Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200510213328371
Dva ogledala

torek, 12. maj 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Mirjan Mesiček

Ogledalo sveta harmonije

Kratka pripoved o svetu harmonije in popolnosti, v katerem še ni bilo ali pa se je zaradi razvojev izgubilo izvorno in pravo spoznanje o dobrem in slabem.

Mati ljubezen in oče modrost, ki sta bila eno, sta dejala tem svojim otrokom.

Otroci ljubi, ne poznate še vsega vendar prišel je čas, ko vam poveva, da čuvajte in ohranjajte v sebi bistvene osnove življenja in harmonije, ki jih v sebi zdaj poznate.

Kajti brez teh osnov življenje postane neharmonično, brez teh osnov postane življenje neznosno, brez teh osnov nastane trpljenje, ki se ga ne da opisati.

Otroci, ki so negativno reagirali, pa so na to dejali:

To sploh ni res govorita nam le pravljice, prestrašiti nas hočeta, da bi nas obvladala in omejila po svoji volji, hočeta, da bi delali to kar je vama všeč.

- Drugi pogled - Po izgubi prvobitnosti - Ogledalo sveta dobrega in slabega

Otroci in ljudje rojeni v trpljenju.

V trpljenju se mati ljubezen in oče modrost, ki sta eno približata v vsej ljubezni in nežnosti in modrosti svojim otrokom in jim rečeta, obstaja svet harmonije v katerem je življenje na pravih osnovah, imate možnost in pot, da v sebi ustvarite to.

Nekateri lahkomiselni otroci, ki še niso imeli dovolj spoznanja o trpljenju, ali jih je trpljenje prehudo prizadelo in so zaradi takih ali drugačnih vezanosti in koristi reagirali negativno, pa rečejo, poglej svet kakšen je, tak svet o katerem nam govorita sploh ne obstaja in tudi ti so rekli, govorita nam pravljico, tega sploh ni in ne more biti res.

Mi bomo gledali, da v svetu takšnem kot je, kakor znamo in vemo, pridemo čim bolje skozi.

V svoji neosveščenosti, pa se med seboj tako zapletejo, in s tem ko branijo nekaj svojega, da zaradi tega postanejo v medsebojnem življenju tako kruti, in nečloveški, da se tega ne da izreči ne povedati.

Drugi otroci, ki jih je globoko ganilo in ranilo trpljenje in življenje tega sveta, pa so verjeli tem besedam in poslušali navodila, ter se podali v svet harmonije.

Z opuščanjem in očiščenjem, se je v njih prebudil praspomin, začeli so se zavedati v sebi bistva, ki je bilo v njih živo pred padcem, ob tem pa so se tudi popolnoma zavedali tega, kje so zdaj.

Dejali so očetu materi oh kje smo v svetu nesreče bolezni trpljenja in neznosnih nepravic.

Oče mati ljubezen in modrost, ki je v njih prebudila praspomin, jih nežno in ljubeče vpraša ali ste pripravljeni v vsej ljubezni ohranjati in čuvati bistvene osnove življenja in živeti temu v prid.

Oh oče mati da, popolnoma da, z vso ljubeznijo srca, ki jo premoremo in zdaj tudi vemo zakaj, da popolnoma in zmeraj.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200510213328371Domov
Powered By GeekLog