Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200726113323992
Kje in kako lahko najdete Čisto Zavedanje?

ponedeljek, 27. julij 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: SENAD

Kaj je sploh zavedanje?

Obstoj je sestavljen iz dveh elementov, iz Zavedanja in iz Energije. Oba sta večna, saj ju ni mogoče ne ustvariti ne uničiti. To je tudi preprost in konkreten dokaz, da t.i. Stvarnik oziroma bog ne obstaja, saj to ni mogoče.

Zavedanje in Energija sta popolnoma različni. Zavedanje je nematerialno stanje, ki nima nobenih fizikalnih, kemijskih, bioloških in podobnih značilnosti. Zato je tudi neomejeno in neskončno. Zavedanje je stalno isto in se ne spreminja. Zavedanje ni osebnost in ni živo bitje, ne misli, ne govori in ne deluje. Samo Je in se Zaveda Vsega, kar Obstaja.

Na drugi strani je Energija materialna, ima svoje fizikalne in druge lastnosti, kot so velikosti, oblike, frekvence vibracije, dimenzije, barve, pritiski, temperature itd. Energija je zaradi svoje materialnosti končna, kar pomeni, da se Vse dogaja sočasno.

Zavedanje je bistvo našega življenja, saj nam omogoča, da se zavedamo, da obstajamo, da živimo in delujemo. Res je, da lahko obstajamo tudi v nezavednem stanju, na primer v komi, vendar to ni celovito človeško življenje.

Neprebujeni ljudje se zavedajo le pozornosti, le omejenega in gibljivega dela Zavedanja. Prebujeni ljudje se zavedamo osebnega Čistega Zavedanja, ki je neločljivi del celotnega oziroma Absolutnega Zavedanja, in tudi pozornosti. Izraz Absolutno Zavedanje uporabljam za količino, izraz Čisto Zavedanje za kvaliteto.

Naše osebno zavedanje ima dva dela. Neprebujeni se zavedajo le enega, to je pozornosti, prebujeni se zavedamo obeh delov, Čistega Zavedanja in pozornosti. Prvi del je Čisto Zavedanje, to je naša Bit, naša Esenca in Bistvo. Čisto Zavedanje je vedno isto, nepremično in nespremenljivo. Drugi del Zavedanja je omejena pozornost, ki je gibljiva. Z njo in skupaj z drugimi čuti spremljamo in doživljamo svet, sebe in druga bitja. Poleg Zavedanja in pozornosti imamo še energijsko telo, um, ki je energijsko orodje za razmišljanje, in fizično telo za gibanje in delovanje.

Karmičarji so nam namerno omejili možnost zavedanja Absolutnega in Čistega Zavedanja, zato kot neprebujeni in nezavedajoči se do prebujenja živimo samo v zelo omejeni pozornosti, ki je vezana na objekte in skače z enega na drugega. Zato jo tudi imenujejo opičja pozornost oziroma monkey mind. V resnici je med pozornostjo in umom velika razlika, vendar avtorji tega izraza očitno tega ne vedo.

Neprebujeni živijo v omejeni pozornosti in so zliti z umom. Mislijo, da če mislijo, da so potem resnična bitja. To seveda ni res:) Šele s prebujenjem, zavedenjem Zavedanja in s premikom iz uma in pozornosti v Čisto Zavedanje se zavemo, kdo v resnici smo. Bitja Čistega Zavedanja!

Kje je Zavedanje?

Preden karmičarji na silo inkarnirajo nekega prebivalca višjega planeta, ga najprej spremenijo v energijsko bitje. Potem ga približajo noseči ženski in prisilijo, da vstopa in izstopa v in iz otroka med nosečnostjo. »Brca, brca.«, pomeni, da je inkarnant v otroku in da se povezuje s fizičnimi možgani in začenja upravljati s telesom. Kot voznik, ki se usede v avto, ga prižge in začne pritiskati na plin. Nekaj časa je v otroku, nekaj časa zunaj. Vsakič, ko ga vstavijo v otroka, ga vtaknejo v eno izmed štirih energijskih posodic v otrokovem energijskem telesu. To je eno izmed štirih vozniških mest, iz katerega lahko upravlja z otrokovim telesom. To seveda pomeni, da je lahko na enkrat več inkarnantov v enem posamezniku. Glede na število energijskih posodic, lahko njegovo telo uporabljajo štirje različni inkarnanti.

Zaradi omejitev zavedanja, s katerimi karmičarji inkarnantom ob inkarnaciji omejijo Zavedanje, imajo tudi ljudje, v katerih inkarnanti spijo, omejeno zavedanje, so zliti z umom in živijo v begajoči in omejeni pozornosti. Jasno je, da zaradi tega ne morejo spoznati, kdo v resnici so. Karmičarji jih z nasilnimi omejitvami dobesedno spremenijo v misleče stroje, ki mislijo, da če mislijo, da so potem resnična bitja. To seveda ni res. Resnična Bitja postanemo šele, ko se prebudimo in zavemo Čistega Zavedanja.

