Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191222015130593
Kako lahko vse probleme rešite z eno potezo?

četrtek, 9. januar 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: SENAD

Zelo preprosto. Enostavno prenehajte uporabljati besedo »problem«:)

Prenehajte problematizirati Življenje ter sebe in druge opisovati in doživljati kot probleme ter jih reševati kot nekaj neprijetnega in težkega.

Najprej si sami ustvarite problem, potem pa imate še dodatni problem z reševanjem problema.

Čim za neko enostavno ali komplicirano situacijo rečete, da je problematična, takoj postane veliko težja, kot je v resnici.

Pomembno je, da ločite med komplicirano situacijo in »težko« situacijo oziroma »problemom«.

Situacija je lahko še tako kompleksna in komplicirana, a ni nujno, da je tudi mentalno in čustveno težka oziroma problematična.

Tudi če morate premakniti ali dvigniti 50 kilogramov, ki so težki po teži, to ne pomeni, da morajo biti tudi mentalno in čustveno »težki«. S problematiziranjem iz samo težkih po teži naredite tudi mentalno in čustveno »težke« in problematične:)

Namesto izraza »problem« raje uporabite izraz opravek. Ali čutite razliko?

Na primer: Imam problem. Ali: Imam opravek. V bistvu ni nobene razlike glede same situacije. Neko stvar imate za narediti, in to je to. Vaš opis, doživljanje in urejanje jo lahko naredi za opravek ali za problem.

Če boste urejali opravke, vam bodo bistveno mentalno in čustveno lažji, četudi bodo po teži težji od najlažjih problemov:), od reševanja še tako lahkih problemov.

Pri reševanju problemov takoj padete v problem in ste slabe volje pred začetkom reševalne akcije, med reševanjem in še kasneje, ko se spomnite, kako hudo je bilo.

Morda za tem, ko je zadeva že zaključena, še jamrate za nazaj. Pravi Ubogi ne bo spustil nobene priložnosti, da bi se še dolgo pritoževal, saj so problemi njegovo edino bogastvo:)

Zato prenehajte iz dogodkov delati Dogodke in iz opravkov Probleme. Namesto "reševanja problemov" raje urejajte opravke. S problemi so tako samo problemi:)

Opustite napetosti, ki si jih s problematiziranjem Življenja, sebe in drugih sami nalagate in raje sproščeno urejajte opravke. Četudi se morate pri temu fizično napeti:)

Če ste verni, opustite vero in se znebite tega karmičarskega Križa, ki so vam ga zahrbtno in na silo naložili, skupaj z vsemi lažnimi in vsiljenimi grehi, krivdami in pokorami.

V resnici ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja, Ljubezni in Modrosti.

V 3. knjigi Pisem Palkijem, ki bo v kratkem izšla, boste lahko izvedeli, kdo je bil inkarniran v Budo, Jezusa in Mohameda, kje so danes njihovi inkarnanti in kaj delajo, medtem ko omenjeni trije že dolgo spijo spanec brez sanj v njihovih zavestih.

Predlagam, da začnete živeti zavedajoče se in budno opazovati vaše reakcije na situacije – vaše misli, občutke in čustva, besede in dejanja. Opazili boste, da se na »probleme« odzovete drugače, kot le na opravke. Napeli se boste, postali slabe volje, nestrpni, jezni in morda tudi nasilni.

Ko boste probleme zmanjšali v opravke, se bodo vaše reakcije popolnoma spremenile. Situacijo boste sprejeli brez problematiziranja in opravke uredili mirno, sproščeno in učinkovito.

Opazovanje vaših misli, občutkov in čustev, besed in dejanj je temeljna vaja za prebujanje. Z redno vadbo se boste stalno zavedali, kaj se dogaja v vas in se po potrebi sproščali, ustavljali škodljive misli, prenehali govoriti škodljive besede in delati škodljiva dejanja.

Nekega dne boste popolnoma prebujeni in stabilni in boste stalno živeli mirni, sproščeni in veseli. Budni.

Vse najboljše za vse.

Seno

P.s. Opuščanje problematizacije Življenja, sebe in drugih je ena izmed naprednih vaj iz 1. knjige Pisem Palkijem.

Sposodite ali kupite si jo lahko na:

https://www.biblos.si/isbn/9789612901981

Senad Dizdarević je avtor serije knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu, v katerih opisuje svoje sodelovanje s prijateljskimi vesoljci iz višjih dimenzij.

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191222015130593Domov
Powered By GeekLog