Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2020053012053789
Zaživelo je spletno mesto za podarjanje stvari

sobota, 30. maj 2020 @ 12:05 CEST

Uporabnik: chiiiii

DingDong je rešitev, da svet potrošništva postane prijaznejši do okolja in odgovornejši do družbe.

https://www.dingdong.si je rešitev za naše okolje, za trenutno stanje potrošniške družbe in za marsikatero stisko, ki nastane, ko si ne moremo privoščiti novih igrač ali oblačil,” pojasnjuje Marko Pavlak, eden od ustanoviteljev DingDong.si. “Dejanjsko pa ne potrebujemo novih stvari, podarjeno ima lahko veliko večji čar.”

Kako deluje DingDong?

DingDong.si je spletno mesto, ki omogoča, da nekomu podarimo izdelek, ki ga ne potrebujete več. V zameno si izberemo izdelek, ki ga ponujajo drugi. Za prevzem izdelka tako plačamo zgolj stroške dostave, ki jih zaračuna dostavno podjetje.

Darovalec, ki želi podariti izdelek ga naloži na DingDong.si, prevzemnik, ki želi prevzeti artikel pa ga označi za prevzem.

“Zelo veliko energije smo vložili v enostavnost postopka. Pomembno je, da pri tem nismo omejeni na bližnjo okolico, ampak da lahko naše stvari hitro prispejo iz enega dela Slovenije na drug,” pojasnjujejo na DingDong. “Če nekdo na Štajerskem več ne potrebuje otroškega kolesa, ga le doda na platformo, in že čez par dni ima to kolo novega lastnika na Primorskem.”

Navodila za pripravo, oddajo in prevzem pošiljke smo pripravili v simpatični animirani video vsebini.

https://youtu.be/EfDIuHZOOTo

Ustvarjamo skupnost, ki je odgovorna do okolja in ljudi. “Ko smo razvijali idejo, smo želeli izdelati spletno mesto, ki bo vzpodbujalo altruizem in odgovornost v svetu, kjer vedno znova kupujemo nove stvari,” pravi Božo Hudopisk. “DingDong je naš odgovor na pereča vprašanja današnjega časa. Če so generacije pred nami znale deliti in si pomagati, danes pogosto ostajamo sami s svojimi potrebami.

Z novim spletnim mestom ustvarjamo skupnost, ki si medsebojno pomaga in s tem pomembno prispeva k zmanjšanju zavrženih stvari. Ni potrebe, da bi ohranjene in *censored*cionalne stvari pristale na smetišču, samo zato, ker jih več ne potrebujemo. S podarjanjem nekomu drugemu prihranimo denar, dobrinam pa povečamo življenjsko dobo.”

Na DingDong lahko podarite oblačila, šolske pripomočke, igrače, športne rekvizite, družabne igre, modne dodatke in mnogo več. Administratorji portala vestno preverijo, da so vse podarjene stvari uporabne in delujoče.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2020053012053789Domov
Powered By GeekLog