Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200307154914515
Sejem mineralov 2019 München – amazonit, lapis lazuli in petalit (2/4)

ponedeljek, 9. marec 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Aurigo – Kočijaž – iz Delfov


Slika 1: Lapis lazuli kroglice sveta

Že kakšne tri ali štiri leta kupujem kristale, ki bodo bili dani za nadaljnjo uporabo. Ti kristali bodo imeli na površini in v sebi vpisane simbole. Te simbol sem prejel intuitivno med iniciacijami ali nadaljnjim obredom v planetarne žarke našega osončja v Gaia sistemu in pri delu z dvanajstimi angeli (Gabriel, Hanael, Metatron, Mihael, Rafael, Sandalfon…) v zadnjih desetih let. Kar pomeni, da bodo bili ti minerali na voljo določenim kupcem ob določenem času in ob določenem znesku. Letošnji sejem mineralov mi je postregel s tremi takšnimi čudovitimi kristali: amazonitom iz Madagaskarja, lapis lazulijem iz Afganistana in petalitom iz Brazilije.


Slika 2: amazonit in petalit


Slika 3: lapis lazuli mineral za obesek

AMAZONIT


Slika 4: Amazonit sejemski eksponat Munchen

Čakre: srčna čakra –anahata, posredno grlena čakra zaradi povezave timusa s ščitnico

Element: voda, zemlja

Znamenje horoskopa: oven, ribi, škorpijon, vodnar

Vpliva na: samozaupanje, umirjenost, harmonijo, brstenje.

Kemijska oznaka: KAlSi3O8


Slika 5: amazonit sejemski eksponat München

Amazonit je bil poimenovan s strani J. F. AugustaBreithauptaleta 1847, kije našel ta kamen nedaleč stran od reke Amazonke v Braziliji. Amazonit je dobil ime po največjem južnoameriškem veletoku, čeprav so ta kamen poznali že v starem Egiptu.Ta mineral je običajno zelene barve ali modro zelene barve.Amazonit je kalijev glinenec in spada med silikate. Izvor je magmatski oziroma je pegmatitni mineral. Kristalni sistem: triklinski. Trdota minerala je 6 do 6,5. Nahajališča amazonita so v Braziliji, Madagaskar, Mongolija, Norveška, Rusija (Miass), ZDA (Kolorado, Virginia) in Zimbabve (Matawatawa). V ZDA, ta kameniz nahajališča Pikes Pike v zvezni državi Kolorado, imenujejo tudi koloradski žad.Novo odkrita nahajališča amazonita na Madagaskarju so velikokrat v duetu s črnim čadavcem.

Amazonit kot poldragi kamen so uporabljala različna ljudstva že pred našim štetjem. Njegova uporaba je znana od Južne in Severne Amerike, Indije, starega Egipta in Babilona. V Babilonu so amazonit uporabljali za valjaste pečatnike. Najbolj znana uporaba tega minerala kot okrasnega kamna je iz starega Egipta, kjer so amazonitne ploščice krasile posmrtno Tutankamnovo masko,in to v predelu od prsi do vratu, kar nam posredno kaže tudi na njegovo zdravilno uporabo na tem predelu telesa.V starem Egiptu so iz amazonita izdelovali tudi amulete za srečo in skarabeje. Amazonit naj bi bil vdelan v ploščo judovskega velikega duhovnika, kot tretji kamen na prsni plošči.

Amazonitu so označili za 'kamen sreče', 'kamen poguma'in celo'kamen upanja'. Kamen upanja zaradi tega, ker spodbuja žensko energijo v človeku in posledično balansira in uravnotežuje energijo med moškim in ženskim delom posameznika. S svojo nežno energijo in zeleno-turkizno barvo nas uči ljubezni do samega sebe, ljubezni do našega notranjega jaza – našega notranjega otroka. To je kamen za notranjo podporo, s katero izraziš svojo resnico navzven, kakorsvoje misli in svojo osebnostno integriteto. Zato ta kristal dviga človekovo samozaupanje vase. Hkrati je to močan mineral za tiste osebe, ki ne znajo postavljati meje drugim ljudem, bodisi na telesni, bodisi na emocionalni ravni, ker na določen način zaščiti posameznikov osebni prostor. Amazonit spreminja našo izraznost, naše besede in naše misli. Preko srčne čakre pa spodbuja sočutje do drugih ljudi. Pripomore, da v svet manifestiramo univerzalno ljubezen. Razprši in razžene negativno energijo. To je kamen harmonije, ki nam daje, da sledimo prvemu koraku k našemu notranjemu in zunanjemu miru. Preko amazonita lahko komuniciramo z višjo resničnostjo in z višjim znanjem. To je mineral, preko katerega lahko skomuniciramo preko dreves in rastlinin se povežemo z duhom Matere Zemlje. V kolikor smo sposobni in duhovno razviti, lahko preko amazonita komuniciramo z vilinskimi bitji.


