Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200926121200349
Sklep akcije Moj zdravnik 2020

ponedeljek, 28. september 2020 @ 13:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Sklep akcije Moj zdravnik 2020
KDO SO NAJBOLJ CENJENI ZDRAVNIKI LETA?

Razkrivamo najboljše: Moja zdravnica 2020 je Hatije Ismaili, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

V ponedeljek, 28. septembra, smo v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani slovenskim zdravnikom znova podelili laskave nazive v okviru akcije Moj zdravnik, ki jo tradicionalno prireja revija Viva.

Častni gost in govorec na prireditvi je bil minister za zdravje Republike Slovenije gospod Tomaž Gantar.

Po podelitvi je nagrajence na slavnostnem sprejemu pogostil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Letošnji izbor Moj zdravnik je že 24. po vrsti in bralci so preko spleta ali fizične glasovnice svoj glas oddali kar 2.014 različnim zdravnikom, ki smo jih razvrstili v 10 različnih kategorij (Moj družinski zdravnik, Moj pediater, Moj ginekolog, Moj onkolog, Moj zobozdravnik, Moj urolog, Moj kardiolog, Moj nevrolog, Moj oftamolog in Moj ortoped).

Ker je Hatije Ismaili, ki so jo bralci izbrali za Mojo ginekologinjo, prejela največ vseh glasov, je postala tudi Moja zdravnica leta 2020.

Ljudje so tudi letos svoj glas podelili ne le strokovnosti, ampak tudi srčnosti, človečnosti in spoštljivim odnosom.

O Moji zdravnici 2020:

Hatije Ismaili, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, se je v Slovenijo preselila pred 17 leti, po študiju medicine na Reki na Hrvaškem. Kot ginekologinja se je zaposlila v novomeški splošni bolnišnici, kjer dela še danes. Kot pravi, ji priznanje, ki ga je dobila, pomeni zelo veliko, jo pa hkrati tudi zavezuje, da svoje znanje nadgrajuje, da se posveti morebitnim napakam, jih odpravi in postane še boljša. Poudarja, da verjetno pacientke še bolj kot strokovno opravljena operacija, prisotnost in pomoč v porodnišnici prepriča njeno zanimanje za celotno zgodbo nekega življenja.

Pravi, da se je svojih pacientk najbrž dotaknila prav z osebnim pristopom in iskreno željo po tem, da bi jim lahko celostno pomagala, ne le kot zdravnica, ampak kot človek. Posebno veselje pa začuti ob vsakem novem življenju, ki ga pomaga spraviti na svet. »Jok komaj rojenega otroka je prav gotovo najlepša pesem. In to je tisto, kar mi daje moč in ljubezen do tega poklica,« še pravi letošnja nagrajenka.

Podrobnosti o zmagovalcih v posameznih kategorijah bodo objavljene na spletni strani www.viva.si/Moj-zdravnik.  

O komisiji:

Za pravilen potek glasovanja je skrbela strokovna komisija, katere člani so: Maja Kozlevčar Živec, dr. med., ki je tudi predsednica komisije, doc. dr. Marjan Premik, dr. dent. med., asist. dr. Karin Sernec, dr. med., Jarmila Trček Breznikar, dr. med., Nada Puharič, dr. dent. med., in Ivica Flis Smaka, dr. med.

Tudi letos so se nagrajenci zaupanja bralcev in priznanj razveselili in jih hvaležno sprejeli. Poudarili so, da bi bilo njihovo delo precej težje, če jim ne bi stali ob strani odlični kolegi in družina.

Potrdilo, da delajo dobro in da njihova dejanja ne minejo neopažena, je v teh turbulentnih časih še kako pomembno. Predvsem pa je pomembno, da imamo vsi isti cilj – zdravje ljudi.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200926121200349Domov
Powered By GeekLog