Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2020092212323895
Začnimo spreminjati načine kako potujemo

torek, 22. september 2020 @ 12:32 CEST

Uporabnik: Sonce

V tednu mobilnosti pozornost usmerjamo v prihodnost in razvoj potovalnih navad in načinov.

Avtomobilska in letalska industrija radi promovirata svoje izdelke kot statusni simbol, vendar se moramo zavedati, da ti produkti samo še bolj poglabljajo podnebno krizo. Več kot četrtina toplogrednih plinov v EU pride iz prometa, in ta podatek niti ne vključuje izpustov, ki jih proizvede petrokemijska industrija za proizvodnjo bencina in dizla. Še bolj zaskrbljujoče je, da v zadnjih letih ti izpusti še naprej naraščajo.

Vemo in verjamemo, da je mogoče razviti mobilnost, ki je okolju bolj prijazna in pravičnejša do vseh družbenih skupin, hkrati pa tudi bolj varna za uporabnike od obstoječe. Potrebno pa se bo postopno osvoboditi oprijema avtomobilske, letalske in naftne industrije.

Nova raziskava Climact-a in New Climate Institute kaže pot in kaj je potrebno narediti, da bo do leta 2040 promet v EU lahko brezogljičen.

NOVA RAZISKAVA - BREZOGLJIČNA MOBILNOST DO LETA 2040

Na podlagi te raziskave imamo tudi mi nekaj predlogov kako to narediti na socialno in trajnostno pravičnejši način:

Z zahtevami do naših politikov, da se mora prioritizirati skupnostne prostore in promet pred privatnimi ter s tem, da se tudi sami odločamo za trajnostne načine mobilnosti, bomo lahko uspeli in tako bolje potovali, živeli v boljših skupnostih, onesnaževali manj, spremenili javne prostore, kot so parkirišča, na bolje in razvili boljša nova delovna mesta.

PS: Preračunajte si svoj potovalni oglični odtis http://www.ecopassenger.org/bin/query.exe/en?L=vs_uic

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2020092212323895Domov
Powered By GeekLog