Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200922101659468
Pet nasvetov proti porumenelim nohtom

nedelja, 4. oktober 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Ta lepotna težave pesti vse, ki si redno lakirajo nohte …

S temi triki lahko preprečite ali odpravite porumenele nohte, tegoba, ki nastane zaradi dolgotrajnega nošenja laka za nohte. A pozor, porumenelost nohtov je lahko tudi znak za nekatere bolezni, zato se ob trdovratni porumenelosti, ki ne izgine, posvetujte z zdravnikom.

Nanesite podlak
Porumenelost nohtov lahko preprečite tako, da pred vsakim lakiranjem na nohte nanesete kvaliteten podlak. Tako boste preprečili, da pigmenti prodrejo v noht in ga obarvajo. 

Pecilni prašek 
Svoje nohte lahko posvetlite z mešanico tople vode in pecilnega praška. V taki mešanici nohte namakajte pet minut, kar bo pripomoglo, da se znebite porumenelosti.

Jabolčni kis
Podobni učinek lahko dosežete z mešanico jabolčnega kisa in mlačne vode. Jabolčni kis je s svojimi organskimi kislinami namreč idealen za razbarvanje. Da odstranite vso porumenelost, si lahko pomagate tudi s pilico za poliranje nohtov.

Limonin sok
Podobno kot jabolčni kis, tudi limonin sok poskrbi za učinek razbarvanja porumenelih nohtov. Metoda je hitra, polovico limone vtrite v nohte in jih dobro sperite. Postopek večkrat ponovite in nohti bodo počasi povsem razbarvani.

Privoščite jim počitek
Pomembno je, da nohtom pustite dihati, to pomeni, da jih včasih tudi ne lakirate in jim privoščite na primer japonsko manikuro ki nohte oskrbi z minerali in jih zaščiti. Tako se bodo obnovili in ponovno zasijali na polno. 

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200922101659468Domov
Powered By GeekLog