Slika 6: Dva amazonita s čadavcem, sejemski eksponat München

Amazonit se uporablja kot zaščito za električni smog pri manjših elektronskih napravah, kakor je recimo mobitel. Ko ne uporabljate mobitela ponoči, ga položite poleg amazonita. Za večje elektronske naprave, kot je recimo računalnik, pa ni najbolj primeren.

Amazonit blaži bolečine pri menstrualnih ciklih, z njim so si pomagali ob porodih, blaži mišične krčeterzmanjšuje napetosti v telesu. Lahko celo obnavlja in regenerira celice, posebej ob travmah, ki jih zaznamujejo različne poškodbe, kot so zlomi. Ta mineral je dobertudi za absorbiranje kalcija, pri osteoporozni bolezni inpri artritisu. Deluje na timus, predvsem pa usklajuje timus s tiroidno žlezo (ščitnico). Stimulira srčno čakro in grleno čakro, ki predstavlja glas telesa.Sokamniamazonitu so akvamarin, ajoit, albit, bytownit, hrizokola in sončni kamen.


Slika 7: Amazonit in simbol neptunovega žarka

Da sem izbral simbole za posamezni kamen, se je moralo kar »pajsati« cel mesec. Po enem mesecu so se stvari razčistile. Neptunov simbol sprejemanja je doletel kamen amazonit. Če pogledamo z racionalne plati, je tako tudi prav. Amazonit je kamen vode in Neptun je bil rimski bog morja. Nezavedno, globine, tudi to predstavlja amazonit. Simbol planeta Neptun je devet žarkov, spodnja dva žarka prepuščata tisto, da pride iz nezavednega v realno. Žarki planeta Neptuna so bili kovinske modre barve in predstavljajo nekakšno sito – zavedno, na kar se oprime nezavedno.


Slika 8: Amazonit: končni izdelek neptunov žarek

LAPIS LAZULI


Slika 9: Masivni polirani lapis lazuli

Čakre: grlena čakra- vishuddi, tretje oko - ajna

Element: veter

Znamenje horoskopa:  tehtnica, strelec in kozorog

Vpliva na: notranjo modrost, notranje vizije, za iskrenost v komunikacijiin se uporablja kot zaščitni kamen.

Kemijska oznaka:(Na,Ca)8(AlSiO4)6(S,SO4,Cl)1-2.


Slika 10: neobdelani komadi lapis lazulija v vodi v škafu, da pride njihov izraz

Glavna nahajališča lapis lazulija so na severovzhodu Afganistana (provinca Badakhshan). Ocenjena vrednost trgovine z lapis lazulijemna leto v Afganistanu je za najmanj 14 milijonov $. Ostala nahajališča so še v Burmi (Mogok), Čilu (Antofagasta, Ovalle), Italiji, Kanadi (Baffin Island), Pakistanu, Rusiji (okoli Bajkalskega jezera) in v ZDA (Kalifornija- CascadeCanyon). Kamen lapis lazuli je kobaltno modre barve (lazulit), z vključki zlatobarvnega pirita in belega kalcita. Sestavljen je lahko še iz šestih drugih različnih mineralov: sodalita, avgita, diopsida, enstatita. Trdota minerala je od 5 do 6.V preteklosti so lapis lazulipoimenovali tudi kamen zvezdnega neba.Zato je lapis lazuli je misteriozen kamen. Lazulit je modro nebo, bele razpoke kalcita so oblaki na nebu in pirit je energija, ki podi snežno bele oblake po modrem nebu. Nož in kroglice iz lapis lazulija so našli v kraljevski grobnici iz 3. st. pred našim štetjem v sumerskem mestu Ur. V starem Egiptu u je bil glavni kamen za amulete. Na Orientu so ga uporabljali kot zaščito zoper "hudobno oko".


Slika 11: Lapis lazuli miza


Slika 12: Lapis lazuli krogla - odsev

Z lapis lazulijem so svoje zidne freske barvali že Maji v centralni Ameriki.


