Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200421154539179
Ali bo koronavirus pokopal zero waste prizadevanja?

torek, 21. april 2020 @ 15:45 CEST

Uporabnik: Sonce

Dejstvo je, da nas je trenutna situacija presenetila nepripravljene, zato je toliko bolj pomembno, da držimo skupaj ter sprejemamo prave in odgovorne odločitve. A tudi ta kriza bo minila in od nje je odvisno, kako si bomo tlakovali naši prihodnost.

V težkih časih nam majhno luč upanja dajejo podatki o nižjih stopnjah onesnaženosti ter vračanju flore in favne v degradirana območja, ki jih je ustvaril homo sapiens. Samo ljudje lahko poskrbimo, da tako tudi ostane, ko se življenje vrne v ustaljene tirnice.

Zdravje je na prvem mestu, zato smo skupaj s kolegi iz mednarodnih mrež pripravili nekaj izhodišč, kako lahko brez skrbi in panike še naprej poskrbimo za odgovoren odnos do okolja.

Ali so izdelki za ponovno uporabo varni?

Ali niso izdelki za enkratno uporabo bolj varni? Ali je varno uporabljati stekleničko in lonček za večkratno uporabo? Nekaj globalnih verig (Starbucks, Dunkin' Donuts) je že naznanilo, da prepovedujejo uporabo lastnih izdelkov potrošnikov za večkratno uporabo. Kaj to pomeni? Bo koronavirus ustavil zero waste gibanje, ki med drugimi gradi na principih ponovne uporabe in rinfuze? V primeru dodatnih dvomov in vprašanj smo Ekologi brez meja za vas na voljo prek vseh varnih poti (info@ocistimo.si, 040 255 433, ali na družbenih omrežjih).

In še najpomembnejše: poskrbite zase in za druge! Tudi mi ostajamo doma!

Avtor: Katja Sreš, povzeto po UPSTREAM

Vir: http://ebm.si/o/sl/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200421154539179Domov
Powered By GeekLog