Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200106142504869
Zakaj je papež Frančišek tako jezen?

torek, 28. januar 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: SENAD

Zato, ker ni miren, prijazen in prijateljski. On je osebnostno nerazvit in zaostal. V osebnostno razvojnem smislu, seveda.

Verniki v obrambo njegovega dejanja zanj krivijo žensko in trdijo, da ga je napadla:) in da se je moral braniti. Pravijo tudi, da je samo človek in da je reagiral nagonsko.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Papež Frančišek je udaril po roki žensko v množici, ki ga je potegnila za roko in mu želela nekaj povedati ali ga vprašati.

En komentator na internetu je opozoril ljudi, da ne bodo naivni in naj ne mislijo, da je on navaden človek:) (in nagonska oseba). Drugi ga je vprašal, če to pomeni, da je papež poslan iz nebes:)

Očitno nekateri še vedno mislijo, da je papež božji ambasador iz Nebes in ne le človek:)

Drugi pravijo, da s takšnim značajem ne more opravljati funkcije papeža.

Ko ga je ženska prijela za roko, je poskušal nasilno izviti svojo roko iz njene. Če je ne bi videl oziroma bi ga potegnila s hrbta, je nagonsko reagiranje res naravno. Frančišek jo je dobro videl, saj je stal pred njo, a jo je kljub temu jezno udaril oziroma klofnil po roki. Potem se je obrnil in se jezno namrdnil.

Naslednji dan je rekel, da je izgubil potrpljenje in se opravičil za slab zgled.

Zakaj bi se sploh opravičeval, če je papež nezmotljiv:) On ne more narediti napake, vse, kar naredi, je prav in pravilno. Sveto.

Samo prazne besede, polne neiskrenosti.

Njegove roke so bile še rdeče od rokoborbe z ono žensko, ko je že pridigal, kako se je treba vesti do žensk. In obsodil vsakršno nasilje nad ženskami.

"Vsaka oblika nasilja, zadanega ženski, je skrunitev Boga.«

Dan prej je sam oskrunil boga, in to jezno. Oziroma ali ga je res? Ali je bila to Gospodova volja, ali se je papež ruval na svojo roko:)

Njegov nebeški Oče je privzel podobo ženske, da bi testiral papeževo vero:) On je na izpitu padel, kolikor je dolg in širok, smo včasih rekli. Bo ena Zdravo Marija dovolj, da se bo odkupil za ta greh?

»Kolikokrat je žensko telo žrtvovano na posvetnem oltarju za oglaševanje, profit, pornografijo in izkoriščeno kot potrošno blago?«

Oziroma kolikokrat so ženske ignorirane, oklofutane in odrinjene, kot v njegovem primeru?

»Žensko telo mora biti osvobojeno od konzumerizma, mora biti spoštovano in čaščeno.«

Zakaj ni najprej pokazal spoštovanje in čaščenje do one ženske in potem pridigal? En od obiskovalcev z drugih planetov pravi, da bi potem vsaj imel o čem govoriti:)

»Naš nivo človečnosti lahko vidimo po našem vedenju do ženskega telesa.«

(Stalno govori le o ženskem telesu in ne o celih ženskah:) Morda s tem izraža, da misli, da ženske nimajo zavedanja, ampak samo telesa:) Je to uradno stališče Cerkve, ali njegovo zasebno:)

S svojim neprijaznim, nasilnim in jeznim vedenjem je celemu svetu pokazal njegov nivo »človečnosti«.

Vse te izjave so le PR (public relations, odnosi z javnostmi) fraze, s katerimi bi radi popravili njegov imidž. Kar dela in kar govori sta dve različni stvari.

V resnici so njegove besede prazne, kot je prazno tudi njegovo srce, v katerem ni ljubezni.

Naslednjič, če že ni, bo ravnal isto, morda še bolj grobo. To ni samo enkratno, slučajno in nagonsko dejanje. To je osebnostna lastnost, ki izvira iz strahu (pred ženskami), in se izraža kot napetost in tudi sovražnost do drugih.

Zakaj je ni objel, ali vsaj vprašal, kaj potrebuje? Očitno je bilo, da mu ženska želi nekaj povedati, ali ga vprašati. On jo je grobo zavrnil, namesto da bi jo prijateljsko sprejel, ji prisluhnil in odgovoril.

Po njegovi reakciji bi lahko prišel nazaj in še enkrat poskusil. Lahko bi prišel k njej, ji povedal, da je prej neprijazno reagiral in da ji bo zdaj prisluhnil.

Povej še enkrat.

V knjigi Razgovori z bogom Neala Donalda Walscha mu je »bog« (v resnici ni bog, ampak le en moški z drugega planeta – njegovo resnično identiteto bom razkril v eni do mojih prihodnjih knjig) predlagal, da v primerih škodljivega vedenja uporabi pristop »povej še enkrat«. To pot bolje. Ne čakaj, naredi takoj.

Brez krivde in brez opravičevanja. Preprosto povej še enkrat, to pot prijazno in prijateljsko. S tem je zadeva s tvoje strani urejena. Če je drugi užaljen in noče sprejeti tvojega drugega prijateljskega pristopa, je to njegova stvar. Ti si svoje naredil, in to zelo dobro.