Slika 13: Bojevnik iz plemena Majev – modra barva ozadja iz lapis lazulija

V srednjem veku so iz lapis lazulijapridobivali slikarsko barvo ultramarin.Ultramarin barvo so uporabljali renesančni slikarji za oblačila Device Marije in angelov. Fra Angelico je naslikal sliko Kristus na križu z devico Marijo, Janezom Evangelistom in kardinalomTorquemado (1453-1454). PietroPerugino sliko Devica z Odrešenikom in angeli. Tizian sliko Bahkus in Ariadna (1522-1523). GiovaniBattista Salvi da Sassoferrato sliko Devica Marija v molitvi (1640-1650). Holandski slikar JohannesVermeer sliko Dekle z bisernimi uhani (1632-1675). Barva ultramarin je bila štirikrat dražja kakor zlato.


Slika 14: Devica Marija v molitvi (Sassoferato)

Lapis lazuli lahko začasno odstrani blokade pri posamezniku v njegovi duhovni evoluciji.

Žarek Soncasi je izbral mineral lapis lazuli. Pri sprejemu, kakor da te obsije sonce. Brez sonca ne bi obstajalo človeško življenja na Zemlji. Zakaj sonce v lapis lazuliju, morda zaradi privlačnosti pirita. Ali morda sonce na modrem nebu? Ali zato, ker je lapis lazuli kraljevski kamen in Sonce je znamenje vladarjev. Štirje žarki tvorijo prvi vhod in drugi vhod je dokončna resnica.


Slika 15: Simbol Sonca na lapis lazuliju (kamen za obesek)

(Več o lapis lazuliju v bukli 66 kristalov.)

PETALIT

Čakre: srčna čakra – roza petalittretje oko, kronska čakra, transpersonalne čakre* od osme čakre naprej – brezbarvni petalit

Element: veter

Znamenje horoskopa: bik, strelec, riba

Vpliva na: spokojnost, dvig razpoloženja, visoke vibracije, ekspanzijo zavesti, manifestacija duhovnega v materialno in na svetlobno telo.

Kemijska oznaka:LiAl(Si4O10)

Petalit izhaja iz grške besede »petalon«, kar pomeni list.Leta 1800 ga je odkril brazilski naravoslovec J. N. de Andrade Silva na otoku poleg Stockholma na Švedskem. Zgolj naključje je, da je petalit odkril brazilski znanstvenik na Švedskem, saj so največja najdišča petalita v Braziliji. Petalit je litijev aluminijev silikatni mineral. Kristalni sistemje monoklinski. Nahajališča petalita so: Afganistan, Avstralija, Brazilija, Burma, Kanada, Namibija, Švedska.Petalit je brezbarven, bele barve, sive in rumenebarve ali rožnate barve. Trdota 6,5. Pri slovenskih prodajalcih mineralov boste le težko našli ta mineral.

Petalit je eden izmed štirih kamnov, ki delujejo in najbolj odpirajo srčno čakro. Prvi kamen je roževec ali rožnata kamena strela, ki se ga priporoča predvsem za tiste posameznike, ki so šele na začetku poti duhovnosti in še ne prenašajo visokih vibracij. Drugi kristal je rodokrozit. Tretji kristal je rožnati morganit in četrti rožnati petalit. Petalitse priporoča osebam, ki so nervozne ali nestrpne, saj petalit omehča vsakršno nestrpnost pri posamezniku.

Petalit pripada 7 kamnom Vnebovzetja. Preostali kamni so še satyalokaazeztulit,brookit,danburit, herderit, fenakit, natrolit. Zakaj kamni Vnebovzetja?Zato ker ojačujejo in očiščujejo božansko luč** pri človeku, ki je predpogoj za razvoj svetlobnega telesa. Takšno božansko luč ali žarek sem opazil pred 17 leti. Nekega jutra, ko sem se vozil kakšnih sto metrov za avtomobilom pred seboj. Sprva nisem mogel verjeti svojim očem, kaj se dogaja, saj je bil svetlobni žarek postavljen nad avtomobilomse do strehe, žarek pa se je premikal skupaj z avtomobilom. Ta dogodek je trajal kakšni dobro minuto. Kasneje so se stvari zložile v mozaično zgodbo***. Svetlobno telo (bumi) opisuje v resni literaturi tibetanski učitelj, ustanovitelj kagyu linije Gampopa (1074-1153) v knjigi TheJewel Ornament ofLiberation. Bumije razdeli na deset bumijev**** - deset stopenj razvoja oziroma enajst bumijev, saj je zadnji bumibudovstvo.Lahko, da boste imeli možnost poslušati predavanje na to temo v letošnjem poletju v Ljubljani od tibetanskega tulkuja, kajti v letu 2019 mu ni uspelo priti do tega poglavja.

