Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2020031712122932
Kako naprej v teh dneh?

torek, 17. marec 2020 @ 12:12 CET

Uporabnik: Sonce

Tega si zagotovo nihče ni predstavljal. Življenje v celotni Evropi se je te dni zaradi pandemije virusa COVID-19 praktično ustavilo. A med več kot 20 000 podpornicami in podporniki Greenpeaca v Sloveniji ste tudi medicinske sestre in zdravniki, pa delavke v živilskih trgovinah, lekarnah, bencinskih servisih, proizvodnih halah, ki nimate privilegija ostati doma in pritisniti “pavzo”. Vsem vam: globok poklon in zahvala za vso vaše delo v tem času.

V ta nenavaden delovni dan smo tudi mi stopili z vprašanjem: kaj lahko kot okoljevarstvena organizacija naredimo v takšnih izrednih časih? Kaj lahko sporočamo vsem, ki nas spremljate? Odločili smo se, da bomo v naslednjih dveh tednih tudi mi uporabili naše komunikacijske kanale zato, da ob ključnih trenutkih posredujemo informacije pristojnih institucij glede epidemije COVID-19 (Svetovna zdravstvena organizacija, Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje).

Navodila za ravnanje so trenutno jasna: ostanimo doma. To pomeni, da omejimo stike na tiste, s katerimi živimo. V sedanji situaciji lahko vidimo, kako močno smo odvisni drug od drugega. Le s solidarnostjo bomo uspešno premagali sedanjo krizo, in izšli kot močnejša skupnost. Močni smo vedno le toliko, kolikor so zaščiteni najšibkejši člani naše skupnosti. In le taka, povezana in solidarna skupnost lahko uspešno varuje tudi naše okolje in naravni svet. 

Hkrati si želimo tudi mi pomagati, da ta čas, ko družine ustvarjamo nove rutine, mine v karseda prijetnem vzdušju. V naslednjih dneh bomo zato prek naših komunikacijskih kanalov iskali ideje in predlagali načine preživljanja časa doma in možnosti spletnega povezovanja z drugimi.

In seveda - tudi v naslednjih tednih bomo pozorno spremljali delo nove slovenske vlade na okoljskem področju! Resda trenutno ne moremo izvajati pritiska s skupinskimi aktivnostmi, a razmišljamo, kako naše kampanje ohranjati s pomočjo spletnih orodij.

Ostanite vedrega duha. Skupaj bomo uspešno premagali te izredne razmere.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2020031712122932Domov
Powered By GeekLog