Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200114143939816




Prvi pametni senčnik za avtomobile

torek, 14. januar 2020 @ 14:39 CET

Uporabnik: Sonce

Sonce med vožnjo z avtom voznika ovira na različne načine. Voznik se pred njim najbolje lahko zaščiti s sončnimi očali, ki so pri vožnji v sončnih dneh skorajda nujna. Pred neposredno sončno svetlobo pa se voznik lahko zaščiti tudi s posebnimi senčniki za avtomobilska stekla.

Ker pa je te treba neprestano prilagajati usmerjenosti sočni svetlobi, so inženirji podjetja Bosch pripravili novodobni pametni senčnik za avtomobile, ki navdušuje v vseh pogledih.

Pametni senčnik Bosch Virtual Visor je dejansko sestavljen iz prozornega zaslona LCD, spletne kamere, ki je usmerjena v voznika in umetne inteligence z možnostjo prepoznave voznikovega obraza. Slednji spremlja voznikovo glavo oziroma njegove oči, temu pa prilagaja izris tekočih kristalov oziroma navidezni senčnik. Na ta način so voznikove oči zaščitene skozi celoten potek vožnje.

Čeprav je pametni senčnik Bosch Virtual Visor navdušil številne obiskovalce na računalniškem sejmu CES 2020, tega še ne bomo kmalu videli v običajnih avtomobilih. Tu namreč še vedno gre za prototip, ki ga inženirji podjetja Bosch še vedno izboljšujejo. Kdaj dejansko pa bo novost na voljo za klasične avtomobile, pa naj bi bilo znano v teku letošnjega leta.

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200114143939816







Domov
Powered By GeekLog