Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109195012490
Človek – bitje mnogoterih razsežnosti 11.del

sobota, 14. marec 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Antropozofija kot izviren pristop nam poleg že omenjenega omogoča:
Poznavanje, da vse izvira v duhu kot projektantu in njegovi ozdravitveni moči, v duhu kot navdihovalcu in da se vse k njemu vrača, nanj obrača (vzrok « cilj).
Dovršen besednjak: okarakterizirati in ne definirati, dialog dveh zavesti kot duha in ne diskusija dveh egov, procesi nastajanja, utelešanja, informacija ali oligosnovnost mora vstopiti v kemizem kosti, krvi, živčevja,….

Učenjeprijemov, tako izboljšanja priprav obrokov, kot aktiviranja ozdravitvenih procesov skozi svetovanje v obliki bolj zdravega in sonaravnega prehranjevanja ter vzgajanja, gojenja rastlin.

Dovoljmodro, današnjemu človeku – nosilcu duha prilagojeno večplastno življenjsko filozofijo, način razmišljanja, čutenja, udejanjanjaskozi vse smeri znanosti, filozofij, življenjskih nazorov,….

V primeru, da je nekaj = trditev prava stvar na primer na fizično-snovni ravni bivanja, še ni rečeno, da je resnična, saj ne ustreza zakonitostim ostalih treh ravni.
Četudi česa ne zaznavamo s petimi organi čuta, še ne pomeni, da le to ne obstaja. Je morda že kdo videl na tržnici gospo elektriko, težnost,…? Čeravno je nismo videli, lahko zlahka ugotovimo, da omenjena sila obstaja in deluje tudi v nas.

Izza vsega vidnega živijo, delujejo moči ali sile, bitja ali zavesti. Toda katere? Kdo se morebiti ta trenutek upira podobnim razmišljanjem? Mi kot duh ali morda naša duša in njeni oprodi um ter ego?

Bolj kot poznamo štiri ravni človeškega življenja, njihove zakonitosti, bližje bomo Resnici, lažje bomo odkrivali vzroke skaljenih medosebnih odnosov, odmika od harmonije, jih odpravljali in učinkovitejši bomo pri iskanju individualnim značilnostim najprimernejših prijemov harmoniziranja.

Nikoli ni na delu le en vzrok, en simptom, ne zanašajmo se le na en diagnostičen pristop, niti na eno obravnavo ali prijem uravnovešanja.V igri so vedno vsaj tri, celo štiri ravni bivanja (vzroki, odzivi, procesi, posledice = simptomi, pokazatelji, prijemi pridobivanja ravnovesja,…).

Teorija brez prakse je nesmiselna, praksa brez teorije pa nevarna, kar smo, verjamem, že vsi izkusili.
Oblike prikazov, razlag se spreminjajo, vsebina pa ostaja ista, če je seveda prava in resnična.

Iz poznavanj v sprejemanje in udejanjanje

Človek je bitje mnogoterih ravni bivanja, zato obstajajo tudi štiri zakonitosti, štiri ravni razmišljanja, zaznavanja, udejanjanja.

Zakaj vstopiti v večplastno poznavanje in obravnavo?

SE NADALJUJE

Franc Božjak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109195012490Domov
Powered By GeekLog