znanost se je za to področje človekovega početja začela zanimati šele v dvajsetem stoletju. Znanstvena raziskovanja so botrovala parapsihologiji, ki je sedaj priznana znanstvena disciplina, čeprav so mnogi kritično ali celo odklonilno nastrojeni do nje, imenujejo pa jo tudi psionika, psihotronika, metapsihologija … Iz knjige povzemamo nekaj zanimivih nasvetov in vedenj.

O SANJAH
Za dobre sanje morate biti čistega, mirnega duha in polni domišljije, telesno zdravi ter neobremenjeni s težkimi obroki in z močnimi pijačami.

LJUBEZENSKA PISMA
Prejeto ljubezensko pismo na široko odprite, devetkrat prepognite in pripnite ob srcu. Tako ga nosite, dokler ne greste spat. Takrat ga položite v svojo levo rokavico in dajte pod glavo. Če sanjate o zlatu, diamantih ali katerih koli draguljih, je vaš ljubi resen; če o belem posteljnem perilu, bo umrl; če sanjate o cvetju, laže.

NESREČNI DNEVI (MOŠKI)
Pri osebah moškega spola, rojenih na te dneve, se običajno pokaže, da so ti datumi nesrečni:

3., 4. januar; 6., 7., 12., 13., 19., 20. februar; 5., 6., 12. marec; 12., 13, 20., 21., 26., 27. maj; 1., 2., 9., 10., 16., 17., 22., 23., 24. junij; 3., 4., 10., 11., 16., 17., 18. julij; 3., 4., 9., 10., 11., 16., 17. , 31. oktober; 1., 3. november.

NESREČNI DNEVI (ŽENSKE)
Pri osebah ženskega spola, rojenih na te dneve, se na splošno potrdi, da so nesrečni naslednji datumi:

5., 6, 13., 14., 20., 21. januar; 2., 3., 9., 10., 16., 17., 22., 23. februar; 1., 2., 6., 9., 16., 17., 28., 29. marec; 24., 26. april; 1., 2., 9., 17., 22., 29., 30. maj; 5., 6., 12., 13., 18., 19. junij; 3., 4. julij; 9., 16. september; 20., 27. oktober; 9., 10., 21., 29., 30. november; 6., 14., 21. december.

Ženski se običajno zgodi nekaj pomembnega v njenem enaintridesetem, moškim pa v njihovem dvainštiridesetem letu.

Z vestnim izpolnjevanjem svojih dolžnosti in s poštenjem lahko vpliv slabega planeta pogosto premagamo.

NAPOVEDOVANJE PRIHODNOSTI S TRANSPOZICIJO IMEN
Rojstno ime in priimek vplivata na naša življenja. Poglejmo primer »Napoleon Bonaparte«. Če ga preoblikujemo, opozarja na nesrečni dogodek v njegovem življenju, ki ga je dokončno uničil.

NAPOLEON BONAPARTE - NO, APPEAR NOT ON ELBA!
Prevod: Ne, ne pojdi na Elbo!

TALISMAN ZA LJUBEZEN
Je izjemno učinkovit pri doseganju uspeha v ljubezni. Izdelati ga morate, ko je Venera večerna zvezda, in to predvsem iz čistega srebra; lahko pa tudi izrežete njegovo sliko iz Knjige prepovedanega znanja in jo nalepite na primer na kos okrogle lepenke enake velikosti - in jo nosite na srcu ali v žepu.

NARAVNI ZNAKI IN ZNAMENJA, NAPOVEDI
Grmenje z jasnega neba napoveduje srečo.

Čebela, ki leta v vašem domu in jo za nekaj minut zaprete v njem, prinaša srečo.

Razsutje soli po mizi prinaša nesrečo. Slabo napoved lahko preženete, če vržete ščepec soli čez levo ramo.

BARVE
Rdeča vlada ljubezni, naklonjenosti in poželenju. Oranžna je znak preprostosti in nevednosti. Škrlatna vlada čustvom in jezi. Svetlordeča predstavlja moč, pogum in samozavest. Rumena označuje nezvestobo. Rjava je znak odličnosti. Zelena je povezana z mladostjo in upanjem. Črna je barva žalosti, mračnosti in smrti, medtem ko bela označuje vse, kar je čisto in zaželeno.