Zdaj vemo, kaj je Zavedanja in kje je Zavedanje. V eni izmed štirih energijskih posodic v energijskem telesu v naši glavi. Nenadoma se pojavi naslednje vprašanje:)

Kako lahko najdete Zavedanje?

Z lahkoto. Preprosto poglejte v središče glave in boste takoj zaznali, opazili oziroma se zavedli nekega stanja. Opazili boste, da je to stanje mirno in da stoji pri miru. No, to je Zavedanje. »Čisto« pomeni, da v njem ni ničesar drugega razen Zavedanja. To je zelo pomembno, saj nam to pokaže, da smo v resnici kot zavedajoča se Bitja Čistega Zavedanja vsi enakovredni, enakopravni in suvereni.

Čisto Zavedanje lahko najdete tudi na drugačne načine, ki jih opisujem v 1. knjigi Pisma Palkijem, in tudi v članku 1, 2, 3, in svoboden si: 3 faze osebnostnega razvoja na strani:

https://www.pismapalkijem.si/2020/02/09/1-2-3-in-svoboden-si-3-faze-osebnostnega-razvoja/

V 1. knjigi Pisma Palkijem tudi bolj podrobno opišem Absolutno in Čisto Zavedanje in njegove lastnosti, ki so v resnici naše osebne lastnosti.

S tem, ko ste »pogledali« oziroma s pozornostjo poiskali in našli Čisto Zavedanja v vaši glavi ter ju združili v eno zavedanje, ste naredili prvi korak. Zdaj ohranite pozornost na tem stanju in se preprosto zavedajte Zavedanja. Bodite v centru vaše glave in bodite v Čistem Zavedanju. Opazujte ga. Kakšno je? Vam je všeč? Kako se počutite v tem stanju? Bi želeli biti stalno tako mirni, sproščeni in jasni?

Prebujanje pomeni izstopanje iz uma ter premikanje in združevanje pozornosti s Čistim Zavedanjem ter zavedanje zavedanja. Glede na to, da komaj začenjate, vas bo po nekaj minutah vrglo ven iz Čistega Zavedanja in se boste spet znašli zliti z umom in v omejeni pozornosti. Z mojimi vajami za prebujanje se boste naučili stalno vračati nazaj v to mirno, sproščeno in prijetno stanje in po nekem času boste v Njem tudi za stalno ostali. To je vaš pravi Dom, to je vaša Bit. Mi smo Zavedajoča se Bitja in Čisto Zavedanje je naše Naravno Stanje.

Kako lahko za vedno ostanete v Čistem Zavedanju?

Z mojimi vajami za prebujanje boste elegantno in udobno izstopili iz uma in se premaknili iz omejene pozornosti v Čisto Zavedanje. Kot prebujeni boste še vedno uporabljali um kot energijsko orodje za mišljenje, vendar ne boste več mislili, da ste vi to misleče orodje. Še naprej boste uporabljali tudi omejeno pozornost, saj jo boste potrebovali za mišljenje in doživljanje sveta, sebe in drugih. S tem, da vaše zavedanje ne bo več omejeno le na pozornost, saj boste stalno živeli v Čistem Zavedanju. V času in z vajo boste tudi pozornost spremenili v Zavedanje, tako boste »povezali« ti dve vrsti neomejenega in omejenega zavedanje in bili stalno zavedajoči se, tudi takrat, ko se boste skoncentrirali na mikroskopsko majhne opravke.

Dragi prijatelji, neverjetno, a resnično je, da lahko sploh živimo, ne da bi vedeli, kdo v resnici smo. Karmičarji so nam hinavsko in nasilno omejili in zablokirali naše naravne sposobnosti zavedanja Zavedanja in s tem onemogočili, da spoznali našo resnično identiteto. Z vajami za prebujanje, ki jih lahko dobite v članku na strani:

https://www.pismapalkijem.si/2019/10/03/kako-postati-cudovito-bitje-cistega-zavedanja-brezplacna-knjiga-in-vaje-za-prebujanje/

in v mojih knjigah Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu boste v približno enem letu opustili vašo lažno Ego osebnost in vse njene škodljive delne osebnosti, se odlepili od uma, premaknili iz pozornosti v Čisto Zavedanje in postali prebujeno, celovito in enovito Bitje Čistega Zavedanja, Ljubezni in Modrosti. Povem vam, da boste navdušeno nad vašo Čudovitostjo.

Vse najboljše za vse.

Seno

P.s. Če boste letos na počitnicah prebrali samo eno knjigo, naj bodo to Pisma Palkijem.

Več o prebujanju v Čisto Zavedanje in vaši Čudovitosti lahko preberete v moji seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

Vse tri dele si lahko sposodite ali kupite na:

https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

Kliknite tu in se naročite tam:)

https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

Dobrodošli in vse najboljše.

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200726113323992Domov
Powered By GeekLog