Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109205109243
Človek – bitje mnogoterih razsežnosti 14.del

sreda, 25. marec 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Duševni ali astralni svet, raven bivanja
Imamo ga skupno in delimo si ga z živaljo. Žival zunaj nas predstavlja duševni vzgib ali gesto kot značilnost, ki živi tudi v naši notranjosti (polh-skladiščnik, mačka-samoljub, pes-zvestoba,…)

Zavest duše je tretja nižja zavest ali zavest spanja s sanjami. Saj ste že slišali za alfa, beta, gama,teta stanja in njihove frekvence? Vsakega izmed ravnokar naštetih stanj ali zavesti bi lahko uvrstili v fizično, ali etersko, ali duševno in/ali duhovno dimenzijo bivanja. Domača naloga ali morda le bolj ali manj pasivno branje?

Duša je delovodja eterskih procesov, notranjih gibanj in stadijev življenja. V dušo uvrščamo naš karakter kot odnos do vsega, kar nas obkroža, tudi do znanosti, šolstva, zdravilstva,….

Organizacija duše pomeni vodenje ritmov »simpatije – antipatije«, vdiha – izdiha, sistole – diastole, peristaltike, kot vala stiskanja – popuščanja,…).

Duša je bitje narave ali svet čustev, želja, simpatije, antipatije, poželenj, strasti, jeze, strahov, skrbi, …

Duša joče, se hrani, priganja,… eterski svet pa izgrajuje solze, prebavne encime, hormon adrenalin, … (anabolizem in katabolizem, sinteza in izločanje kot eterska in duševna procesa).

Duša predstavlja zemeljski svet sedmih planetov, kiomogočajo procese nastajanja telesnih organov, kovin, barv, oblik, moči samoglasnikov (Beseda je meso postala…).

Katere so tri sposobnosti duše ali osebnosti kot maske?Duša razmišlja, čustvuje in udejanja. Vse je potrebno prepoznati, sprejeti ali zavrniti in uresničiti.

Duša živi inuporablja tri polečloveškega telesa:

Živčno čutni pol – glava – misliti,

Ritmični pol povezovanja – prsni koš – čutiti, čustvovati,

Presnovni pol dejanj, volje, akcije – trebušna votlina – delovati.

V nas živijo tri duše kot tri sestre v eni (mlajša, starejša in najstarejša kot čuteča, razumska in ozaveščena duša).
*Čutečaduša je ego,
*razumska duša živi in deluje skozi um in intelekt,
*ozaveščena duša pa v sebi nosi moči razuma, višjega razuma.

Kaj porečete, sem tri »sestre« prehitro umestil v navezo in prvi dve povezal s tremi oprodami ali zarotami proti nam kot duhu? Zarota da, toda le v primeru, da jim to tudi dovolimo, če jih kot duh ne znamo uporabiti kot potrebno orodje in gatakoj zatem tudi začasno odložiti.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109205109243Domov
Powered By GeekLog