Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2020010619411539
Čudežno olje: Pozitivni učinki tega olja

četrtek, 27. februar 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

To olje spet med najdražjimi.
Rožno olje je eterično olje, ki ga pridobivajo iz cvetnih listov vrtnic, in ga uporabljajo v kozmetične in medicinske namene. 

To olje je primerno za vse tipe kože in blaži vnetja ter pospešuje celjenje ran. Nenasičene maščobne kisline v olju koži dajejo vlago, zato je po redni uporabi bolj čvrsta. Poleg tega gre za naravno orožje proti staranju, saj pospešuje regeneracijo celic. To olje lahko vmasirate tudi na lasišče in v lase. Konice bodo po redni uporabi manj suhe in lomljive.

Ker blaži vnetja in deluje antibakterijsko, rožno olje pomaga pri nečisti koži in ljudem, ki imajo ekceme. Olje iz divjih vrtnic je bogato z antioksidanti in pomaga pri celjenju poškodovane kože in odpravlja brazgotine. 
 
Eterično olje vrstnic ima lep vonj. Pravijo, da ravno zato, ker vonj ročnega olja pomirja, pomaga ljudem, ki imajo depresijo in težave s spanjem. Govori se tudi, da poživi libido …

Uporablja se tudi v zdravstvene namene, na primer pri vnetju dlesni, težavami s prebavo in bronhiji ter tudi pri migreni. 

Kako ga uporabljati?
Olje je primerno za zunanjo in notranjo uporabo. Nekaj kapljic lahko vmešate v svoje kreme ali pa na kožo nanašate čisto olje. Če ga morate zaužiti, dodajte nekaj kapljic čaju ali sokovom. Nekateri ga najraje uživajo z žličko medu. Pri težavah z dlesni grgrajte vodo z nekaj kapljic olja, pri težavah z bronhiji pa olje dajte v inhalator.

Pozor: Kupujte le bio proizvode, pazite pa tudi, da gre za čisto olje brez dodatkov.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2020010619411539Domov
Powered By GeekLog