Petalit si je izbral simbol nadangela Rafaela (Bog zdravi, angel zdravitelj) – lahko bi temu rekli tudi sedemkrako zvezdo – takšno znamenje v Starem Egiptu je imela boginja Seshet. Rafael angel zdravitelj je eden od nadangelov, ki je največkrat opisan v Bibliji. To je angel, ki je razburkal vodo v valove v zdravilnem bazenu Bethesda (hiša milosti) v Jeruzalemu. Nadangel Rafael, ki je v Bibliji prikrit hodil s Tobijemv Medijo in kasneje ozdravel slepoto njegovega očeta z žolčem ribe, zato je v krščanstvu tudi zavetnik slepih ljudi. V Talmudu se je pojavil s tremi angeli pred Abrahamom, da bi ga zdravil. V Knjigi Enohaje eden od štirih angelov, ki so glasovi Boga. Po islamski tradiciji bo nadangel Rafael zatrobil na dan vstajenja na sveti skali v Jeruzalemu, tam kjer stoji mošeja na skali z zlato kupolo.


Slika 16: petalit z Rafaelovim simbolom (obesek)

* Transpersonalne čakre so: kavzalna čakra, čakra zvezdne duše, portal zvezda čakre.

**Božanski žarek je vedno nad človekom. Vprašanje je le, kako je ta žarek čist zaradi posameznikovih dejanj in glede na delovanje njegovih čaker, če so čakre človeka uravnotežene in če je posameznikovo telo prečiščeno preko treh nadijevter preko treh vrat, vse do kronske čakre.

*** Kakšnega pol letapred tem, pred osemnajstimi leti, sem kakšnih 500 metrov stran od mesta videnja žarka, doživel podoben dogodek. Bila je premiera filma, naslednje jutro sem med jutranjo vožnjo okoli pol šeste ure opazil na obrovu ob cesti mogočnega jelena z veličastnim veličastnimi rogovi – temu se reče sinhronost dogodkov- saj je bil jelen simbolično glavni igralec filma.Ta kapitalni jelentik ob cesti, je dobesedno buljil vame.Ni skočil na cesto, ampak mi je s pogledom govoril: »Kaj hočeš v mojemu kraljestvu!« Med vožnjo, ki je trajala nekaj let, nisem do takrat in kasneje, niti enkrat opazil ob cesti in na travnikihjelena. Bile so le srne, košute, nižje od prej omenjenega mesta so se nekajkrat pasle le srne. A jelen se mi nikoli več ni prikazal. Naj zaključim mozaik za radovedne, kasneje sem ugotovil, da je ta del ceste nedaleč od samega središča zmajevih črt. V delu ceste, tja do treh kilometrov, preseka cestišče vsaj deset zmajevih črt. Zato takšni pojavi.

**** Prvi bumibodisatve se imenuje Velika radost. Prvi bumi se imenuje Velika radost zato, ker tisti, ki je dosegel izkušnjo velike radosti, zato je bližje k razsvetljenju in je na poti, da koristi vsem čutečim bitjem.
Predzadnji deseti bumibodisatvese imenuje Oblak darme. Oblak darme se imenuje zato, ker nekdo, ki prebiva pod dežjem Darme,je kakor pod oblakomdežja, kiumirja vse prizadeta čustva trpečih čutečih bitij.

***** Žarek in sinhroniciteta. Ko sem pisal ta članek sem moral v tem članku pod prisilo se odpeljati čez predel Most v Ljubljani. Sploh si nisem želel iti po tisti poti – bil je obvoz. In kaj se je pripetilo? Na eni od hiš ob cesti sem opazil svetlobni žarek. Nisem se ustavil, da bi ga fotografiral, ker se mi je mudilo. Sem si rekel, pridem naslednji dan in naredim kakšno fotografijo. A naslednji dan svetlobnega žarka ni več bilo. Kaj je zanimivo pri tej zgodbi? Ko sem preverjal na zemljevidu, sem ugotovil, da ta hiša leži na zmajevi črti.

Torej nič ni slučajnega. Še vedno se dogaja.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200307154914515Domov
Powered By GeekLog