Če želiš, mu lahko koristiš s svojim primerom in mu predlagaš, da tudi on naredi isto. Naj tokrat sprejme tvojo izjavo. V tem primeru bi mu še enkrat povedal isto kot prej, tako da bi on lahko drugače sprejel tvoje besede.

Papeževo neprijazno, nasilno in jezno vedenje je popolni polom križ-ščanske religije kot metode za osebnostni razvoj.

Frančišek je starejši možak, ki je celo življenje preživel pod križem. On je profesionalni duhovnik in strenirani vernik. Ne glede na stotine:) let strogega vojaškega treninga, je še vedno le hiper reaktiven, ogrožen in prestrašen mož, ki nasilno reagira na ženski prijem.

To pomeni, da religije ne koristijo ljudem pri osebnostnem razvoju, da bi postali mirni, prijazni in prijateljski, kaj šele ljubeči. Ravno nasprotno, religije omejujejo in blokirajo osebnostni razvoj vernikov.

Frančišek bi lahko žensko prijateljsko pogledal v oči, jo prijel za roke, se nasmehnil in vprašal, kako ji lahko pomaga. Očitno je bilo, da potrebuje njegovo pomoč.

Ne opravičujte se!

Opravičevanje ne koristi. Že tako slabo naredi le še slabše. Papež je bil najprej nasilen in zato slabe volje, potem je lažno obžaloval svoje dejanje in se pri tem znova počutil slabo. S tem je škodo samo podvojil.

Po nekem nepisanem pravilu mora biti tistemu, ki se opravičuje, toliko časa hudo za škodljivo dejanje, dokler ne dobi odpustka. Najbolje je, če gleda v tla in se smili sam sebi. Če še malo zajoka...:) Ko mu oprostijo, se lahko tudi smeje. Pred tem bi bilo to neresno od njega:)

Ko se opravičite, s tem priznate, da je bilo vaše dejanje slabo (1. slaba volja). Potem za to krivite samega sebe (2. slaba volja), se ponižujete in opravičujete (3. slaba volja). Za tem kot na tnalu (lažno) ponižno čakate na odpustek (4. slaba volja).

V opravičevanju ni nič dobrega, že tako slabo naredi le še slabše. Opravičevanje ni uporabno in koristno. Iskreno pojasnilo je čisto dovolj.

Za opuščanje škodljivih vedenj sem ustvaril preproste, uporabne in zelo učinkovite vaje za prebujanje. Mi smo zavedajoča se bitja, zato je zelo pomembno, da se zavedamo, kaj delamo. Zavedajoče se in prebujeno življenje pomeni, da se stalno zavedamo naših misli, občutkov in čustev, besed in dejanj.

Ko se zavemo, da delujemo škodljivo, se ustavimo, vdihnimo in izdihnimo, sprostimo telo in začnemo na novo. Če smo naredili kakšno škodo komu drugemu in če je možno in potrebno, mu to iskreno pojasnimo. Potem se odločimo, da tega ne bomo več delali.

4 faze opazovanja našega vedenja.

1. Zavemo se, da smo naredili nekaj škodljivega, ko smo to že naredili.

2. Zavemo se, da delamo nekaj škodljivega med dejanjem samim, zato takoj prenehamo.

3. Začutimo, da se pripravljamo na škodljivo dejanje, zato ga ustavimo, še preden ga naredimo.

4. Ko smo opustili vsa škodljive delne osebnosti, ne delamo več škodljivih dejanj. Nikoli, nikjer. Popolnoma in stalno se zavedamo naših misli, občutkov in čustev, besed in dejanj. Ni nam več potrebno posegati in jih zaustavljati, saji niso več škodljiva. Vse, kar delamo, je koristno za vse.

Prebujeni smo in Zavedajoči.

Ta članek sem naprej napisal in objavil v angleščini. Glede na odzive nekaj bralcev v približno 30 nereligioznih skupinah za osebnostni razvoj na Facebooku, 99% je bilo pozitivnih, naj jasno povem, da ne krivim in ne obsojam papeža za njegovo dejanje.

Jaz sem Prijatelj in sem do vseh prijazen in prijateljski. Kot veste, na koncu vsakega članka napišem Vse najboljše za vse. To mislim resno in delam vse, kar morem, da bi vsi dobro živeli. In nekega dne tudi bomo.

Opisani primer sem uporabil kot prikaz neprebujene papeževe osebnosti in njegovih škodljivih lastnosti. Najprej reaktivnost, neprijaznost, nasilnost, jeza, drugi dan pa obžalovanje in opravičevanje. Slabo za slabim.

S tem člankom želim vse, ki ste še neprebujeni in se občasno, večkrat ali redno škodljivo vedete, povabiti, da se začnete prebujati, opazovati in zavedati, kaj delate in opuščati škodljiva vedenja. Tudi papeža, seveda.

Vse najboljše za vse.

Seno

Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti. Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

Kliknite tu in se naročite tam:)

https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

Dobrodošli in vse najboljše.

3 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200106142504869Domov
Powered By GeekLog