Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200510202143345
Citrusi nižajo holesterol

ponedeljek, 15. junij 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Zaradi bogastva vitamina C so citrusi zlasti koristni za kadilce kot tudi tiste, ki uživajo žgane pijače in se neredno prehranjujejo.

Citrusi so pravi eliksir zdravja. Zaradi nizke energijske vrednosti zmanjšujejo tveganje za debelost, medtem ko visok delež antioksidantov ščiti pred nastankom številnih kroničnih bolezni.

Obilje vitamina C izboljšuje absorpcijo železa, vsebnost kalija, magnezija in kalcija pa znižuje tveganje za visok krvni tlak. Citrusi na ta način varujejo pred srčno-žilnimi boleznimi, likopen znižuje holesterol, flavonidi pa tveganje za nastanek strdkov. To sadje preprečuje zaprtje in nastanek hemoroidov. Krvavenje dlesni je eden najpogostejših kazalnikov, da vašemu organizmu primanjkuje vitamina C, kar prepreči uživanje limone in pomaranč.

Zaradi bogastva vitamina C so citrusi zlasti koristni za kadilce kot tudi tiste, ki uživajo žgane pijače in se neredno prehranjujejo. Še posebej odlična zdrava navada je kozarec sveže stisnjene limonade v mlačni vodi, še najbolje zjutraj, pred prvo kavo.

TK

Vir: viva.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200510202143345Domov
Powered By GeekLog