Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109205553588
Človek – bitje mnogoterih razsežnosti 16.del

sreda, 1. april 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Brez skrbi, vsi smo polni dvojnikov. Le priznajmo si, kakšni egoisti smo. Ne pozabimo, da je ego ali nižji Jaz vsota vseh dvojnikov v nas. Ko se tega pričenjamo zavedati in obenem aktivno, vztrajno delati na sebi, bomo tudi mi kot duh nekoč»naš« ego v celoti pribili na križ in postali popoln ali dovršen človek.

Brez skrbi, tudi ego bo slej kot prej prepoznal, da se mora spreobrniti. Do takrat pa bo, še posebno, če smo ga ravnokar pričeli odkrivati, »preteklo še nekaj hude krvi.«

Da trdoživi dvojniki resnično obstajajo, se skozi Antropozofijo ali znanost o duhu lahko prepričamo vsaj na štirih primerih:

Zavest in/ali duh je pravo zdravilo za vse omenjeno, za dosego tega cilja pa bo v kolektivni duhovni in duševni zavesti potrebno še mnogo trpljenja. Prej kot bomo spoznali, da smo kot bistvo duh, da je šibak duh omogočil vstop in rajanje, gospodovanje dvojnikov, prej se bomo zganili. To spoznanje bi lahko bilo pravo zemeljsko razsvetljenje.

Dovolite, da vas spomnim, da téma ni pomanjkanje svetlobe, temveč druga, Svetlobi polarna realnost, bitje ali zavest.

Ko gremo v podzemno jamo, naprimer Škocijansko, in zaradi izkušnje prave téme izklopijo elektriko, dobimo občutek tako goste teme, da bi jo skorajda morali rezati z nožem. Res je, poznamo moči Luciferja, prinašalca Luči in princa Téme – Satana. Le zakaj je Samaritanka zajemala vodo iz vodnjaka ob dvanajsti uri, zakaj ima noč svojo moč, zakaj naj bi ponoči spali pri zaprtem oknu, še posebno dojenčki in otroci, zakaj naj ne bi ponoči sušili opranega perila zunaj ali puščali otroški voziček na prostem v času téme,…? So to le vraževerstva, tradicije ali morda prava poznavanja, previdna ljudska modrost?Poznavanja ali védenja so prešla v tradicije, le te pa skozi oči znanosti, ki ni modrost, v vraževerstva.

Bolj kot na sile Podnarave kot generale Antikrista in dvojnike kažemo s prstom, pogosteje kot jih omenjamo ali se jih bojimo, bolj se le te krepijo. Še bolj pa se bohotijo in postajajo dejavne v primeru, če mislimo, da ne obstajajo. Takratimajo namreč povsem prosto polje delovanja. Tega nikar ne pozabimo.

Slabo v višjih dimenzijah bivanja ali Božjega, Absolutnega ne obstaja. Vse je dobro in z nekim namenom. Le kako se bomo zmogli povsem svobodno, torej samoiniciativno povzpeti v pravi Dom, če se nekoč ne bi zavili v Témo. Le Ta pa nas ne sme povsem prevzeti in omrežiti. Slabo bi zaenkrat lahko bilo dobro, ki se ni udejanjilo ali pa dobro v nepravem času in prostoru. Veliko več o ravnokar omenjenem si lahko preberete v brezplačnih skriptah z naslovom Antikrist in Skrivnost rojstva in skrivnost smrti ter v knjigi z naslovom Kakšna bo naša prihodnost (tretje poglavje).

Za konec pa še nekaj dokaj pomembnega, a le kot priporočilo. Ravnokar opisanih entitet v obliki dvojnikov ne izganjajmo, temveč le prevzgajajmo. V nasprotnem primeru se le te zlahka vrnejo še bolj razjarjene ali pa se naselijo v druge sotrpine, kar je tudi neke vrste egoizem (spodimo jih, ne glede na to, kam potem gredo). Kako preoblikovati entitete oviranja rasti v naše pomagače sodelavce pa ob drugi priložnosti, čeprav o tem med vrsticami nenehno govorimo.

Duša ali osebnost ima dva inštrumenta= um in intelekt,ki pa jeprodukt njenih želja.
Duša drži svoj um zaposlen z mnenji in prepričanji, ki mu jih je vcepila skozi vse življenje, ki jih je nevede povzela tudi od svojih, v njej stanujočih ter delujočih dvojnikov in njihovega samoljubja, egoizma, užitkarstva,…. Če so vanjo le ti že vstopili, si morajo zagotoviti polje udobja in učinkovitega delovanja, mar ne?

SE NADALJUJE

Franc Božjak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109205553588Domov
Powered By GeekLog