Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109195549911
Človek – bitje mnogoterih razsežnosti 13.del

sobota, 21. marec 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Zakonitost eterske ravni bivanja

Bolj kot bo obrok kompleksen, težje prebavljiv ali več eterskih moči kot bomo vanj usmerili, bolj kot bomo izničevali moči beljakovin in maščob, spreminjali škrob v enostavne sladkorje, iskali hranilne principe v hrani, bolj se bomo etersko okrepili, a le pod pogojem, da bomo to tudi zmogli. Enako velja tudi za procese hoje, teka, vsakodnevnih opravil, izvajanih v pravem, našim individualnim značilnostim prilagojenem ritmu,…

Kaj nas etersko krepi in kaj slabi?Mnogoterapretiravanja, premalo spanja, zamujanje z obroki, pretirana uporaba intelekta, divjanje duševnih nesvobod,….
V etersko raven življenja uvrščamo tudi delovanje biologije kot poti poznavanja bioloških zakonov (5LB-leggi biologiche) in aktivnih konfliktov (eterski in duševni vzgibi kot simfonija bolj ali manj dovršenih procesov).

Kirlianova fotografija je popačena slika eterskih moči ali prane jedi, minerala, rastline, živali, človeka. Namreč, vsota vseh elementarnih bitij je pravo etersko telo minerala, rastline, živali in človeka. S fizično-snovnim inštrumentom ne zmoremo fotografirati eterska nesnovna elementarna bitja, mar ne? Fotografija Kirlian bo zatorej prikazovala le odsev ali nerealno sliko večje ali manjše prisotnosti v smislu bolj ali manj dovršenega delovanja delavcev – bitij štirih elementov. Le kdo omogoča in vodi procese preoblikovanja korenine v steblo in liste, iz listov v cvet, iz cveta v plod in seme,…? Bodo to res le posledice ravnokar omenjenih procesov, kot so na primer biokemične reakcije ali načrt v DNK?

Energija je beseda, ki se prepogosto in neodgovorno uporablja za označevanje skorajda vsega, kar nas snovnega in nesnovnega obdaja. Neprimerna, saj je vse, kar je vidno in zaznavno kot »energija«, v resnici materializirana svetloba ali spust duha vse do snovno-zemeljske oblike (duh v procesu mirovanja) in nevidno kot nematerializirana svetloba ali nemanifestirano, kamor lahko uvrščamo tudi duhovni ravni božanskega z imenom Vse od Vsega in Neskončno Eno, Najčistejša Ljubezen. Mnogo več o tem pa v naši knjigi z naslovom Pot Ljubezni k Neskončni Enosti.

Postati moramo bolj natančni glede tega, o kom ali čem govorimo.Imamo morda v mislih fizično, etersko, duševno, duhovno, angelsko, nadangelsko raven življenja, tri višje zavesti, Svetega Duha, Kristusa, Boga,…. ali opredeljujemo le nekaj nepoznanega? Velika odgovornost, mar ne? Tudi trije izigrani etri (elektrika, magnetizem in atomska sila) so energije, s katerimi neodgovorno razpolagamo, celo diagnosticiramo in »zdravimo«.

Rudolf Steiner je z besedo energija označeval moči ali sile, zavesti Podanarave ali tri generale Antikrista. Morda pa nam um in ego skozi besedo energija poizkušata nezavedajoč se tega prikriti prave glavne junake ali vodje, ki ju vodijo iz ozadja. V tančico skrivnosti ponavadi zavijamo nekaj, česar ne poznamo dovolj ali želimo morda tudi prikriti. Da, vse je duh v obliki različnih gostot in zavesti. Šele razvoj inspirativne zavesti nam omogoča prave odgovore, s kom imamo opraviti. Več o tem pa pozneje. Se opravičujem, nekaj o tem smo že poročali v predhodnem članku z naslovom Razlika med zaljubljenostjo in ljubeznijo. Skratka, kdo so energije? Sile ali moči. Kdo pa so le te? Bitja ali zavesti. Katere, čigave? Tako nekako lahko povprašate »vsevednega« sogovornika.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109195549911Domov
Powered By GeekLog