Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109190918287
Človek – bitje mnogoterih razsežnosti 2.del

sreda, 12. februar 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Če se za hipec povrnemo na temo človek spoznaj se, bi lahko pritrdili tudi poznavanjem velikega posvečenca Antičnega Egipta Hermesa Tris Megista (trikrat veliki), ki je živel in deloval v obdobju (2900 do 750 let p.n.št.), v katerem so bili Egipčani vodnik človeštva:
Kar je zgoraj, je ali obstaja tudi spodaj

Problemv glavi, razmišljanju poraja, omogoča razvoj težav, neravnovesij tudi v prsni ali trebušni votlini. Procesi, ki se odvijajo v celotnem Vesolju, v naših dvanajstih ozvezdjih in sedmih planetih, se izražajo, oplajajo, udejanjajo tudi na Zemlji in v nas kot celoti. Človek kot mikro Vesolje je preobrat ali zasuk, materializacija vsega, kar se odvija v makro Vesolju.

Kar je znotraj, je ali se razvija, se dogaja tudi zunaj, navzvenin nasprotno, tako telesno kot tudi Vesoljno, vsaj v našem Sončnem sistemu. Na primer, vnetje v trebušni votlini ali zadušitev procesov vnetja dihal z zdravili kemične sinteze, lahko povzroča kožne spremembe, najpogosteje vsaj na začetku v obliki vnetja. Duševni konflikti v obliki ločitve od nečesa, nekoga ali željo po nekom, ki naši duši veliko pomeni ali ravno nasprotno, dotik nekoga, do katerega goji naša duša hud odpor, zmorejo aktivirati kožne spremembe, če ne v aktivni fazi, pa v obdobju razrešitve konflikta. Karkoli neplemenitega človeštvo in posamezniki počenjamo na Zemlji, bo odzvanjalo in pustošilo, kontaminiralo ne le naš Sončni sistem. Tudi hude egove navijaške strasti lahko od zunaj navznoter omogočajo premike v zemeljski notranjosti, kar se izraža navzven v obliki potresov. Resda za nekaj podobnega ne posedujem tehtnih zemeljsko-snovnih dokazov, težko pa bo tudi trditi, da nekaj podobnega nikakor ni mogoče. Kaj več o tem, o kometih in potresih pa v knjigi z naslovom Kakšna bo naša prihodnost, smo pripravljeni.

Kar je v majhnem, je tudi v velikem, kar pa seveda velja enako v nasprotnem vrstnem redu. Spremembe v strukturi, obliki, obarvanosti, občutljivosti na dotik, toploto, hlad,… tkiv v šarenici, na stopalih, ušesih, dlaneh, glavi, obrazu, črevesju,… izraža sliko harmonije ali neharmonije le delčka ali kar celotnega telesa.
Kar se pojavlja ali dogaja tu, išči vzroke drugje

Kje? Na primer vnetje nekje na koži ali v črevesju, veznici,… lahko zrcali določeni duševni konflikt ali vsaj v petih procentih primerov motnjo nekega tarčnega ali »obstreljevanega« organa. Vnetje srednjega ušesa bi lahko bilo povezano z vnetjem žrela, sluhovoda sta vezana na sečevod, ledvica pa predvsem na uhelj. V večini primerov bo izza vsega nezaželenega še vedno dihala za ovratnik duševna nesvoboda, toda ne pozabite, da smo bili spočeti, da smose rodili v trenutku in prostoru pod določeno pozicijo planetov v nebesnem svodu.Morda smose rodili v »plašču«, kar bi pomenilo, da bomo manj odporni na hlad in vlago, morda smo že tako najšibkejši telesni organ oslabili z določenim čustvom ali le s pretirano uporabo intelekta in uma (preoblikovanje življenjskih ali eterskih, imunskih sil v miselne aktivnosti) in ne vedno z destruktivno duševno komponentokot aktivnim konfliktom in še bi lahko naštevali.

Kar lahko postoriš danes, ne odlašaj na jutri, sem dodal sam s posebnim namenom, kajti tako velike priložnosti za delo na sebi, kot se nam ponuja danes v vseh pogledih, nikoli ni bilo in vsaj tako izgleda, tudi nikoli več ne bo, zatorej ne spreglejmo in ne preslišimo tega obvestila. Četudi smo obkroženi z mnogotero ezoterično navlako, da izredno težko ločujemo zrno od plevela, čeravno preobremenjeni z močmi informatike, z izpostavljenostjo sevanju tudi najnaprednejši mobilni brezžični povezavi, kljub temu, da živimo v času hitrega izgubljanja vrednot, imamo na razpolago dovolj temu primerne literature in tehnik za delo na sebi. V mislih nimam takoimenovanih bližnjic, s katerimi lahko krepko in za dolgo skrenemo s prave poti, temveč dolgoročno učinkovitih in varnih prijemov notranje rasti ali poti. Le na Zemlji lahko kot duh kujemo, klešemo ali prevzgajamo našo dušo vse do najbolj dovršene in čiste osvobojene oblike. Brez skrbi, o tem, kdo je duh ali mi kot duh, bo še tekla beseda.

Celo kmetje, takrat še posvečenci, kaj šele terapevti ali učitelji so nekaj tisoč let nazaj v zgodovini Antične Perzije (5100 do 2900 let p.n.št.) in Egipta morali dobro obvladati štiri področja:
*poznavanje mineralnega, rastlinskega in živalskega sveta;
*alkimijo kot predhodnico današnje homeopatije;
*duhovno astronomijo – poznavanje delovanja moči ali zavesti, ki delujejo izza planetov in ozvezdij,
*moralo - izgraditi, pridobiti so morali kar največje moči morale (dobro, resnično in pravično:trije moralni ideali človeštva). Dobro je vse, kar proizvaja dobro za današnji čas in prostor, resnično nas navdihuje k Resnici, ki nas naredi svobodne. Sem Pot, Resnica in Življenje. Pravično pa je vse, kar je primerno za trenutno situacijo, za neko osebo in njeno duhovno pozicijo, duševno zrelost, za ta čas in prostor.Prav je, da za vsak korak, torej za en korak v znanju, poznavanju, napravimo tri korake v morali in ne nasprotno.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109190918287Domov
Powered By GeekLog