KAMNI ZA SREČO
Zanje na splošno velja, da spodbujajo srečne dogodke. Vsak kamen vlada določenemu mesecu: januar: granat, februar: ametist, marec: krvavi kamen (heliotrop), april: diamant, maj: smaragd, junij: ahat, julij: rubin, avgust: sardoniks, september: safir, oktober: opal, november: topaz, december: turkiz.

KAKO PRIPRAVIŠ LJUBLJENEGA, DA PRIDE K TEBI
Dekle naj se zbode z iglo v sredinec ali prstanec leve roke in s krvjo napiše na košček pisemskega papirja svoje ime in ime svojega ljubega ter ju obkroži s tremi krogi. Papir naj zloži in ga natanko ob devetih zvečer z lastno roko zakoplje v zemljo. Njen ljubi bo takoj, ko bo možno, odhitel k njej.

Mlad moški naj naredi isto, le da se namesto v prstanec zbode v levi palec.

OČI
Velike oči označujejo lenega človeka; modre ali sive oči označujejo veliko znanja; v zelenkastih se prepletajo zloba, nepravičnost, zavist; majhne oči imajo osebe, na katere je lahko vplivati.

KAKO OBOGATETI IN SREČNO ŽIVETI V ZAKONSKEM STANU
Čas je denar. In denar je pomnoževalne narave.

Če vas sliši upnik delati ob petih zjutraj ali ob devetih zvečer, vam bo zlahka podaljšal posojilo še za šest mesecev. Če pa vas vidi ali sliši vaš glas v gostilni, ko bi morali delati, bo poslal po svoj denar takoj naslednji dan.

Dnevno imejte natančno izračunane vse svoje izdatke, dohodke in dobičke.

Pridobiti bogastvo, če si to želite, je v glavnem odvisno od delavnosti in varčnosti.

Z zgodnjim odhajanjem v posteljo in zgodnjim vstajanjem postanemo zdravi, premožni in pametni.

DRUGI VID
Ustvarijo ga oči v našem umu ali pa um v naših očeh. Z njim zaznamo oddaljene stvari ali prihodnje dogodke. Občutimo jih in vidimo v tistem trenutku, ko se dogajajo.

ZNAMENJA
Če pojete pred zajtrkom, lahko še pred večerom pričakujete slabe novice in žalost.

Če imate na krožniku veliko koščic ali pešk od sadja, si nekaj zaželite, nato pa jih preštejte. Parno število je dober znak, neparno pa slab.

HIPNOTIZIRANJE
Hipnotiziranje je sestavljeno predvsem iz posnemanja običajnega postopka uspavanja, ki ga dosežemo z nagovarjanjem. Hipnotizerjeva veščina je hipnotiziranca pripraviti, da verjame v to, da bo zaspal. Ni nujno, da ima hipnotizer kakšen točno določen značaj ali poseben glas.

ELEKTROPSIHOLOGIJA
Najlažji, najzanesljivejši in najbolj neposreden način izvajanja elektropsihološke komunikacije je, da primemo posameznika za roko, kakor da bi ga nameravali pozdraviti. Zmerno močno pritisnemo svoj palec na podlahtnični živec - pol centimetra nad členkom in v področje prstanca. Blazinico palca položimo plosko in prečno …

KAKO GA PRIPRAVITI, DA BO MISLIL NA VAS
Najprej morate verjeti, da ste to sposobni narediti, nato pa zbrati svoje misli in hrepenenje po osebi, ki jo želite prisiliti, da misli na vas. Ugotoviti morate še, kdaj je brez dela, pasiven. Le tako bo lahko sprejemal vaše misli …

KAKO OČARATI NEKOGA, KI STE GA SREČALI IN SE VANJ ZALJUBILI
Kadar želite, da bi se zaljubil v vas - Ko ga vidite dobro razpoloženega prihajati proti vam, osredotočite svoje misli nanj in mu jih pošljite. Če je nedejaven, vas bo pogledal. Zdaj pošljite v njegovo srce svoje vznemirjenje …

A. M.

Z drugim vidom zaznamo oddaljene stvari ali prihodnje dogodke; občutimo jih in vidimo v tistem trenutku, ko se dogajajo.

Velike oči označujejo lenega človeka; modre ali sive veliko znanja; majhne oči imajo osebe, na katere je lahko vplivati.

FOTO: Knjigo (14,90 €) naročite na Misteriji.si ali 051/307 777.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20201029140401893Domov
Powered By GeekLog