Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109194801307
Človek – bitje mnogoterih razsežnosti 10.del

sreda, 11. marec 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Drugačen način obravnave človeka
Sledi drugačen način obravnave človeka kot celote skozi malce krajše povedi, alineje.

Zakaj ravno Antropozofska obravnava človeka kot celote ali bitja mnogoterih razsežnosti?
Ponovimo še enkrat: Antropozofija je pot, filozofija, zavest, znanost o duhu, ki si prizadeva združiti mikro in makro Vesolje, združiti duhovno v Vesolju z duhovnim, ki živi v človeku.

Je znanost o duhu, duši, eterski in fizični dimenziji bivanja, o našem Izvoru, življenju na poti k razpiranju zavesti, o poznavanju vidnega in nevidnega, o Projektu-Človek ter o varnem vračanju v naš pravi Dom.

Vse povedano se bo potrebno naučiti, obenem pa tudipoiskati, povezovati in preveriti, če resnično velja v našem vsakdanjiku.

Vsak zakaj ima vsaj tri, štiri zato, saj obstajajo štiri ravni bivanja, tri višje zavesti, njihove značinosti, zakonitosti,.…

Čemu nam bo Antropozofski pristop k človeku, bodočemu nosilcu ljubezni in svobode še koristil?
Pridobili si bomo sposobnosti:

Boljšega povezovanja in razumevanja različnih, na prvi pogled nasprotnih poznavanj, pristopov, prijemov uravnovešanja.

Boljšega sogovornika, tako s predstavniki uradne, kot tudi s poznavalci različnih smeri komplementarne in ezoterične medicine, filozofije,….

Lažjega poenotenja besednjaka in uporabe različnih besed z enakim pomenom (energije so v resnici moči ali sile, bitja, zavesti,astralni svet = duša = osebnost, meridiani so poti pretoka moči ali sil eterske ravni življenja,….

Večje kot bodo moči naših poznavanj, težje bomo prevarani ali skrenili s prave poti, lažje bomo vedeli, s kom imamo opravka, kaj sogovornik pozna, na kateri ravni bivanja deluje.

Bolj bomo kredibilni za priznano znanost in sprejeti, povabljeni k sodelovanju, dialogu.

Bolj bomo tudi motivirani za delo na sebi in izven sebe.

Bolj varno in učinkovito bomo vozili po poti življenja in/ali zdravilstva, ki vsekakorni lahko, je pa še kako pomembno, da ga dovolj predano in odgovorno živimo.

Ne pozabimo, da bomo nekoč vsi postali terapevti vsaj za preostale tri svetove (mineralni, rastlinski in živalski).

Lažje bomo razločevali dobro od ne dobrega in se zmogli slednjemu odreči, vedeli, kdo je na delu, kdo v nas razmišlja, govori in deluje in kaj nam je v različnih primerih storiti.

In ravno zato bomo lahko še bolj predano in odgovorno služili poslanstvu, ki smo ga izbrali ali bili zanj poklicani, obdarjeni s talenti.

Zavedali se bomo, da je mnogo bolj modro napraviti en korak v znanju, poznavanju in tri v morali (trije moralni ideali človeštva: resnično, dobro in pravično).

Z omenjenimi poznavanji se bomo lahko pravočasno in vsestransko oplemenitili, tudi etersko in imunsko okrepili skozi prehranjevanje, telesno aktivnost, vaje za etersko, duševno in duhovno raven življenja. Vse omenjeno nam bo služilo kot pomoč v procesih preoblikovanja eterskih moči v sile modrosti.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109194801307Domov
Powered By GeekLog