Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200419203858643
Truman Show in Matrica ali kako pobegniti iz filma in ostati živ?

nedelja, 26. april 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: SENAD

V Truman Showu njegovi soigralci vedo, da trenutno igrajo v filmu, poznajo in ločijo »resnične« sebe od njihovih filmskih vlog, Truman pa ne. Oni vedo, da imajo svoje »resnično življenje« (v navednicah zato, ker gre za film v filmu in je tudi njihovo »resnično življenje še vedno filmsko življenje:), on ga nima.

Truman živi kot vloga brez igralca kot nosilca »resnične« in izven filmske identitete, on ne pozna samega sebe izven te vloge. On ne obstaja izven filma. On »živi« le kot vloga, čeprav je prepričan, da je igralec.

Njegov filmski svet in njegova vloga sta vse, kar pozna, zato je prepričan, da je to že to:) Vse dokler ne dojame, da je ta »resničnost« nekam sumljiva, začne raziskovati in končno prebije meje filmske omejenosti, razširi zavedanje in se »prebudi«.

Šele v tem trenutku se zave, da je Show le del večje filmske »resničnosti«, ki je za gledalca filma še vedno le film, le na drugem nivoju, on pa se začne vzpostavljati kot igralec nasproti prejšnji vlogi. Zdaj ve, da je bil prej v šovu.

Zdaj dobi tudi novo vlogo v razširjeni filmski resničnosti na višjem nivoju, saj še vedno ni prišel »ven«. On tega seveda ne ve in misli, da je že zunaj:)

Še vedno je Truman, to je ime vloge, le da zdaj misli, da je že »igralec« oziroma resnični človek, in to v »resničnem« svetu. Mi vemo, da še vedno ni resnično bitje, temveč je še vedno le filmska vloga, on ne:)

Naredimo še en korak nazaj. Ko iz Trumana prestopi v Jim Carreya, se zave, da je bil Truman le dvojna vloga v vlogi. Zdaj je prepričan, da je on ta igralec – Jim Carrey, ki je igral Trumana. S prebujenjem bi dojel, da je tudi Jim le vloga... in da je on Bitje Čistega Zavedanja, Igralec, ki igra Jim Carreya.

Podobno je z Matrico. Ljudje v njej ne vedo, da so v resnici le speče baterije, ki v inkubatorjih proizvajajo elektriko za Stroje. Med tem sanjajo svojo navidezno resničnost, iz katere so nekateri navigatorji s pomočjo čudežne tabletke našli pot v svobodno in resnično resničnost. Ali se po domače prebudili in Zavedli.

Z izstopom iz Matrice (Showa) se zavejo, kdo so, osvobodijo se iz baterijskega kokona in se simbolično znova rodijo skozi odplakovalnik organske kloake:) Tako kot Truman, se tudi oni šele zunaj zavejo večje slike in Matrice kot dela večje igre.

Pri obeh filmih gre za dvojno »osvoboditev« (saj pridejo le na višji nivo igre in so še vedno v filmu), razširjenje zavedanja in fizično osvoboditev iz Marksovih neprostovoljnih proizvajalskih odnosov:)

Truman je pravi Show, ki je navidez namenjen zabavi, a nam v resnici sporoča, kako močno spozabljeni smo kot neprebujeni in da se moramo prebuditi, da bi to sploh dojeli. V Truman Showu lahko vidimo, kako so nas karmičarji omejili, da niti ne vemo, kdo v resnici smo in mislimo, da smo vloge.

V Matrici spremljamo revolucionarni boj bivših sužnjev proti tehno okupaciji Strojev, ki nastopajo kot okupatorji oziroma Inkupatorji – Inkubatorji, ali po domače asimilatorji. Matrica nam jasno pokaže, kako nas karmičarji izkoriščajo za hrano in se hranijo z našim trpljenjem, ki ga proizvajamo za njih v težkih, neprijetnih in mučnih življenjih.

V obeh Showih gre za igro med vednostjo in nevednostjo, zavedanjem in nezavedanjem ter prebujenostjo in neprebujenostjo.

Oba filma boste veliko bolj razumeli, ko se boste prebudili in dejansko izstopili iz karmičarske filmske resničnosti v Resnico Bitja Čistega Zavedanja. Od zunaj je veliko boljši razgled:)

Ta razgled še ni popolnoma prijeten, saj je karmičarsko filmsko polje še vedno sadistični masaker nad ljudmi in živalmi. Ne glede na to se ne predajamo in že na veliko spreminjamo krvavi karmičarski scenarij. Zdaj pišemo sami svojo Zgodbo, ki bo veliko bolj prijetna, zanimiva in lepa.

To je še eno poglavje iz 2. knjige Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

Vse tri dele si lahko sposodite ali kupite na:

https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

Vse najboljše za vse.

Seno

Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

Kliknite tu in se naročite tam:)

https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

Dobrodošli in vse najboljše.

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200419203858643Domov
Powered By GeekLog